maanantai 29. kesäkuuta 2015

Matkalla Suomenlinnaan

Helsinkiviikonlopun lauantai päivä oli varmasti tämän kesän ensimmäinen oikea kesäpäivä. Lähdimme Suomenlinnaan katsomaan puuveneitä MeriViapori tapahtumaan, jota jo tein postauksen. Meillä oli liikennelaitoksen matkakortit mukana, joten menimme Suomenlinnaan lautalla.


Kun kaikki matkustajat oli saatu kyytiin, lautta erkani rannasta. Koska oli mitä kaunein päivä, lautta olikin melko täynnä. Suomenlinna kun on todella suosittu picnic kohde. Meilläkin oli eväät mukana.


Tällä tolpalla eivät lokit juhli =D.


Tuttuja rakennuksia päivän valossa ja mereltä käsin. Presidentin linna (yllä) ja Enso Gutzeit (alla).
 Toinen Suomenlinnan lautta ajeli jo rantaan.


 Katajanokalla oli laituriin kiinnitetty Rajavartiolaitoksen upea laiva nimeltään Turva.


Katajanokan Viking Linen terminaali.
Menimme entisen miinanraivaajasaaren Lonnan ohi. Lonnaan pääsee nykyään pistäytymään omalla veneellä tai yhteysaluksella, joka kulkee Suomelinnaan. Lonnan tarjonnasta voit lukea täältä.


Suomenlinnaa olen kuvannut niin paljon, että se alkaa olla kohta kuvauskiellossa =D. Silti muutama yksityiskohta tuli tälläkin kerralla ikuistettua.
Suomenlinnan majakka ja kirkko.
Ikkuna minun mieleen =D.
Kun olimme aikamme ihailleet puuveneitä, menimme ottamaan aurinkoa ja nauttimaan eväistä meidän "omalle paikalle". Paikalla on meille erityinen merkitys, sillä yhteinen taival Kipparini kanssa alkoi täälttä 15 vuotta sitten.


Illan mittaan kävelimme vielä ihailemassa paikkoja ja sitten olikin aika läheä takaisin omalle venelle. Yllätyimme, sillä satamassa oli niin paljon lauttaan tulijoita, että kaikki eivät mahtuneet kerralla mukaan, vaan osa joutui jäämään odottamaan seuraavaa vuoroa, joka ei ihan heti vartin päästä tullut tähän aikaan illasta.

15 kommenttia:

 1. Käsittämättömän upeita kuvia taas. Kaikki säädöt ovat kohdallaan ja kuvakulmat hienoja. Yksi virhe osui silmään: Keltainen rakennus lauttalaiturin kohdalla on Presidentinlinna eikä Kaupungintalo. Kaupungintalo on sininen, kuten aiemmassa postauksessasi esittelit. Kiitos kommentistasi vielä keskenräisistä liejukanatilkkutöistäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kvilttaaja =D. Mukava nähdä, että joku oikesti lukee näitä minun "juttuj" =D. Presidentin linnahan se todella on, käy korjaamassa heti. Niin vain menene välinnä näiden rakennusten kanssa sekaisin. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Kyllä taas vaan löysit hienoja kuvauskohteita Suomenlinnasta ja kuvasi ovat upeita!!

  Aurinkoista viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa =) ja ihanaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Sun kuvat on niin upeita ja Suokkarista löytyy aina jotain uutta, joten jatka vaan kuvaamista siellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokse CurryKaneli =). Näillä näkymin ollaan jälleen ensi viikonloppuna menossa Suokkiin =D. Arvaa maltanko olla kuvaamatta??? =D.

   Poista
 4. Aaah - tuulessa heiluvia heiniä! kaunis valotus tuossa vastavaloon otetussa holvi+maisema -kuvassa! Katsotaan jospa pääsisimme lomalla käymään omalla veneellä Suomenlinnassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Merenneito =). Toivottavasti pääsette lomalla Suomenlinaan. Se vain on niin ihana paikka =).

   Poista
 5. Melkein kuin itse olisi taas käynyt retkellä. Tänä vuonna ei ehkä olla tulossa, mutta muutoin Suomenlinnassa käydään lähes aina, kun täältä pohjoisesta etelään lomailemaan saavutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna ON ihana paikka =). Siellä kannattaa käydä aina vaan kun on tilaisuus =).

   Poista
 6. Uusia upeita kuvakulmia tutuista paikoista, sait Suomenlinnankin näyttäytymään erilaiselta..

  VastaaPoista