perjantai 17. toukokuuta 2013

Kaivopuiston ranta

Helatorstain aattoillan ajelulta tulimme kotiin päin Suomenlinnasta Kaivopuiston kautta. Kaivopuisto on Helsingissä yksi ihanimmista paikoista. Sen lisäksi, että se sijaitsee meren rannalla, siellä on ihania kahviloita ja lähettyvillä todella upeita rakennuksia. Rantaa pitkin on mukava  myös kävellä ja ihailla merimaisemaa.
Tultaessa Suomenlinnan suunnalta saavutan ensimmäiseksi Mattolaiturille. Ilta oli lämmin ja auroinkoinen, joten asiakkaita oli sen mukaisesti myös Mattolaiturilla.


Ja tässä ovat sitten ne "oikeat" mattolaiturit. Itseasiassa nämä ovat varmasti Suomen kuuluisimmat mattolaiturit. Täällä käyvät turistit aina Japanista saakka kuvaamassa ja ihmettelemässä, kun suomalaiset pesevät mattoja kauniina kesäpäivänä.


 Itse olen tykännyt jo lapsena mattojen pesusta kesällä. Tai siis mummo pesi matot ja minä huuhtelin niitä vedessä. Parasta koko hommassa oli tietenkin se, kun syötiin eväät =D. Tätä pesupaikkaa en ole koskaan kokeillut.
 Kaivopuiston venesatama.
  Rantaan pilkistää myös Ursan tähtitorni, joka sijaitsee Kaivopuiston korkeimmalla kukkulalla. Tähtitornissa käyvät edelleen tähtiharrastajat katselemassa taivaalle.
Liuskaluodolta löytyy tankattavaa niin veneelle kuin miehistölle.
Poliis valvoo myös vesillä, joka on pelkästään hyvä asia. Vesiltä, kuten maantieltäkin, löytyy monenlaisia menijöitä ja sääntöjen soveltajia.


Kaivopuiston päässä Eirassa, Ursin kalliolla sijaitsee merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkki. Muistomerkin on suunnitellut Oskari Jauhiainen ja Eero Eerikäinen vuonna 1968. Se on betoninen, majakkaa muistuttava rakennelma, jonka huipulla palaa ikuinen tuli. Nykyään muistomerkki käsitetään ennen kaikkea hukkuneiden merimiesten muisto­merkiksi ja muistelu­paikaksi.


Kaivopuiston kautta on joka kerta yhtä mukava ajella ja katsella kaunista kaupunginosaa.

4 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoisia kuvia Kaivarista mereltä päin. Kaivopuisto on kauneinta osaa Helsingissä, ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, olen joka kerta yhtä ihastnut, vaikka ollaan ajettu Kaivarin ohi jo todella monia kertoja. Joka kerta silti tekee vaikutuksen kauneudellaan.

      Poista