sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Pihlajasaari itäinen

Pihlajasaarista itäinen tarjoaa todella upean luonnon. Saarelle pääsee mukavasti siltaa pitkin. Tuomet kukkivat täydessä kukassa ja ilmassa leijui suorastaan huumaava tuoksu. Minusta saaren nimi olisi voinut olla yhtä hyvin Tuomisaari =D.
Saavuttaessa itäiselle saarelle oli vastassa todella upea meren poukama, joka oli täynnä kieloja. Kielot eivät olleet vielä kukassa, joten niiden tuoksuttelu jäisi tuonnemmaksi.


Itäisellä saarella on telttailualue ja muutama todella hyvä grillikatos. Lisäksi löytyy wc tiloja ja jopa suihku. Mikäli haluat mauttia luonnon helmassa ilman rihman kiertämää, onnistuu se täällä Pihlajasaaren itäisellä saarella =D.
Meillä oli mukana myös grillattavaa, joten pääsimme kokeilemaan grillikatosta ja nauttimaan päivällisen kauniissa luonnonhelmassa.


Pihlajasaari on ollut jo 1700-luvulta lähtien kalastajien ja luotsien tukikohta. Itäistä saarta on kutsuttu tuolloin Lasimestarinsaareksi.
Ensimmäisen maailmasodan aikana saarelle rakennettiin linnoituslaitteita. Talvi- ja jatkosodan aikaan näitä vanhoja perustuksia käytettiin ilmatorjuntajärjestelmissä. Tällä saarella on todella mielenkiintoinen historia.

Itäisen saaren rantakalliolta löytyy tämä kiveen hakattu muisto vuodelta 1957. Kaarina ja Waldemart, mitähän teille kuuluu nyt? Vieläkö olette elossa? Olisi ihan hurjan hauska tietää =D.


 Tällä saarella oli aivan ihana käyskennellä rauhassa ja ihailla kaunista luontoa.
Saarella oli luonnollisesti monia haniperheitä. Katsokaa nyt tuota ihanaa karvapallero pyllyä =D. Niin pieni ja niin suloinen.
Pihlajasaari on todella kaikkie ulottuvilla, jota voin lämpimästi suositella. Täällä voi ottaa aurinkoa, syödä eväitä tai mennä halutessaan valmiiseen pöytään. Ja ennen kaikkea tarjolla on upea luonto nautittavaksi.

16 kommenttia:

 1. Kauniilta vaikuttaa Pihlajasaari, hyviä kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Minä todella toivon, että pääsisin joskus vielä tutustumaan Helsingin saariin. Tällä viikolla piipahdin Harakka-saaressa, mutta se oli juuri se keskiviikko, kun oli aivan järjestön tuuli. Jäi maiseman ihailut ja kuvailut tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saariin pääsee yhteysveneille. Ei muuta kuin otat mukavat eväät mukaan ja varaat päivän aikaa ja lähdet saareen. Tuuli on todella ollut pitkään melko navaka. Se tekee vallankin kasvien kuvaamisesta haastavaa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia. Nyt on pakko ottaa toi Pihlajasaari vierailukohteeksi.

  VastaaPoista
 4. Ihania aurinkoisia ja raikkaita kuvia! Täytyy laittaa tämäkin paikka korvan taakse, vaikka siellä onkin jo ennestään kaikenlaista... Tuomen tuoksu kuuluu kesän iloihin ja se on jäänyt vielä tänä vuonna kokematta; kiitos kun muistutit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Tällä saarella ei voinut välttyä tuomen tuoksulta, niin paljon niitä oli =).

   Poista
 5. Hieno postaus Pihlajasaaresta, niin tämä kuin edellinenkin.
  Jaa-a, on siitä vuosikymmeniä vierähtänyt, kun tuolla on viimeksi käyty.

  Se on tuo Korkeasaari viime vuosina ollut enempi tapetilla :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa =). Sieltä se löytyy edelleen samalta paikalta, joten ei muuta kuin eväät kassiin ja menoksi =D.

   Poista
 6. Hienot kuvasarjat (tämä ja edellinen) Pihlajasaaresta! En ole koskaan käynyt, on tuo etelä suomi vielä ihan tutkimatonta aluetta mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tuitiina! Ja ei muuta kuin lähdet joskus tännepäin tutkimusmatkalle =D.

   Poista
 7. Hienot kuvat! Nuo pikkuiset untuvapallerot ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Gunilla! Pieniä palleroisia olisi voinut ihailla vaikka kuinka kauan =D.

   Poista