Tässä taannoin tuli sarja (joka esitettiin ainakin kaksi kertaa jo uusintanakin) Italialaiset mestarit. Siina herrat Antonio Carluccio ja Gennaro Contaldo ovat muuttaneet yli 30 vuotta sitten Englantiin. Sarjassa herrat palavaat synnyinseuduilleen tutkimaan jälleen Italian pitkän ruoanlaittoperinteen nykyisiä ja menneitä tyylejä. Ohjelmasarjasta on tehty myös keittokirja, joka löytyy kirjakaupoista.
Yksi resepti iski heti osastolle, pakko kokeilla! Niinpä haluan jakaa tämän reseptin myös teille =). Gennaro Contaldon äiti valmisti näitä ricottajuustonyyttejä Minorin kylässä aina suojelupyhimuksen juhlapäivänä.
NDUNDARI CON SALSA DI POMODORO E BASILICO
Ricottanyytit tomaattibasilikakastikkeessa
Ohje neljälle
200g italialaisi "00"-jauhoja ja hieman ylimäräistä sirotteluun
220g ricottaa
3 munankeltuaista
20g tuoretta parmesaaniraastetta
hyppysellinen tuorretta muskottipähkinää
suolaa
mustapippurijauhetta
(chiliä)
Kastike:
700g säilöttyjä luumutomaatteja, halkaistaan kahtia
muutama basilikanlehti
6rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä, paksuina viipaleina
Ja tästä se alkaa.
Taikina näyttää tältä.
Lisää joukkoon mausteet ja jauhot.Olen käyttänyt Durum vehnäjauhoja. Leivo taikinasta kuvan kaltainen "möykky".
Tee möykystä "pitkulainen möykky" ja leikkaa siitä paloja.
Tee paloista paksun sormen kokoisia pötköjä ja pilko veitsellä noin 1cm kokoisiksi paloiksi.
Kun laitat palat kuppiin odottamaan, lisää vähän jauhoa pinnalle, niin eivät liimaannu toisiinsa kiinni. Mitä laakeammassa astiassa odottavat, sen parempi.
Laita vesi kiehumaan ja kun vesi kiehuu lisää nyytit kiehuvaan veteen. Odota kunne nyytit nousevat pintaan (minulla ovat nousseet melkein saman tien). Ja keitä lisää vielä muutama minuutti.
Sillävälin kun vesi kiehuu voit tehdä kastikkeen.
Lisää pannulle oliiviöljyä.
Leikkaa valkosipulit "karkeiksi" paloiksi. Kirjan ohjeessa ei ollut mainittu chiliä, mutta ohjelmassa sitä laitettiin. Olen laittanut myös itse ja on maistunut hyvältä. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei tule liian tulista =). Kun valkosipuli ja chili ovat kuullottuneet hetken aikaa pannulla, lisää tomaattimurska ja anna hautua hetki, muutama minuutti.
Kun nyytit ovat kypsiä, siirrä ne kiehuvasta vedestä tomaattikastikkeeseen ja lisää basilikaa. Kirjan ohjeessa puhuttiin muutamasta lehdestä, mutta ohjelmassa Contado lisäsi basilikaa ison nipun. Itse olen laittanut paljon ja hyvältä on maistunut.
Herkullisen näköistä, slurps ;) Tätä reseptiä täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaOleppa hyvä! Voin kyllä suositella, ovat hyviä ja suht helppoja tehdä oikeasti =)
PoistaOi, nam! Hyvännäköistä! Täällä toinen joka rakastaa italialaisia juttuja ja Italiaa :)
VastaaPoistaKiitos! Italia ON ihana kaikilla tavoilla =).
PoistaOi, nyt tiedän mitä meillä syödään tänä viikonloppuna. :)
VastaaPoistaToivottavasti tykkäsit =) Itse olen näihin ihan hulluna, välillä tulee niin himo, että on pakko saada =D Onneksi ovat helppoja tehdä.
PoistaTykkättiin, ja seuraavaki kokeilen uppoaako lapsille. Pitäisi toimia, mutta koskaan ei voi tietää.
PoistaKiva kuulla! Meidän kohta 9 vuotias tykkäsi. Chilin kanssa vaan pitää olla varovainen ettei tule liian hottia =)
PoistaTäyttääpä hyvältä, gnam!! Nytpä taidan tästä ottaa vallan kokeiluun tämän uuden tuttavuuden!
VastaaPoistaIhanaa, että pystyin antamaan myös sinulle vaihtarina italialaisen reseptin, niiden kymmenien tilalle, mitä itse olen sinulta saanut =D
Poista