keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vihreä väriterapiaa

Minä en pidä vihreistä vaatteista. En omista yhtään vihreätä vaatetta. Syytä en osaa sanoa, vihreä vaan ei ole minun juttu. Mutta sen sijaan rakastan vihreätä luontoa. Ja nythän se on ihan parhaimmillan, kunnes kohta alkaa väri vaihtumaan syksyiseksi.
Kukkien kuvauksen lomassa tepastelimme Gölisnäsiin vievää tietä ja ihailimme vihreää maisemaa. Silmä ja sielu lepäsi todella.

Lähellä Gölisnäsin satamaa löytyy saaresta lampi, Hälftesträsket. Kävimme lammen rannalla ihailemassa maisemia.


Tässä vielä maisemia samaiselta lammelta ylhäältä kalliolta kuvattuna.


Tämä maisemakuva ei sensijaan lämmitä minun mieltä. Ylipäätään luonnon roskaaminen ei ole kivaa ja tämä roska se ei tästä häviä meidän eliniässä. Eikö näille olisi parempaa paikkaa olemassa?
Metsästä löytyi monia vihreän sävyjä. Oli ihana antaa silmän levätä, katsella kaunista maisemaa.
Kippari löysi myös tämän eläimen pääkallon. Minkähän se mahtaa olla? Sillä oli terävät kulmahampaat.
Sateen jäljiltä oli pisaroita tarjolla kuvattavaksi.


Erään talon ympärille oli tehty vanhoista heinäseipäistä ihana aita.Minusta on aina jotenkin tosi viehättävää, kun vanhaa käytetään uudella tavalla hyödyksi.
Pienenä tyttönä kun olin mummolassa, oli minullakin tärkeä tehtävä heinäpellolla. Sain olla "tappityttö". Vedin perässäni tappipulkkaa (joka on meillä vieläkin tallella, tosin jo melko huonossa hapessa) ja vein jokaisen heinäseipään juurelle kolme tappia, yhtä monta kuin oli seipäässä reikiäkin. Voi että miten tärkeäksi tunsin itseni =D. Paras hetki heinäpelolla oli tietenkin se, kun istahdettiin syömään eväitä.


 Minusta metsä on aina yhtä inspiroiva kuvauspaikka.

20 kommenttia:

 1. Kauniita ovat vihreä metsä ja tyyni lampi. Ei tainnut olla pahemmin hyttysiäkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna =). Joo ei ollut hyttysistä juurikaan haittaa =D.

   Poista
 2. Ihania nuo pisarakuvat! Millä objektiivilla kuvaat lähikuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit =). Lähikuviin käytän Canonin EFS 60mm f/2.8Macro USM linssiä. En vain ole oikein oppinut sillä vielä saamaan syväterävyyttä kohdille. Se on jotenkin kovin kapea alue. Mutta harjoitellaan harjoitellaan =).

   Poista
 3. Vihreys on niin virkistävää ja ihan totta nyt vielä kauneimmillaan. Tuo lampi näytäisi ainakin joltain rannoilta olla syväkin, päättelin vaan noista kalliorannoista.
  Olin myös pienenä tuossa yhtä tärkeässä puuhassa, juuri ne kolme tappia :D Olin unohtanut koko asian, oikein hymyilytti kun luin tämän, ihania muistoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki =). Kyllä, kolme tappia taitaa olla jonkin moinen standardi heinäseipäissä =D.

   Poista
 4. Upeita kuvia, varsinkin lampimaisemat ja makrot :) Hui mikä kallolöytö... voiko se olla koira tai susi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Mietittiin tuota kalloa, se voi olla esim. mäyrän, ketun tms. kallo. Tosin en ole mikään asiantuntija =D.

   Poista
 5. Metsä on ihana paikka! Upeita todellakin nuo pisarakuvat ja hui mikä pääkallo.

  VastaaPoista
 6. Usko tai älä, mutta niin olen minäkin heilunut heinäpellolla ihan pikkulikasta aina teini-ikäiseksi asti :) Tappityttönä "urani" aloitin ja isompana sain kunnian päästä heilumaan heinähangon kanssa. Heiniä tuli seipäille nosteltua vuosikaudet sukulaisten maatilalla :) Metsässä ja merellä mieli lepää kuten silmä näissä kauniissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =). Tappityttönä oli tosi kivaa. Ja olen minäkin päässyt isona tyttönä laittamaan oikein heiniä seipäälle. Mukavaa hommaa sekin, kun on kiva kesäpäivä.

   Poista
 7. Ihanan raikkaan näköistä luontoa. Täytyisi päästä itsekin luontokuvausretkelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa on mukava liikkua ja katsella paikkoja, kamera tietenkin mukana =D.

   Poista
 8. Kaunista! Mukavaa vaihtelua merimaisemien väliin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pasi =). Myönnetään, ihan liikaa tulee kuvattua merellä =D. Mutta kun ne maisemat viehättävät niin paljon ja siellä tulee eniten liikuttua ja ja ja... =D

   Poista