perjantai 12. kesäkuuta 2015

Pihlajasaari läntinen

Olen asunut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1994 ja veneillyt siitä lähtien kun tapasimme Kipparini kanssa, kohta viisitoista vuotaa. Voitteko kuvitella, että koko aikana en ole käynyt Pihlajasaaressa! Taitaa mennä siihen kategoriaan, että kun on niin lähellä, voi sinne mennä milloin vain. No toissa viikonloppuna korjasimme tilanteen ja teimme Pihlajasaareen päiväretken =D.


Pihlajasaari on ollut ennen vanhaan huvilasaari. Tuosta ajasta löytyy viitteitä edelleen, sillä saarella on muutama kaunis huvila. Pihlajasaaria on itseasiassa kaksi, itäinen ja läntinen. Kaunis silta yhdistää nämä saaret, joten molemmissa saarissa on mahdollista oleilla. Jotta tästä postauksesta ei tulis kilometrin pituista, käydään nyt läntisellä saarella ja seuraavassa sitten itäisellä =).


Päivä oli mitä ihanin. Aurinko paistoi ja innolla lähdimme tutustumaan tähän upeaan paikkaan. Saarten pinta-ala on yhteensä noin 26 hehtaaria. Ranta viivaa näillä kahdella saarella on lähes viisi kilometriä. Saarten luonto on todella upea. Hiekkarantojen lisäksi luoto koostuu kallioista, metsistä ja lehtomaista. Saaren sijainti on Helsingin keskustaan nähden hyvä, joten tästä syystä Pihlajasaari on yksi suosituimmista ulkoilusaarista. Ja mikä parasta, tänne pääsee omalla veneellä mutta myös yhteysaluksella. Yhteysalukset lähtevät Merisatamanrannasta Kaivopuistosta ravintola Carusellin läheltä ja toinen alus lähtee Ruoholahdesta. Jokaisella on siis mahdollisuus päästä nauttimaan tästä ihanasta paikasta.
Läntisen saaren hiekkarannalla sijaitsevat uimakopit ovat varmasti Pihlajasaaren tunnetuin maamerkki. Nämä uimakopit näkyvät kun lähdetään Länsisatamasta laivalla Tallinnaan. Olen monesti itsekin niitä laivan kannelta ihaillut. Hiekkarantaa on kaiken kaikkiaan puolikilometriä, joten hyvin mahtuu auringosta nauttimaan.
Uimarannalta löytyy kioski, joka avataan hellepäivinä palvelemaan rannalla kesäisestä päivästä nautiskelevia.


Kun jatketaan matkaa rannalta edelleen länteenpäin saavutaan ravintola Pihlajasaareen. Satamasta matkaa ravintolaan on noin 300 metriä. Tarjolla on kauniin merimaiseman lisäksi maittavaa ruokaa. Ravintolassa on täydet anniskeluoikeudet, joten hyvän ruoan kyytipojaksi voi ottaa vaikka lasillisen hyvää viiniä.

Saaren läntinen osa on upeaa kalliota ja sieltä näkee Suomenlinnaan. Laivoja meni useita päivän mittaan ohi.
Tässä kohtaa päivää lähestyi saderintama ja se maalasi taivaan tummaksi, uhkaavan väriseksi. Tulipa jopa muutama pisara taivaalta, mutta onneksi pahin rintama ohitti meidät emmekä kastuneet.
Kalliolta löytyy kaunis pieni punainen sauna. Saunassa mahtuu viidestä kuuteen henkilöä saunomaan. Saunan voi varata käyttöön 1.6. - 30.8. välisenä aikana. Sauna lämmitetään itse. Melkoisen upeat maisemat olisi vilvoitella saunan lempeiden löylyjen jälkeen! Lisää tietoa saunan vuokraamisesta voit lukea täältä.


