sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vesille lasku, kausi alkaa!

Talvi oli pitkä ja lunta enemmän kuin laki sallii. Kevät piti pinteessä ja jäät lähtivät mereltä vasta vapun aikaan. Eilen vihdoin koitti se koko talven odotettu hetki, pääsimme laskemaan veneen vesille!

Kevät ollaan oltu ahkerana. On pesty ja puunattu, vahattu ja myrkkymaalattu ja nyt siis valmiina vesille.


Kaunokaisemme oli talvehtinut hyvin. Hän muuten tulee Norjasta ja  on Saga 25 Turbo. Ihastuimme mieheni kanssa kyseiseen veneeseen ja pienen etsimisen jälkeen löysimme omamme! Alkamassa on toinen kokonainen kausi tällä veneellä.


Luottolaskijamme saapui paikalle ja kiinnitteli rautaisella ammattitaidolla liinat kiinni.


Ja sitten menoksi. Kaunokaisemme nousu yläilmoihin. Minusta tämä on aina yhtä jännittävää!
Talvipaikkamme oli kahden purjeveneen välissä,  joten kaunokaisemme sai nauttia kunnolla yläilmoista matkalla viereisen veneen yli kuljetusauton lavalle.
Kaikki sujui hyvin, olihan ammattilaiset asialla =). Nyt ollaan valmiit siirtymään rantaa, jonne ei ole pitkä matka. Tässä vaiheessa kuvaaja singahtaa sinne!


Veneiden vesillelaskun ihan huippusesonki ei ole vielä käsillä, siihen malliin oli vielä veneitä pressujen alla odottamassa huoltotöitä. Tästä huolimatta laskettiin pari muutakin venettä meidän kanssa yhtä aikaa vesille. Voin kertoa, että silloin kun sesonkin on oikein kunnolla päällä, käy rannassa melkoinen sutina =D.
Seuraavaksi sitten kuljetuslavalva vesille. Kaikki sujui hyvin, ja pian kaunokaisemme keinutteli vedessä. Liinat irti ja matka kotisatamaan saattoi alkaa.


Kippari ajeli veneen kotisatamaan, jonne minä singahdin autolla. Harvoin pääsee ottamaan kuvia omasta veneestä mereltäkäsin, yleensä kuvaajakin on myös itse kyydissä. Käytin tilaisuuden hyväkseni ja annoin kameran laulaa.
Kotisatamassa omassa laiturissa. Tästä se kausi alkaa. Koko kesä edessä ja kesäloman matkasuunnitelmat jo hyvällä mallilla. Ihanaa päästä tutustumaan ja kuvaamaan uusiin paikkoihin.

Ihanaa sunnuntaita teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Siellä se killuu! Ja on niin hienon ja puleeratun näköinen. Meidänkin punaisen pitäisi kellua tänään puoliltapäivin :) Tosin mies saa hoitaa laskuhommat, minä jäin kotiin ahkeroimaan patjojen verhoilun parissa... Jännittää, vaikka joudunkin nyt jännittämään etänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin killuu =) Ihanaa, että tekin saatte veneen tänään vesille. Jännittävää se aina on, ei sille voi mitään. Hienot patjat muuten ole verhoillut!

   Poista
 2. Jee, onnea! Siitä se taas lähtee! Jospa mekin ensi viikolla, who knows... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin lähtee. Ensin tuntui, ettei tämä päivä tule ikinä ja poks yks kaks se onkin käsillä =D. Tsemppiä teille viimeisiin hommiin, pian pääsette myös vesille =)

   Poista
 3. Voi miten kaunis ja kiiltävä vene se siellä killuukaan! :) Onnea onnistuneesta laskusta, tästä se uusi kausi taas lähtee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Tänään vietii viimeisiä kamoja veneeseen. Oli niin kova tuuli, että kun yritin ottaa kuvaa tiirasta, kamera heilu kuin tuuliviiri =D. Tiira oli kuvassa, ei ollut kuvassa, oli kuvassa, ei ollut...

   Poista
 4. Kaunis vene, voin vain kuvitella, miten ihanaa sillä on matkata!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Pitkään etsittiin meidän perheelle sopivaa ja olemme olleet todella tyytyväisiä.

   Poista
 5. Täytyy kyllä tunnustaa, että kun meidän purjevenettä on laskettu mereeen, tai nostettu ylös, on rouva ollut aina kotona tai vähintäänkin nurkan takana. On se vaan niin kamalaa touhua minun mielestäni. hihih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä se aina jännittävää on. Minäkin pidätän hengistystä, niin kuin se mitään auttaisi =D. Silti minun pitää aina ängetä mukaan =)

   Poista
 6. Oi, niin kaunis vene! Ja onhan tuo jännittävää touhua! Purjehtijaystäväni kertoi, kun joitakin vuosia sitten oli ollut ei niin asiantunteva henkilö puikoissa, ja se oli aika pahasti kolhaissut laskettavana ollutta purjevenettä :(

  Tästä se kausi nyt lähtee käyntiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kyllä siinä pitää tarkkana olla ja näistä laskijositakin kuulee toinen toistaan hurjempia juttuja =D. Siksi meillä onkin luottolaskija jota käytämme aina. Hänen kanssa on homma toiminut hyvin. Tästä se alkaa kausi, kyllä =)

   Poista