perjantai 26. kesäkuuta 2015

Helsinki by night

Vierailumme Kipparini kanssa Helsingin keskustassa venähti niin pitkälle, että valoisista kesäilloista huolimatta alkoi hämärtää. Mikäpä olikaan sen mukavempaa kuin päästä kokeilemaan uuden luotto-objektiivini tehoa hämärässä kuvaamiseen. Tunnustan heti alkuun, että hämärässä kuvaaminen ei ole ollut koskaan vahvuuteni, vaan osa-alue, jota tulee harjoitella vielä ja paljon.
Vaikka otsikossa lukee Helsinki by night, en sentää kiertänyt kamerani kanssa koko Helsinkiä ympäri. Kuvat keskittyvät Kauppatorin ja Katajanokan alueelle =D. Tässä kuuluuisa Havis Amanda, joka lakietaan joka vappu.


Kaupungintalo iltavalaistuskessa.


Kauppahalli.


Hämärällä ja ylipäätään vähällä valolla kuvatessa tulisi käyttää aina jalustaa. Sen avulla varmistettaisiin, etteivät kuvat tärähdä. Minä vaan olen todella, tarkoitan oikeasti t o d e l l a  huono kuljettamaan jalustaa mukana vaikka olen hankkinut sellaisen suht koht tukevan matkajalustan. Tykkään ihan hirmuisesti kuvata käsivaralta. Siinä on jotain tiettyä vapautta. Niin on nämäkin kaikki kuvat otettu, käsivaralla. Joten anteeksi kohina =).
Enso Gutzeitin talo. Tästä tulee aina mieleeni palikat =D.
Finnair Skywheel - ei matkustajia tähän aikaan.


Juuri kun otin kuvaa, tuli mäen takaa auto.
Tässä vielä muutama iltakuva Katajanokan vierasvenesatamasta otettuna.
Mitä hämärämpi kuva sen suurempi kohina =D.
 Ei tässä auta kyllä muu kuin painua kurssille... No tulihan ainakin harjoiteltua =D. Aurinkoista alkavaa kesäviikonloppua teille kaikille!


28 kommenttia:

 1. Upeita kuvia. Saat jopa Hanasaaren voimalaitoksen profiilin näyttämään mielenkiintoiselta. Kuvasi ovat valmiita matkailumainokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Kvilttaaja. Itseä aina pelottaa nämä hämärät kuva kun en käytä sitä halustaa ja viuhdon muutenkin kameran kanssa ympäriinsä, että tuleeko skarppia jälkeä lainkaan =D.

   Poista
 2. Ihania tunnelmia ja kuvia. Hämärässä ja pimeässä kuvaaminen on todella vaikeaa mutta olet onnistunut erinomaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset =D. Olen vain niin epävarma vielä tästä osaamisestani itse, mutta harjoitellaan harjoitellaan =D.

   Poista
 3. Ai tämä on helsinki ;) Melkein kaikki kuat voisivat olla postikortteja Roomasta. Tosin rakennukset ovat vähän erilaisia, mutta tunnelma ja sielukkuus jollain tavalla sama. Upeat nuo autonvalot tuossa yhdessä kuvassa. Sinä kyllä osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito, että jaksa luoda uskoa =D. Noi autonvalot oli minustakin ihan hauska tuossa kuvassa. Se kuva kertoo sen, että kuvaamisessa on todella joskus jutut hetkestä kiinni. Ne tulevat ja menevät ihan sekunnissa.

   Poista
 4. Upeita, tunnelmaa täynnä olevia kuvia! Sinä se osaat! :)

  VastaaPoista
 5. Upea kuvasarja Helsingistä hämärän aikaan!!

  VastaaPoista
 6. Åh så vackra kvällsbilder från storstaden!

  VastaaPoista
 7. Nämä ovat todella loistavia kuvia ja pieni kohina ei lainkaan haittaa, enemmän häiritsisi tärähtänyt kuva :)

  VastaaPoista
 8. Mahtavan upeita kuvia, ja mitä pienistä kohinoista, kun tyhmempi ei edes niitä huomaakaan (esim. minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Sitä on vaan niin kovin kriittinen omalle jäljelle =D.

   Poista
 9. Aivan mielettömiä kuvia. Tuo auto ja valot on aika hauska yksityiskohta. :) mukavaa viiko loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tiia =D. Auto sattui juuri oikealla hetkellä tulemaan. Sellaista se on välillä valokuvaaminen, sattumien summaa =D.

   Poista
 10. Kyllä Helsinki on kaunis kaupunki. Ei tuo kohina nyt niin kamalasti haitannut. Mä olen kanssa hieman huono kantamaan jalustaa mukana, vaikka mullakin on sellainen todella kevyt matkajalusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on ihana. Joo jalusta ei ole jotenkaan kivaa kanniskella, tykkään enemmän sellaisesta vapaasta kuvaustyylistä =D.

   Poista
 11. Buen reportaje con estupendas imágenes de esta preciosa ciudad.

  Un saludo.

  VastaaPoista
 12. Hieno tunnelma näissä iltakuvissa! Aika vähän tulee hämärällä kuvattua. Joskus olen muutaman kuvan joulumarkkinoilta ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Gunilla =). Ihan sama juttu, tosi harvoin olen uskaltanut edes kokeilla kun tiedän että se ei ole ihan helppoa =).

   Poista