Upean päivän jälkeen olimme viimeiset, jotka lähdimme kotiin. Pihlajasaareen on mahdollista jäädä veneellä myös yöksi. Aisapaikkoja löytyy 24, poijupaikkoja sama määrä ja septitankin tyhjennys. Sähköä saa veneeseen vain öiseen aikaan. Päivän ajaksi oli ohjeistettu, että sähköt irroitetaan, jotta laiturilla olisi turvallisempaa kulkea. Me olimme käymässä vain päiväseltään, joten emme tarvinneet sähköä. Yöpyminen maksaa 15 euroa / vuorokausi (2015). Päivävierailu ei maksa mitään.


Lisää tietoa Pihlajasaaresta voit lukea heidän nettisivuilta. Juhannusta, tuota keskikesän suloista juhlaa vietetään ensi viikolla. Ellet vielä tiedä, missä sen viettää, niin tässä yksi vinkki, vietä Pihliksessä =D.

14 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia taas! Ja mielenkiinto saareen kasvoi esittelysi myötä. Olen käynyt Pihlajasaaressa kerran lapsuudessa. Olen syntyperäinen stadilainen. Jotenkin sinne ei tule lähdetyksi, kun helppopääsyisempiä rantoja löytyy yllinkyllin. Kaunista siellä näyttää olevan (paitsi ohi ajava Tallinkin laiva on niin järkyttävän ruma). Muutama vuosi sitten, kun oli vielä talvia sanoi yksi Ryssiksessä kävellyt mies aikovansa kävellä Pihlajasaareen jäätä pitkin. Totesin siihen: Kuuluisia viimeisiä sanoja. Hän ei ymmärtänyt ennen kuin valistin, että laivaväylä estää kävelemisen. Saari on lähellä, mutta niin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kvilttaaja =). Olipa lohdullista kuulla, että emme ole ainoita, jolta Pihlis on jäänyt niin monena vuotena väliin =D.

   Poista
 2. Kaunis paikka ja tuo pitsinen ravintolarakennus on upea. Joskus asiat ovat todella liian lähellä; meillä kesti vuosia hoksaya, että tunnelmallinen Naantalin vanhakapunki ja satama on vartin pyöräilymatkan päässä :D

  Tuo tumma uhkaava taivas usein vain tehostaa kuvien värejä ja luo dramatiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Sitä tulee lähdettyä merta edemmäs kalaan =D.

   Poista
 3. Onpa siellä ihana hiekkaranta ja kaunista! Minä olen asunut Helsingissä ja Espoossa koko ikäni, enkä ole koskaan tuolla käynyt. Selvästi pitäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli ihana, joten suosittelen lämpimästi vierailua saarelle. Joku kaunis kesäpäivä lähdet ja pääset nauttimaan ihanasta luonnosta =).

   Poista
 4. Kauniita kuvia. En edes ilkeä kerto kuinka kauan minä olen saunut pääkaupunkiseudulla käymättä kertaakaan Pihlajasaaressa. Pitäisi joskus ihan otta ohjelmaan, kun sinne ihan hyvin päsee ilman omaakin venettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset CurryKaneli =). Ihanaa, että emme ole ainoita joilta Pihlis on vaan jäänyt väliin =D.

   Poista
 5. Taas tuli paikka eteen, jonne olisi mentävä. Penskana tuolla oltiin alvariinsa veneellä eväiden kanssa, koko päivä, näin muistelisin. Ja nuorena muutaman kerran. Ja Jos veneellä ohi ajoi, piti aina muistaa kurkkia sinne nakurantaan. Ole se sen verrn erikoista siihen aikaan. Muistaakseni naisille ja miehille oli oma aidattu puoli.
  Kauniit kuvat olet meille laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Pihlis on tosi kiva ja sen verran iso, että hyvin vetää suuremmankin määrän porukkaa. Ei muuta kuin pakkaat eväät ja tietysti kameran ja matkaan =D.

   Poista
 6. Pihliksessä on tullut käytyä nuorempana lojumassa auringossa. Kiva ja kaunis paikka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin nyt vain otat uusiksi, samalla saat fiilistellä nuoruuspäiviä =D.

   Poista
 7. Upeat kuvat! En ole käynyt. Nuo rantakalliot ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla. Suosittelen joskus vierailemaan saarella =D.

   Poista