keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kastelholman vierasvenesatama

Oli aika jättää Bomarsund ja jatkaa matkaa. Välimatkat olivat lomamme tässä vaiheessa kovin lyhyitä, joten olimme uudessa kohteessa, Kastelhomassa jo vain vajaan tunnin merimatkan jälkeen. Tässä kohtaa lomaa tapahtui asia, joka jäi hieman hampaankoloon. Nimittäin merikotka lensi aivan veneemme vieressä ja saatteli meitä pitkän matkaa. Ja arvatkaappa, oliko kamera valmiudessa... no ei ollut ei! Oppi tästä oli se, että pidä kamera aina... siis A I N A valmiina kun liikut luonnossa ja merellä. No, oli häntä varsin upeaa katsella ihan ilman kameraakin. Komea eläin ja upeaa liitelyä. Hänestä ei siis kuvaa.


Olimme jälleen liikkeellä hyvissä ajoin, joten laiturissa oli mukavasti tilaa. Ja mikä mukava yllätys siellä odottikaan. Saimme paikan veneelle melkein vastapäätä ystävä perhettä! Olipa mukava tavata tuttuja ja vaihtaa lomakuulumisia ja kokemuksia. Kastelhoman satama oli yksi minun tämän kesän suosikeista ehdottomasti. Kauppaa ei ollut lähellä, mutta sataman konttorista löytyi jälleen mukava ja yllättävän kattava valikoima elintarvikkeita. Ja mikä ihaninta, sieltä saattoi ostaa aamulla tuoreita sämpylöitä (olivat aiha ihania, nam), pullaa ja päivän mittaan savukalaa.
Palvelu satamassa oli todella ystävällistä. Tuli heti sellainen olo, että täällä voi viihtyä vaikka vähän pidempäänkin. Paikat olivat siistit, wc- ja suihkutilat raikkaat ja puhtaat. Sauna kuului satamamaksuun. Kaikki tarvittavat palvelut löytyivät, sähkö, polttoaineen tankkausmahdollisuus, pyykinpesu, juomavesi, jopa kaasupullon vaihto olisi ollut mahdollista, jos se olisi ollut ajankohtaista. Minusta oli ihanaa seurata, miten antaumuksella sataman henkilökunta paneutui asiakkaiden palvelemiseen. Asiakkaiden viihtyvyys ja tyytyväisyys olivat selvästi heidän toiminnan kulmakiviä.


Saunaan sekä wc- ja suihkutiloihin pääsi tästä ovesta.


Satamakonttorin vieressä oli pieni "kirjasto" huone, josta saattoi käydä hakemassa lomalukemista.
Mukavan ja viihtyisän sataman lisäksi Kastelholma on oivallinen kohde, sillä sen aivan vieressä sijaitsee vierailun arvoisia paikkoja. Näitä ovat mm. Kastelholman linna, Michael Björklundin Smakbyn ravintola sekä  Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo. Onneksi tulimme satamaan juuri keskiviikkona, sillä tuolloin museossa järjestetään erilaisia työnäytöksiä vanhanajan malliin. Siellä pääsi jopa kokeilemaan nyrkkipyykin pesua =D. Näistä tulossa juttu lisää seuraavissa postauksissa.

Aivan sataman vieressä oli myös lampaita joiden hauska määkiminen kuului satamaan saakka. Tuli sellainen fiilis, että nyt ollaan maalla ja todellakin Ahvenanmaalla!


Mikäli menet Ahvenanmaalle, ota tämä satama ehdottomasti vierailukohteeksi. Voin suositella lämpimästi. Ainkin meidän venekunta viihtyi täällä erinomaisesti.

18 kommenttia:

 1. Ahvenanmaan siisteys on silmiinpistävää. Kuvienkäsittelytyylisi noudattaa samaa linjaa ja kokonaisuus on niin nautittavaa. Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kvilttaaja =). Nyt kun sanoit, niin siistiä siellä tosiaan oli! Jännittävää että en tullut itse kiinnittäneeksi asiaan huomiota =D.

   Poista
 2. kuulostaa ja näyttää upealta!

  VastaaPoista
 3. Näyttää aivan ihanalle paikalle jakuvasi tekevät sille varmasti oikeutta! Meillä saattaa olla syväytemme puolesta pikkuisen vaaralista mennä Kastelholmaan, mutta jos vesi on joskus sopivasti vähän plussalla, niin voisimme yrittää. Tuo linna ja ravintola kyllä houkuttelevan mukavan yleistunnelman ohella. odottelen jo mielenkiinnolla seuraavaa postaustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli ihana ja juuri se, että ympärillä oli katseltavaa tekee sen, että siellä viihtyy pidempäänkin. Käykää ihmeessä joskus.

   Poista
 4. Hyvin on kutsuvan kodikkaan näköistä. Mukavan vanhanaikaistakin. :-)

  Mainiota, mahdollisuus loma lukemiseen.

  Kiehtovat, hyvin kertovat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Liplatus. Itsekin pidin paikan "stailauksesta" kovasti.

   Poista
 5. Mahtava paikka. Ja mukavat pitäjät.Tuo syvyy ei välttämättä ole haaste. Satamassa on ollut tuttavamme purjevene 2,20 syväyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Ulla kanssasi =D.

   Poista
  2. Kiitti vinkistä Ulla, meillä on se 2.30 syväys ja ilmeisesti siinä sisäänajoreitillä on joku vähän tarkka paikka (kotisataman partiolaisten purkkarin mukaan, jossa syväys 2,25).

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia. Toi Kastelholma on mielenkiintoinen ja kaunis paikka ja olen kuullut muidenkin kehuvan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CurryKaneli =). Me tykkäsimme tosi paljon Kastelholmasta.

   Poista
 7. Eipä ole tullut käytyä tuolla. Kuvien perusteella todellakin käymisen väärtti paikka!

  VastaaPoista
 8. Hej.Hittade dina otroligt fina bilder från vår hamn. Får jag lov att dela länken på vår Fb-sida? Hälsningar från Eva-Len i Kastelholms gästhamn

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naturligtvis du kan dela länken på din FB-sida =). Vi hade två nätter sedan efter din hamn. Tack igen för bra service. Hälsningar!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista