maanantai 27. toukokuuta 2013

Hyvää fiilstä Naisten kympiltä

Sunnuntaina oli jälleen kesän alun perinteinen tapahtuma, nimittäin naisten kymppi. Olen osallistunut muutamana vuotena ja niin osallistuin myös eilen ystäväni Elli-Jasmiinin kanssa. Päivä oli hieman pilvinen, sade uhkaili välillä, mutta ei onnistunut kastelemaan meitä.


Tapahtumapaikka sijaitsi Helsingissä Kisahallin ja Olympiastadionin välissä Mäntymäen- ja Paavo Nurmen kentällä. Tämä juokseva mies on Lasse Viren. Paikalta löytyy myös legendaarinen Paavo Nurmen patsas.


Ohjelmaa riitti aamusta pitkälle iltapäivään ja yhteistyökumppaneita oli reilusti paikalla. Oli mahdollisuus saada maistella ja tutkailla kaikenlaisia asioita.


Järjestelmäkameraa en sentään lähtenyt kantamaan mukana. Minulla on kakkoskamerana Canon PowerShot SX260 HS. Kamera on kompaktin kokoinen ja siinä on 20 kertainen zoomi! Todella näppärä kamera mihin tahansa kuvaamiseen ja erittäin helppo kuljettaa mukana. Suosittelen kaikille, joiden mielestä järjestelmäkamera on liian iso kuljetettava esim. matkoilla.


Lähtöjä oli kaikkiaan neljä kappaletta. Ensimmäisenä lähtivät matkaan juoksijat, seuraavaksi hölkkääjät. Kolmanneksi lähtivät matkaan kuntokävelijät ja viimeisenä nautiskelevat kävelijät. Osallistujia oli arviolta parisenkymmentä tuhatta, eli paljon naisenergiaa ja iloa oli liikkeellä!


Massatapahtumissa pitää olla paljon "hotelli helpotuksia"  =).


Me lähdettiin Ellin-Jasmiinin kanssa kuntokävelijöiden joukossa matkaan. Tästä se lähtee, ensimmäinen kilometri takana ja vielä on kevyt askel. 


Reitti oli merkitty hyvin, joten ei ollut vaaraa eksymiselle (tosin seuraamalla isoa massaa naisia pysyi myös hyvin reitillä =D). Meille reitti oli myös tuttu aikaisemmilta vuosilta.
Tänävuona naisten kumppi täytti 30 vuotta. Tämän vuoden pääväri oli violetti. Jo kotoa lähtiessäni linja-autolla kohti Helsinkiä, oli yli puolet bussimatkustajista oli pukeutunut samanlaisiin paitoihin. Siitä kehkeytyi varsinainen naisten kympin kuljetus =).


Järjestäjän puolesta oli pari juomapistettä, jossa iloiset ihmiset tarjoilivat kylmää ja raikasta vettä. Nam, kyllä se vaan vesi maistuu hyvälle. Eri yrityksillä oli omia virkistäytymispisteitä heidän omille työntekijöille, jotka osallistuivat urakkaan. Oli ihanaa nähdä, miten paljon oli tsemppareita mukana reitin varrella ja kaikilla tosi iloinen fiilis!


Reitti kulki mm. keskuspuiston läpi. Sieltä löytyi ihania hevosia ja maisemia kuvattavaksi. Keskuspuisto on ollut minulle aina reitin mieluisin osuus.


Tämä puu seisoi juurillaan maassa, mutta oli poikki, eli sellainen korkea kanto.
Keskuspuiston jälkeen matka jatkui kohti maalia. Pääsimme tänävuona ylittämään tie uudella sillalla.
Viimeinen rutistus lähtee käyntiin! Ihmeen hyvin matka meni, kun ottaa huomioon, että meikäläisen lenkit ovat jääneet hieman vähiin viimeaikoina =D.


MAALISSA!!!


Maalin jälkeen jaettiin kevyt kenttälounas, joka sisälsi yhteistyökumppaneiden tuotteita.
Ja kyllä ne eväät maistuivatkin hyvältä. Oli ihan istahtaa nurmelle ja maistella Kana-pastasalaattia Intialaisittain. Tapahtuma on joka vuosi yhtä mukava ja hyvin järjestetty. Ja matkakin taittui nopeasti hyvän lenkkiseuran ansiosta, kiitos Elli-Jasmiini! Eiköhän otetaan ensivuonna taas uudestaan?

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia kivasta tapahtumasta! Olen tuolla ollut joskus aikoinaan muutamia kertoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suurin osa kuvista on otettu kävelyvauhdissa (ei uskaltanut pysähtyä kun tuli massa ihmisiä takana) ja kaikki kuvat on otettu pokkarikameralla. Hämmästyin ihan itsekin, että kuinka hyvä kamera se oli =D

      Poista