tiistai 21. toukokuuta 2013

Stora Brändö

Yksi meidän perheen todellinen suosikki lähisaarista on Stora Brändö. Saari kuuluu Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen virkistysalueisiin.


Kävimme saaressa äitienpäivänä grillaamassa ja viettämässä aikaa.


Stora Brändö sijatisee Kirkkonummen kunnan merialueela. Pinta-alaa saarella on 40 hehtaaria. Tähän mahtuu monenlaista, vaihtelevaa maastoa. Saaren eteläpuolella sijaitsee linnunsuojelualue. Lintuja ja muuta luontoa on hyvä tarkkailla suojelualueen reunalla sijaitsevasta luontotornista. Stora Brändön arvokkaan luonnon virkistyskäyttö edellyttää erityistä vastuuntuntoa etenkin rauhoitusaikana. 
Saarella on ihania kalliorantoja, joissa voi fiilistellä ja vaikka kalastaa.


Grillikatoksia on kaksi, tässä niistä toinen, ja meistä kivempi. Katoksen vierestä löytyy jäänteitä kalastajan entisestä talon paikasta.


 "Pelivälineitä" puiden tekemiseen löytyy ja puita on ollut aina paikalla. Grillikatoksen vierestä löytyvät myös roskikset.


Grillikatoksen vieressä sijaitseva puucee =).
 Rantafiiliksiä.


Niin ihana kuin saari onkin, on pieni miinus mainittava. Tällä hetkellä (kesä 2013) on tilanne edeelleen se, että suurin osa laiturin poijuista on todella huonossa kunnossa. Osaa voisi kuvitella lähes käyttökelvottomaksi. Olenkin laittanut palautetta Uudenmaan virkistysalue ry:lle siitä, että ne olisi syytä uusia.


On se vaan ihana kun on kesä!

6 kommenttia:

 1. En muista käyneeni tuolla, vaikka olen Espoossa ja Kirkkonummella asunut, hmmmm... pettääkö mun muisti kenties? ;) Kauniilta ja siistiltä paikalta näyttää ja ihania nuo sun ottamat rantakuvat varsinkin! Sinistäkin sinisempi vesi ja sileät rantakalliot, ihanaa todellakin kun on kesä! Aurinkoista viikon jatkoa sulle Katinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3. Itsekin ihmettelin tuota, että miten tuo vesi näyttääkin niin siniseltä näin keväällä. Loppu kesästä se on selvästi vihreeä. Paikka on kyllä yksi parhaista, poijut kun vain saisi sinne vielä uusittua, niin sitä voisi kutsua täydelliseksi retkipaikaksi =)

   Poista
  2. Oon huomannut saman ottamistani kuvista. Viime lokakuussa otetuissa saarikuvissa vesi on myös todella sinistä! Taitaa veden lämpötila vaikuttaa väriin, ehkä ;) Vaikuttaa tosiaan tutustumisen arvoiselta paikalta. Toivotaan että sinne tulee uudet poijut vielä tänä kesänä :)

   Poista
  3. Itseasiassa joo, se on varmaan se lämpötila. Poijuja todella odotan =)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Kivan näköinen paikka, tuolla olisi kiva käydä (jos olisi vene täällä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Toivottavasti joskus tulee tilaisuus päästä käymään =)

   Poista