tiistai 16. joulukuuta 2014

Tuomaan markkinat 2014

Sunnuntaina piipahdimme Senaatintorilla Tuomaan markkinoilla. Muistelimme Kipparini kanssa, että yleensä kun ollaan oltu Tuomaan markkinoilla niin on ollut joko hirmuisen kylmä tai satanut vaakatasossa räntää. Sunnuntaina oli mukavan kuiva ja suht lämmin sää. Tällä kerralla vierailusta jäi oikein hyvä mieli.




Kun saavuimme paikalle, valaisi laskeva aurinko kauniisti Tuomiokirkon. Näytti ihan siltä, kuin se olisi ollut kohdevalaistu! Aivan uskomattoman upea näky ja jälleen luonnon muovaama.




Tuomaan markkinoilla oli reilut sata kojua joissa myytiin toinen toistaan hienompia käsin tehtyjä tuotteita ja maistuvia herkkuja. Markkinoita oli uudistettu tänä vuona. Alueella oli ihana tunnelmallinen valaistus ja yleisön toivomat kahvila ja ravintola. Lisäksi monista kojuista sai ostaa herkkuja maisteltavaksi.


Me maistelimme joulubratwurstia lämpimän hapankaalin ja omenasinapin kanssa. Maistui tosi hyvälle, nam!








Kaikkea ihanaa oli myytävänä. Kipparini bongasi Bengtskärin limput =D. Tällainen tumma saaristolaisleipä on mitä parhainta suolakalan alle, nam!


Chilinen glögi... hmm... jännittävää =D.






Takorauta tuotteet sykähdyttävät aina. Se, että joku osaa taivuttaa rautaa mitä erilaisimpiin asentoihin, on minusta aina ollut kiehtovaa. Sepällä oli myös "paja" torilla mukana.










Ja kuten ehkä odottaa saattoi, oli paikalla myös joulupukki. Juniori kävi kuiskimassa pukille lahjatoiveensa. Pukki kuunteli vakavana, lasten toiveet tulee ottaa vakavasti =D. Joulu on kyllä jännittävää aikaa.


Muistetaan olla kilttejä, sillä tontut liikkuu ja koskaan ei tiedä milloin törmää joulupukkiin. Tuomaan markkinat kestävät aina 21.12.14 saakka ja on avoinna päivittäin klo 10-19. Vielä ehdit hyvin ostoksille ja jos ei muuta, niin kannattaa mennä fiilistelemään lämmintä joulutunnelmaa.

18 kommenttia:

  1. Aurinko kultasi kauniisti Tuomiokirkon. Kyllä joulutunnelma välittyi hienoista kuvistasi.

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanat, tunnelmalliset kuvat! Kauniita tavaroita myynnissä markkinoilla ja tietysti herkkuja. Tuo makkarakuva...nälkä iski! :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tillariina =). Makkara oli hyvää, nam!

      Poista
  3. Tosi ihania kuvakulmia. Ihanan rauhallinen tunnelma. Ihan mielettömän hieno auringon kultaus :-).
    Hyvää Joulun odotusta :-)

    VastaaPoista
  4. Wau! Nyt on poikkeuksellisen hienot kuvat tuomiokirkosta. Tuo ylin on ihan fantastinen. Kirkon suuruus korostuu myös hyvin kun on ihmisiä vieressä. Komeita kuvia toki muutkin.

    VastaaPoista
  5. Tosi upeat kuvat! Slurps, saaristolaisleipää ja graavilohta ei voi vastustaa, varsinkaan yhdessä =D
    Onkohan äidillä mitään aavistusta siitä, mitä juniori oikein mahtoi joulupukille kuiskutella? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Pieni aavistus lahjatoiveesta on, toiveita oli vain yksi tänävuona =D.

      Poista
  6. Vau mikä valaistus: valkoinen kirkko punertavassa iltavalossa tummaa sinistä taivasta vasten. Tuo karuselli+kirkko -kuva on ihan huippu. Markkinatarjonnasta iskin silmäni noihin tuohikukkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merenneito. Sattui todella hyvä tuuri tuon auringon valon kanssa =).

      Poista
  7. Hieno kuvasarja Hesan Tuomaan markkinoista.
    (Tykkäsin kyllä enemmän kun ne vielä oli Espalla, mutta kaipa Espa kävi liian pienksi, mutta se oli keskesellä paikalla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Orvokki. Itseasiassa nyt kun mainitsit, niin paremmin sopisivat Espalle, en edes enään muistanut että siellähän ne todellakin alun perin olivat =).

      Poista