perjantai 14. elokuuta 2015

Verkan

Seuraavana päivänä meillä oli edessä todella lyhyt merimatka, sillä siirryimme Korpostömistä Korppoon saaren toiselle puolelle Verkanin vierasvenesatamaan. Satamassa olevan Buffalo ravintolan ribsejä oli himoittu koko talvi, joten eihän niitä voinut ohittaa =D.
Myös tämä satama oli meille entuudestaan tuttu, mutta veneellä olimme täällä ensimmäistä kertaa. Edellinen vierailumme oli ollut kaksi vuotta sitten. Tuolloin kävelimme Korppoon keskustasta tutustumaan satamaan. Tuosta vieraulusta olen kirjoitellu blogissani kaksi vuotta sitten täällä.


Tällä kerralla kokeilimme myös Verkanin saunaa, josta oli ihana merinäköala lauteilla. Sauna oli mukavan tilava. Lauteilla saunan lämmössä oli mukavaa vaihtaa veneilykuulumisia ja saada paikka vinkkejä, missä kannattaisi veirailla. Reittisuunnitelmahan on aina suuntaa antava, sillä on edettävä sään, ennen kaikkea tuulien mukaan. Vinkit hyvistä vierailukohteista otetaan meidän venekunnassa aina ilolla vastaan. Verkanin vierasvenesatamasta ja heidän palveluista voit lukea lisää heidän nettisivuilta täältä.


Ennen kauan odotettuja ribsejä lähdimme kävelemään Korppoon keskustassa. Samalla pääsimme käymään kaupassa ja täydentämään veneen muonavarastoa.


Edellisellä kerralla oli jostain syystä jäänyt väliin Sibelius muistomerkki, joten oli iloinen yllätys, että se löytyi nyt. Jean Sibelius oli viettänyt opiskelija aikoinaan kaksi kesää Korppoossa. 1886 Hafträskissä ja 1887 kirkonkylässä. Hän soitteli ahkerasti sisarustensa kanssa ja Gårdin salongissä soitetiin mm. hänen teoksiaan Hafträsktrio ja Korpotrio. Tänän patsaan on tehnyt Kari-Petteri Kakko ja se on paljastattu 22.7.2006.


Korppoon keskustassa sijaitsee kaunsi kirkko. Tämän Pyhän Mikaelin kirkon olen esitellyt blogissani aikaisemmin täällä. Vaikka kirkko oli entuudestaan tuttu, halusimme käydä siellä silti uudelleen. Näissä saaristolaiskirkoissa ja kappeleissa on minusta jotenkin ihan oma herkkä tunnelma.
Hautausmaan pienin risti oli minusta kaikessa yksinkertaisuudessa ihana!


Vanhoilla hautausmailla on yllin kyllin kauniita kuvattavia yksityiskohtia =).


Kiertelimme hetken vielä kylällä katselemassa paikkoja ja muistimme piipahtaa myös siellä kaupassa. Sen jälkeen olikin jo aika lähteä syämään ribsejä.


Omenavarkauden ilo ja jännitys on mennyttä kun niitä saa ottaa luvan perästä. Tosin tässä vaiheessa kesää ei ollut mitään omenoita vielä olemassa =D.


Matkalla takaisn vierasvenesatamaan poimimme tienpientareesta kukkia veneeseen. Kesä oli parhaimmillaan ja löysimme vaikka mitä ihania kukkia.  Ihan uskomatonta oli, että kukat kestivät yli viikon! Kimpun keskellä oleva ilakko tuoksui suorastaan huumaavan hyvältä.

Seuraavana päivänä oli määrä jälleen jatkaa matkaa ja edessä oli meille aivan uusia reittejä ja maisemia. Minnepäin suuntasimme Verkanista, sen saatte tietää seuraavalla kerralla =).

28 kommenttia:

 1. Hello Katinka,
  Very nice pictures. Wonderful!!

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
 2. You show lovely photos, Katinka. To see the colourful houses brings back good memories of our holidays in Finland :)

  VastaaPoista
 3. Voi että olen itsekkäästi odottanut, että lomanne loppuu ja blogisisi taas aktivoituu!
  Arvaan että kuvia on taas tuhansia ja niiden setvimiseen menee nyt tovi jos toinenkin, joten pisteet myös ahkeruudestasi, ihana Katinka :)

  Kaikki hössöttävät Buffalon ribseistä, mutta kasvissyöjänä ne kuuluvat oman kokemusmaailman tuolle puolen. Uskon kyllä, että ne ovat elämys. Toinen mitä monet kehuvat ovat Houtskärin Näsbyn Grill Cafe Skagenin hampparit ja sitä ylistystä voin kompata: gluteeniton vegeburgeri oli hyvää! Tuo omppujen varastamiseen kehoittava kyltti on kyllä huippuhauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Merenneito. Kuvia tuli tosiaan otettua liikaa ja setvimistä riittää, vaan tiedämpä mitä teen iltaisin =D. Nuo hampparit pitää laittaa muistiin, jos joskus menemme Houtskäriin =D.

   Poista
 4. Kuvista välittyy todella upea tunnelma!

  VastaaPoista
 5. En ole ennen nähnyt tuota Sibeliuksen patsasta.

  Kiehtovia kuvia ja mielenkiintoista lomailu kerrontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Liplatus. Minunkin piti mennä toisen kerran paikalle, että bongasin sen =D.

   Poista
 6. Kiva kun reissaatte ja otatte hyviä reissukuvia niin minä voin matkustella näin nojatuoli turistina. Ribsit olis kyllä maistunut mullekin :) Joo, ei omppu maistu ollenkaan niin hyvälle jos sen saa vain ottaa luvalla puusta. T. Entinen omppuryöväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että viihdyt meidän "matkassa" . Tätä matkaa kestääkin pitkään, sillä näimme lomalla monia uusia upeita paikkoja =).

   Poista
 7. Kivoja lomakuvia ja aivan ihana tuo "omenoita saa varastaa" <3

  VastaaPoista
 8. Hyvä, että olet ahkerasti kuvannut ja tuot meidän iloksi nämä näytille. Fantastisia maisemia ja yksityiskohtia. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Vielä on luvassa vaikka kuinka pitkään näitä maisemia.

   Poista
 9. Kaunis kirkko. Vanhoilla hautausmailla on hieno tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoilla hautausmailla on todella oma ihana tunnelma. Lisäksi ne ovat saaristossa pieniä ja suloisia paikkoja.

   Poista
 10. Todella hienoja tunnelmakuvia ja lukuisia kauniita yksityiskohtia olet taas ikuistanut ♥ Hauska tuo omppukyltti =D

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtavia kuvia! Tuo kirkko on tosi mielenkiintoinen ja vanha. Turun tuomiokirkon rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla, samoja vuosilukuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset JPK. Tulossa on esittelyyn vielä monet saariston kappelit =D.

   Poista
 12. Beautiful pictures Katinka.
  Beautiful bright pictures and some beautiful buildings and houses
  I have not been blogging a while.
  I moved to another house took a lot of time.
  Regards
  *****************
  Kauniita kuvia Katinka.
  Kaunis kirkas kuvia ja kauniita rakennuksia ja taloja
  En ole ollut blogging aikaa.
  Muutin toisen talon vei paljon aikaa.
  tervehtiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thans a lot Helma. And congratulations on your new home!

   Poista
 13. Upeita kuvia, on kuin itsekin olisi ollut mukananne.

  VastaaPoista
 14. Kauniita kuvia ja ihania maisemia!

  VastaaPoista