sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Veneilykausi 2014 päättyi

Eilen lauantaina oli tämän kauden viimeisen venematkan aika ja tämä matka ei ollut pitkä. Omasta laiturista nostolaituriin. Saavuimme satamaan heti aamusta. Meillä oli onnea, sittä toisin kuin tänään, tuulee ja vettä tulee kuin Esteristä, oli eilinen päivä tyyni ja aurinkoinen. Arvatkaappa tekikö mieli perua koko nosto ja lähteä saareen paistamaan makkaraa? Vaan totta sekin, että nostohommat on mukavampi tehdä tyynellä ja auringonpaisteella kuin tullessa ja vesisateessa.


Yöllä oltiin käyty pakkasen puolella reilusti ja sen näki heti kun saavuimme laiturille. Kippari oli ollut väijyvuorossa satamassa edellisenä yönä, joten hän osasi kertoa pakkasen kehittymisen tunti tunnilta =).


Siellä meidän kesäkoti odotteli puhtaana. Olimme tyhjentäneet tavarat edellisellä viikolla, täyttäneet polttoainetankin ja puhdistaneet septin. Imurointi ja kunnollinen siivous on hyvä tehdä myös syksyllä, silloin ei home iske talven mittaan. Vallankin pentteri, jossa on valmistettu ruokaa, on syytä pyyhkiä hyvin.


Veneen kannella oli myös kunnolla huuraa, joten ensimmäisenä harja kouraan ja lakaisemaan. Minun tehtäväni on hoidella köydet, joten mielelläni harjasin kannen kunnolla, etten vain liukastuisi ja tippuisi mereen. Merivesi oli kuusi asteista, joten meressä olisi saanut kylmän kylvyn =D. Harjauksen jälkeen oltiin valmiit irroittelemaan köydet ja siirtymään nostolaituriin odottelemaan nostoa. Voi haikeus, viimeinen merimatka olisi edessä ja sekin tosi lyhyt.
Valmiina nostoon. Onneksi ei ollut ihan hirmuista hulabaloota heti aamusta, saimme rauhassa odotella nostoautoa. Välillä satamissa nostavat yhtä aikaa jopa kolmella autolla. Voin kertoa, että silloin käy melkoinen hulina.
Nostoa odotellessa minulla oli aikaa heilua kameran kanssa. Siellä se venepaikka nyt on tyhjillään. Ensi keväänä päästään jälleen palamaan. Ilma oli kyllä ihan loistava. Pakkasen jäljiltä aurinko lämmitti ihanasti.
Vielä olivat vesillä. Meidän veneseurassa on todella aktiivista juniori- ja kilpailutoimintaa. Jotta pärjää kisoissa, tulee toki harjoitella viimeiseen asti =).
Merivesi näyttää jälleen siniseltä ja ruska on parhaimmillaan.
Pian kuului auton ääni ja tuttu luottonostajamme saapui paikalle. Liinat veneen alle ja niin lähti meidän kesäkoti ilmaan. Tämä jännittää kyllä joka kerta ihan valtavasti.


Kyydissä!


Ja pienen matkan jälkeen nosto pukkien päälle.


Tässä meidän kesäkoti seisoo koko talven. Seuraavaksi oli vuorossa pohjan pesu. Kun pohjan pesee hyvin heti noston jälkeen, pääsee keväällä helpommalla. Vielä moottorin huolto ja sen jälkeen huppu päälle ja talvi saa tulla. Uuden kauden odotus alkaa.


Hommien välissä istahdimme kipparini kanssa nauttimaan auringosta ja välipalasta. Ei kyllä olisi millään malttanut lähteä kotiin, niin upeaa oli katsella sataman touhuja ja ruskaa.


Veneilykausi 2014 on nyt virallisesti ohi. Tämä kausi oli monella tapaa menestyksekäs. Ensinnäkin se oli meidän venekunnan veneilyhistorian pisin, yli puolivuotta. Laskimme veneen 12.4. ja nostimme 18.10. Bongasimme kahdeksan majakkaa, joka oli ennätys sekin. Näimme monia uusia upeita paikkoja, tapasimme ihania uusia ystäviä, tekniikka toimi ja matkat olivat turvallisia. Rantautumiset onnistuvat hyvin josta kiitos Kipparille, hän osaa käsitellä venettämme todella hyvin. Pisin yhtenäinen legi ilman pysähdystä oli 62,9 merimailia ja pisin yhden päivän aikana taitettu matka oli 83,4 merimailia sisältäen yhden pysähdyksen tankkaamaan. Kauden aikana olimme merellä yhteensä 901,26 merimailia (yksi merimaili on 1 852 metriä). Paljon on talven varalle muistoja ja valokuvia joiden avulla jaksamme odottaa seuraavan kauden alkua. Ja seuraavan kauden suunnitteluhan on jo kipparilla käynissä =D. Kiitos kesästä 2014!

31 kommenttia:

 1. Mekin veimme eilen veneen nostettavaksi, oli mahtava keli! Minä olin autokuskina, ja harmitti ihan älyttömästi, etten päässyt veneeseen mukaan, sillä matka kulki Espoosta ja itä-Helsinkiin ja oli kuulemma ollut tosi kaunista. Odotan jo ensi vuotta yhtä innolla kuin tekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella. Päivä oli eilen tosi upea ja ruska parhaimmillaan ja oli vielä tyyntä. Seuraavalla kerralla värväät jonkun muun ajamman auton =D. Tosin minulle kävi samalla tavalla aikanaan, kun ostimme veneen Inkoosta, niin kippari ajeli sen kotiin ja minä jouduin tuomaan auton. En päässyt ensimmäiselle merimatkalle mukaan =).

