keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Grillin äärellä

Äitienpäivänä Stora Brändössä grillasimme pihvejä ja teimme pihvien seuraksi saalaattia. Pakkasimme veneeltä tarvikkeet mukaan ja suuntasimme lempi grillikatokseen.


Mieheni teki tulet grilliin vai voisiko tätä mielummin kutsua jo takaksi? Jo nuotiosta tuli hyvä tuoksu ja retkifiilis!
Mieheni puuhatessa nuotion kanssa, minä katoin pöytää ja kävin salaatin kimppuun. Käytämme veneen astiastoa myös maissa. Näin vähennämme jätteen määrää, kun jätämme kertakäyttöastiat kauppaan. Ja ovathan nämä toki kauniimpiakin katsella =).


Mietin aikanaan pitkään, minkä astiaston haluan veneeseemme. Päädyin tähän Marine Businessin Northwind astiastoon. Mielestäni siinä on tukevat kupit, pysyvät hyvin pystyssä vaikka vene vähän keinuisikin, eikä lautasissa ole omituista reunaa, joka estäisi esim. pihvin leikkaamisen. Sellaisiakin astioita olen nähnyt, missä se ei olisi onnistunut.


Marine Businessin mallistosta löytyi monia ihania astiastoja, siksi valinta olikin oikeasti vaikea tehdä.


Retkillä tykkään tehdä salaatin vasta paikan päällä, silloin se on raikasta eikä ole painunut kasaan kuljetuksen aikana. Tehtävää helpottaa mm. valmiit salaattisekoitukset. Niissä on kätevästi monenlaista makua samassa paketissa mukana. Minitomaatti on ehdoton ja kesällä rakastan kevätsipulia. Niistä saa kahta eri makua kätevästi salaattiin, itse sipuli ja sen varsi. Tässä salaatti onkin yksinkertaisimmillaan. Maun mukaan voi lisätä jotain salaatti juustoa, pinja siemeniä tai vaikkapa avocadoa.


Nam, pihvit ovat jo tulilla!


Salaatin mausteeksi tykkään laittaa ihan vain suolaa, mustapippuria ja hyvää oliivi öljyä. Pidän myös balsamicosta ja joihinkin salaatteihin sopii hyvin myös hunaja, erityisesti salaattiin, jossa on paistettua halloum juustoa mukana.

Ei varmasti tarvitse erikseen mainita, että pihvit onnistuivat täydellisesti ja ruoka maistui ulkona taivaalliselta =).

7 kommenttia:

 1. Oikein hyvät kuvat aiheeseen :-)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Herkullisen värikkäät kuvat. Tulee nälkä kun näitä katsoo ;) Ja kertakaikkisen ihana on tuo valitsemasi Northwind-astiasto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Pitkään mietin, että minkä astiaston otan, ja onneksi mietin, olen ollut itsekin hyvin tyytyväinen Northwindiin =)

   Poista
 4. Kiva astiasto! Ja tunnelma näissä kuvissa on niin ihana.

  VastaaPoista