Vierasvenesatamasta oli viikinkikeskukseen reilut pari kilometriä matkaa. Satamasta oli mahdollisuus vuokrata polkupyöriä. Pyöriä oli kaiken kokoisille, myös lapsille omia.
Päivä oli lämmin, joten matkan varrella näimme valtavasti perhosia. Keisarinviitat suorastaan pörräsivät ympärillä. Monia muitakin lajeja oli liikenteessä. Keisarinviittaan ei törmää ihan niin usein, joten tässä pari kuvaa tästä majesteetillisesta perhosesta.
Saaren kylältä löytyi opasteet moneen paikkaan.
Juhannuksesta oli jo hetki vierähtänyt, joten juhannussalon vihreä väri oli vahtunut kauniin ruskeaksi.
Vihdoin saavuimme Viikinkikylään.
Heti pihassa pääsi mukaan aitoon tunnelmaan.
Sisällä oli näyttelyitä, jotka havainnollistivat rauta-aikaa suomessa, erityisesti viikinkiaikaisia satama ja kauppapaikkoja. Näyttelyssä oli myös pienoismallisarja erään viikingin elämästä.
Sisällä auditoriossa näytettiin suomeksi ja ruotsiksi videon Viikingeistä ja Pohjolan muinaisista jumalista. Tein vähän muistiinpanoja: Viikingit olivat pohjolan rosvoja, jotka ryöstivät mm. luostareita. Luostarit olivat helppo kohde, sillä niissä oli puolustus huonosti hoidettu. Turvatakseen kaupan käynnin, Viikingit ottivat kristinuskon käyttöön. Oikeasti he uskoivat enemmän menninkäisiin ja jumal olentojen olemassa oloon.
Valkyyriat olivat taistelun hengettäriä. He leijuivat taistelukenttien yläpuolella etsimässä urheita Viikinkisotureita, jotka kaatuivat taistelussa. Valkyyriat veivät sotilaiden sielut Valhallaan, "kaatuneiden saliin" jossa he varmistivat, että soturit saivat siellä jokailtaisten pitojen aikana ruokaa ja juomaa niin paljon kuin vain jaksoivat syödä ja juoda. Valhalla oli mahtava kultakattoinen salo, josta oli 500 ovea.
Koska viikinkikeskus ei ole museo, sai esineisiin koskea. Lapsista, ja vähän isommistakin oli hauskaa kun sai puhea viikinkiaikaisia taistelupukuja päälle =D. Seurasin sivusta, kun eräs pieni poika sanoi isälleen, että "ota se kuva pian, nää painaa tosi paljon!" =D.
Tämä namalla saisi lisää katu-uskottavuutta =).
Paikan päällä oli kahvila, josta sai ostaa keittoa ja virkokkeita. Lampaantaljan päällä oli mukavaa istua vaikka olikin kesä ja helle.
Tässä on päällikön hautalaiva.
Vuoden 2013 uutuus oli Katapultti. Tällä pystyy linkoamaan isonkin kiven kauas.
Jatulin- eli jättiläisen tarhoja on rakennettu Pohjolassa jo 2000 vuoden ajan. Muinoin näissä labyrinteissä harjoiteltiin hedelmällisyysmenoja (millaisiahan sellaiset menot oikein mahtoivat olla =D) hyvän sadon tai kalaonnen saamiseksi. Myöhemmin niissä on tanssittu ja leikitty.
Pihasta löytyi eläinaitaus, jossa nämä söpöliinit ilahduttivat kävijöitä. Huomaatteko, miten hienostai he "maastoutuvat" aidan kanssa.
Ylhäällä kalliolla oli Helga-kappeli joka esittää roomalaiskatolista kappelia Maria-alttareineen.
Alttaritaulu esittää Kristusta valtaistuimellaan taivaassa.
Viikinkikeskus on oivallinen paikka luokkaretkille. Myös yritykset voivat järjestää täällä kokouksua, kaikki tarvittavat välineet löytyy. Tämä tupa on paikka, jossa järjestetään Viikinkien uhrijuhlia avotulen äärellä. Päivällinen tarjoillaa laudoilta ja juomat aidoista saviastioista. Aitoon Viikinkitunnelmaan pääsee, kun saa pukeutua Viikinki vaatteisiin! Tuvasta löytyy seinustolta "alkovit" joissa voi levähtää. Voisi olla aikamoinen elämys!
Lähtiessä oli vielä pakko kuvata tämä rehevä ruusu! Meidän perheestä kaikki tykkäsi kovasti Viikinkikeskuksesta, heidän nettisivuille pääset tutustumaan tästä.
Kiitti Katinka! Viikinkikeskus vaikuttaa mielenkiintoiselta ja tarinat jänniltä. Voikohan sinne mennä myös ilman lapsia, vai pitääkö lainata joltain tutulta jotta kehtaa mennä (kuten Muumimaailmaan)? ;)
VastaaPoistaTuo ruusukuva on erityisen upea, hyvin häivytetty, rajattu ja valotettu :)
Voi kiitos Merenneito <3! Luulen, että eiköhän tuonne voi mennä ilman lapsiakin =D. Siellä oli kaikkea kivaa, pääsi mm. kokeilemaan puujaloilla kävelyä! Myös ne videot auditoriossa olivat ihan jännittäviä.
PoistaHauskan näköinen paikka!
VastaaPoistaPaikka oli hauska =D.
Poista