   Poista
 2. Aina tuohon nostoon liittyy tietyä haikeutta!
  Teillä on ollut kyllä mahtava veneilykesä. Olen todella nauttinut näistä postauksistasi, ihan erityisesti Viron matkakuvauksesta ja majakoista.
  Ehkä veneenkin on hyvä levätä välillä, niin on sitten keväällä valmis uusin voimin vastaanotttamaan ja toteuttamaan perheen uudet suunnitelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki ja mukavaa jos olet viihtynyt näiden minun "juttujen" parissa =D. Ensi kesänä suuntaamme sitten Ahvenanmaalle ja sinne saaristoon. Mieli on todella haikea mutta samalla olen ihan hirmuisen kiitollinen viime kesästä, se oli kerrassaan upea.

   Poista
  2. Ahvenanmaan saaristo on ihan huippu - kahden kesän vankalla kokemuksella puhun :-D

   Poista
  3. Mukava kuulla, hyviä paikkavinkkejä otetaan ilolla vastaan =D. Onneksi monessa blogissa on hyviä esittelyj Ahvenanmaalta, pitää laitella niitä myös ylös.

   Poista
 3. Tosi upea päivä veneennostolle. Tänään se olisikin ollut kurjaa, ainakin meillä on satanut koko päivän.
  Rannat, satamat ja nostohetket ei paljon eroa eri satamissa toisistaan. Vaikka on eri ranta, olen näkevinäni jotain tuttua, ehkä se sittenkin on tuo tyyni tumma aurinkoinen meri.
  Mutta lyhyesti :) Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Tänään oli todella koiran ilma, tuuli ja satoi kuin Esteristä. Onneksi meitä eilen ilma suosi. Minusta on kanssa kivaa katsella omien touhujen lomassa kun muutkin ahkeroivat veneidensä kimpussa.

   Poista
 4. On teilläkin ollut kyllä hieno kausi. Ei paljon paremmin olisi kautta voinut päättääkään: hieno sää, toimivat nostokäytännöt ja makoisan näköiset eväät. Nyt alkaa sitten se suunnittelu-, haaveilu- ja muistelukausi. Samalla on aikaa tehdä vaihteeksi vähän muutakun kuin veneilyjuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, vaikka mieli on tosi haikea, olen samalla ihan iki kiitollinen kaudesta. Ja eilinen sää jotenkin todella kruunasi sen. Ja hei, me mennään vielä ensi viikonloppuna venemessuille =D. Ostoslista on jo laadittu. Pian onneksi talvi menee ja kevät aina mitä upeinta aikaa.

   Poista
 5. (Aiempi kommenttini ei ilmeisesti tullut perille, kokeilaan uudestaan :)) Ihanat kuvat. Todella kylmännäköistä ensimmäisissä kuvissa. Kaunis valo, meri ja ruska! Ja kuulostaa että olette olleet todella aktiivisia veneilijöitä tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosamaria =). Bloggeri on tänään temppuillut minullekin. Viileä oli aamusta, mutta kummasti se aurinko vielä lämmitti ihanasti.

   Poista
 6. Mahtavat merikuvat!
  Hieno sää päättää veneilykausi, tänään siitä olisi ollut toisin...

  VastaaPoista
 7. Oi että miten ihania kuvia! Hienon nostosään saittekin. Haikeus iskee joka kerta, mutta aika kuluu niin nopeasti, että kevät saapuu nopeammin kuin tällä hetkellä uskommekaan ;) Onhan se sitäpaitsi ihan hyvä että on aikaa suunnitella tulevaa veneilykautta kaikessa rauhassa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku =). Kyllä tauko tekee hyvää, sekä veneelle että miehistölle. Muuten ei varmastikkaan osaisi arvostaan merellä oloa yhtä paljon, jos siellä saisi olla ympäri vuoden.

   Poista
 8. Kauniisti sait vangittua lauantain upean ilman kuviisi ja veneen noston tunnelma välittyi kuvistasi loistavasti. Minäolen aina ollut sen verran pupupöksy että ikinä en ollut paikalla kun purjeveneemme nosto oli vuorossa. Sydän ei varmaankaan olisi sitä stressiä kestänyt :( onneksi aina on löytynyt apureita läheisistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ammari =). Kyllä minullakin meinaa sydän joka kerran jättää lyöntejä väliin siinä vaiheessa kun liinat vain natisevat ja vene on ilmassa. Meillä on onneksi taivata luotto nostaja/laskija joka osaa hommansa =).

   Poista
 9. Wow that really feels like summer!

  VastaaPoista
 10. Kyllä kauden päättäminen aiheuttaa aina haikeutta.. Mutta ihanaa, kun teillä on mitä odottaa, kun kevät taas joskus saapuu. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna =). Uuden kauden suunnittelu on jo kovassa vauhdissa =D.

   Poista
 11. Schöne Bildergeschichte von dem Ende der Saison.

  Gruß
  Noke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot =). Next weekend we are going to Hamburg to Hanseboot =).

   Poista
 12. Hei
  minulla on sinulle jotain blogissani
  http://orvokki4.blogspot.fi/2014/10/kuuraa-ja-inspiraatiohaaste-hoarfrost.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki <3! Otan haasteen ilolla ja kunnialla vastaan!

   Poista
 13. Hello, I have enjoyed my visit to your wonderful blog and all these beautiful photographs. I followed the link in Orvokki4's blog today.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you very much! I hope that you will visit again =).

   Poista