maanantai 1. syyskuuta 2014

Strutsifarmilla

Muhun saarelta löytyy Laasun maatila, jossa on kasvatettu strutseja jo vuodesta 1999. Tilalta löytyy myös emuja, alpakoita poneja, kenguruita ja seeproja. Kesällä tilalle pääsee ihastelemaan eläimiä pientä pääsymaksua vastaan. Kävimme täällä kaksi vuotta sitten ja paikka oli tosi mukava, joten juniori oli sitä mieltä, että sinne oli päästävä tänäkin vuona. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin vuokrata auto ja menoksi =D.


Menimme ostamaan pääsyliput. Tiskillä oli tällainen aivan ihastuttava pehmolelu, tai niin minä häntä ensin luulin. Kunnes suomasin, että se liikuttaa nenää! Ei hyvää päivää, sehän elää =D. Pupu nuokkui samalla tiskillä, jossa liput ostettiin, eikä ollut moksiskaan asiakkasita. Pakkohan sitä oli vähän rapsuttaa (eikä hän ollut moksiskaan siitäkään).


Liput kourassa seuraavaksi ihastelemaan itse strutseja, viroksi strutsi on jaanalind. Toistamiseen sain todeta, että kyllä ovat isoja ja kunnioitusta herättävän kokoisia. Tuo pitkä kaula vallankin on mainio. Aikuinen strutsi painaa noin 90–170 kg ja se on n. 2,1–2,8 metrin pituinen. Stursi on lintu, mutta siitä huolimatta se ei pysty lentämään, koska sillä on muuhun ruumiin painoon verrattuna aivan liian pienet siivet. No, jos ei pysty lentämään, pitää hädän hetkellä juosta ja sen taidon tämä komea lintu osaa. Vahti voi olla jopa 70 km/h. Yhden askeleen pituus voi olla jopa neljä metriä! Melkoista menoa =).





Eikö olikkin kauniit silmäripset? Strutsilla on hyvä näkö. Se voi nähdä noin kolmen sentin kokoisen esineen jopa 1,6 kilometrin päästä. Tuollaisesta näostä olisi itsellekkin iloa monessa tilanteessa =D. Nämä linnut ovat luonteeltaa uteliaita ja nokkivat mielellään kiinnostavia kohteita. Tämä kuva tuli otettua, kun  kuvauskohde kiinnostui kamerani objektiivista. Taisi minulta pieni äännähdys päästä kun lintu tunki päänsä vastavalosuojan läpi kohti objektiivin linssiä. Tuli nähtyä lintu todella läheltä =D.


Kaula on noin metrin pitinen ja erittäin tapuva. Hoitajat antoivat meille käteen maissin siemeniä, joita sai ojentaa strutseille makupaloiksi. Hetken aikaa juniori mietti, että uskaltaako (vaikka oli saman tehnyt kaksi vuotta sitten), mutta kun rohkeus löytyi, oli strutsien syöttäminen tosi hauskaa. No, ollaan rehellisiä, jouduin itsekin hetken kerämään rohkeutta =D.


Stursin munat ovat valtavan kokoisia. Yhdessä munassa voi olla jopa 24 kananmunan verran tavaraa. Siitä tulisi munakas yhdellä kertaa isommallekin perheelle. Munan kuori on niin kestävä, että keskiverto kokokoinen aikuinen ihminen voisi seistä sen päällä, eikä se menisi rikki. Painoa munalla on keskimäärin 1,3 - 1,5 kiloa. Kun poikanen on valmis lähtemään munasta ulos, menee hänellä yhdeksän tuntia aikaa kuoren rikkomiseen. Melkoinen urakka!
 

Ja tällaisia söpöliinejä sieltä munasta sitten tulee! Poikasella on höyhenpeite valmiina heti. Eivätkö olekkin super suloisia!  Mietin näitä katsellesani, että miten noin pienestä voi kasvaa niin iso?
 



