torstai 26. kesäkuuta 2014

Iso Vasikkasaari

On mennyt pari kesää, ettei ole tullut käytyä Isossa Vasikkasaaressa kertaakaan. Se on jotenkin "liian lähellä". Tänä kesänä puolestaan ollaan käyty siellä jo kolme kertaa! Saari itsessään on ihan mahdottoman mukava paikka viettää kesäisiä päiviä.
Vierasvenesatama on iso ja hieno. Leveä laituri hohtaa uutuuttaan ja poijut ovat ehjät. Maisema on kaunis.


Nämä kuvat on otettu toukokuulla, jolloin aurinko paistoi suorastaan helteisesti. Satamaan ei käynyt lainkaan tuuli, joten pääsimme jopa ottamaan aurinkoa. Rakastan meidän veneessä sitä, että kun perässä olevan kuomun laskee alas, saa olla kokonaan auringossa.


Aivan vierasvenesataman tuntumassa on katettu grillikatos. Eli ei haittaa vaikka vettä sataisin, siellä saa kuivana grillailla herkkuja.


Vierestä löytyy puita liiteristä. Pitkin saarta löytyy monia katettuja grillauspaikkoja, joten jokainen pääsee istahtamaan herkkujen ja nuotion äärelle.


Samoin saarella on monia kunnon vessoja. Myös liikuntaesteiset on otetty hyvin huomioon.


Ja sitten sitä luksusta. Vierasvenesataman tuntumasta löytyy wc tilojoen lisäksi siistit suihkut! Voisi sanoa, että satamassa ovat palvelu kohdillaan. Sähköä ei ole saatavana laiturilla.
Saaren luonto on vertaansa vailla. Keskemmältä saarta löytyy laaja nurmialue, jossa on mukava pelailla pelejä tai vaikka vain löhötä ystävien kesken auringossa hyvien retkieväiden kera.


Saaresta löytyy ravintola Gula Villa. Kaunis keltainen rakennus on rakennettu 1800-1900 luvun vaihteessa. Ravintolatoiminnan lisäksi paikassa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. 
Saarella on ravintolan asiakkaille aivan oma laituri, joten tänne voi pistäytyä syömään ja ihailemaan maisemia vaikkapa meripäivän jälkeen tai sen lomassa. Ravintolasta, sen toiminnasta ja aukioloajoista voit lukea lisää täältä.
Saarelta löytyy myös uimaranta.


Ja sitten niitä hyviä uutisia jälleen! Ei tarvitse omistaa omaa venettä, eikä pyytää kyytiä kaverilta päästäkseen nauttimaan tästä ihanasta paikasta. Jokaisella on mahdollisuus tulla saaristoveneellä muutamalla eurolla. Saaristoveneiden satamat, hinnat ja aikataulut voit katsoa täältä


Täällä jo odotellaan kyytiä.


Jälleen on laituri tyhjä =D.


Saaren yksityisellä puolella (joka on pieni osa saarta ja hyvin, merkitty, joten et eksy sinne vahingossa) sijaitsee Poseidonin temppeliä jäljittelevä huvimaja. Se on kaunis ja hieman erikoisempi rakennus näille leveysasteille.


Vielä on kesää jäljellä. Tai tarkemmin sanottuna se on vasta alussa, joten vielä ehditte hyvin nauttimaan tästä saariston ihanuudesta. Ei muuta kuin eväät kassiin, ystävät mukaan ja ehkä joku peli ja matkaan =).

12 kommenttia:

 1. Kiitos laajasta ja upeasta esittelystä. On ollut aikeissa lähteäkin saaristoveneellä päiväks tuonne, veneen yksi etappi kun on Kivenlahdessa (tosin se pysäkki siirrettiin tänä kesänä venesatamaan, jonne on hieman pitempi kävelymatka kuin ennen). Saarille kannattaa, jos suinkin vain voi, lähteä arkisin. Viikonloppuisin kuljetusvene on täynnä ja voi jopa jäädä laiturillekin.. :)
  Sun kuvista jostain syystä nro 14 on mieleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Piti ihan käydä katsomassa, että mikä olikaan tuo kuva nro 14. Ja totta, viikolla ei varmasti ole niin kovaa ruuhkaa. Vaikka onneksi saari on niin iso, että se vetää myös paljon ihmisiä, mutta veneessa sitten saattaa olla ruuhkaa.

   Poista
 2. Onpas tyylikkään näköinen saari. Joskus sitä kyllä kaipaa retkeilijä suihkuakin. Mukava esittely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vellamo! Tämä saari on tosi kiva ja ennen kaikkea monipuolinen.

   Poista
 3. Kävimme tuolla viime kauden viimeisellä yönylireissulla syys-lokakuun vaihteessa ja paikka oli kyllä oikein kaunis myös syysasussaan! Laituri, grillipaikat, vessat ja muut palvelut ovat kyllä huikeat, vaikka toki saunaa jää aina kaipaamaan. Innovatiivisena naisena hyödynsin (lämmitetyn) suihkutilan astioiden tiskaamiseen ja puhelimen lataamiseen. Sai siinä sitten samalla lämmitellä itsekin, kun ulkona oli jo aika kirpakka syyssää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että paikka on myös kaunis syksyllä. Ja veneilyssä innovatiivisuus ja luovuus on kyllä hyvä juttu =D.

   Poista
 4. Erittäin siistin ja toimivan näköinen paikka!
  Laituri on kauniisti rakennettu myötäilemään kalliota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on ihana. Ja tuo laituri on kyllä laitureiden parhaimmistoa, mitä olen nähnyt =).

   Poista
 5. Hei, osaatko sanoa missäpäin saarta vierasvenelaituri sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierasvenesatama on saaren läntisellä puolella.

   Poista