Strutsien lisäksi löytyi näitä ihania kenguruita.




Strutsien jälkeen suurimman vaikutuksen minun tekivät nämä punajättikengurut. He pitivät siestaa tarhan perällä, vaan onneksi minulla oli pitkä putki mukana =D. Nämä komistukset ovat kotoisin Autstraaliasta, jossa ne elävät keskiosien aavikoilla ja pensasaroilla suurissa laumoissa.


Aika arvokkaan näköinen kaveri, vai mitä?


Seeprat olivat niin tiheän aidan ympäröimiä, että sain kuvan vain raidoista =).




Alpakat ovat aina yhtä mainion näköisiä =D.


Pienen ponin erittäin pieni varsa. Se oli niin pieni, että tuli tunne että sitä voisi kantaa. Hän tykkäsi kovasti rapsuttelusta. Tällaiset eläinpihat ovat siitä kivoja, että eläimiä voi ihastella ja rapsutella. Rapsuttelu on vallankin pienten mieleen ja miksei isompienkin. Itse olen kovasti eläinrakas ja tykkään myös kovasti rapsutella.


Paikan pihassa oli myös kahvila, jossa tarjoiltiin paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Ennen kahvittelua oli mahdollisuus pestä kädet tässä viehättävässä käsienpesupaikassa.



Jos menet joskus Muhun saarelle, etsi ihmeessä tämä paikka käsiisi (löytyy paikallisista kartoista). Täällä on tosi mukava käydä. Paikka on sopivan kokoinen, aikaa ei mene koko päivä, joten perheen pienimmätkin jaksavat keskittyä. Lisää tietoa tästä mukavasta paikasta löydät nestistä täältä.

16 kommenttia:

  1. Kiitos Katinka aivan ihanasta postauksesta!
    Olit saanut ilmekkäitä kuvia söpöisistä eläimistä ja strutsi-faktat olivat jänniä. Näitä eläinpuistoja yleensä markkinoidaan enemmän lapsiperheille, mutta kyllä me eläinrakkaat aikuisetkin niistä tykkäämme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Merenneito =). Minä ainakin eläinrakkaana olen ensimmäisenä jonossä tällaisiin paikkoihin =D.

      Poista
  2. Vau...tuonne tahtoisi varmasti jokainen eläinrakas! Kenguroita!! Siis miksi niitä ei oo Korkeasaaressa, noita isoja siis. En ainakaan muista nähneeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin, sillä nuo isot olivat tosi komeita. Harmi vaan, että makailivat (oli helle päivä), olisi ollut kiva nähdä, minkä kokoisia olisivat olleet pystyasennossa =D.

      Poista
  3. Mahtavia ilmeitä olet saanut ikuistettua näistä karvaisista kavereista!

    VastaaPoista
  4. Töitä joutuu strutsinpoikanen tekemään ennenkuin saa maata jalkojensa alle. Että osaa ollakin suloinen!
    Aivan ihania kuvia paikan asukeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Minustakin nämä pikku jaanalindit olivat parhaita =D.

      Poista
  5. Mahtavia kuvia ja mitä ilmeitä! Hekottelen täällä itsekseni, sillä minä en ainakaan pysty tuota alpakan kuvaa naama peruslukemilla katsomaan =D Eläinrakkaan suosikkipostaus ehdottomasti, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku, tuo kuva tuosta alpakasta oli ihan pakko laittaa, se oli minustakin mainio =D.

      Poista
  6. Aivan upeita kaikki! Nuo kengurut olivat melkoinen yllätys tähän kuvakavalkadiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos JPK =) . Nuo kengurut (isot) olivat minusta niin komeita, että pakkohan ne oli kuvata =D.

      Poista
  7. Strutsi on upea ja mahtavan kaunis! Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia. Kuvat 3,4 ja 15 on ylivetoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Orvokki! Kuva 15, oliko tässä postauksessa noin monta kuvaa... ai kauheeta =D.

      Poista