torstai 15. lokakuuta 2015

Högsåra

Vänöstä siirryimme illalla ystäviemme laituriin Högsåralle. Saari oli meille entuudestaan tuttu, sillä olemme olleet siellä jo kaksi kertaa aikaisemmin. Olen postannut Högsårasta täällä ja täällä.


Siinä ne ovat kuin kaksi marjaa vierekkäin. Ystävät olivat juuri tänä kesänä saaneet uuden upean laiturin, johon oli hyvä kiinnittyä. Tässä kohtaa lomaa alkoivat myös vihdoinkin päivät lämpenemään. Lököilimme heidän kanssa laiturilla ja otimme aurinkoa ja vaihdoimme kuulumisia. Ihanaa, vihdoinkin oli lämmintä =D.


Ystävien pihassa lenteli keisarinviitta. Sekin nautiskeli aurinkoisesta säästä.


Kun menee högsåralle, on aivan pakko päästä käymään Farmors Cafessa. Lähdimme yhdessä kävellen Farmors Cafeseen päiväkahville. Minä mietin jo matkalla, mitä kakkua ottaisin =D.


Högsåran saari on tunnet myös näistä lehimisttään. Tällä kerralla ne seisoskelivat tien mutkassa juuri ennen Cafeta. Mietin hieman niiden erikoista paikkaa, mutta luulen, että sillä haluttiin hiljentää autoilijoiden vauhtia. Tällä saarella on todellakin myös autoja, sillä saarelle pääsee lossilla.
Farmors Cafessa on paljon paikkoja ulkona ja mikä olisikaan sen ihanampaa kuin istahtaa hyvän kakun ja kahvin kanssa nauttimaan auringon lämmöstä ja viihtyisästä miljööstä.
Näistä vanhoista kengistä otan joka kerta uuden kuvan =D.


Farmors Cafessa on hauskaa se, että siellä saa itse leikata kakkupalan, sen kokoisen kun haluaa syödä. Valokuvissa on se jännittävä juttu, että mittasuhteet joskus näyttävät tosi hassuilta. Tämä minun kakkupala ei oikeasti ollut näin suuri kuin se kuvassa näyttää =D (uskoitteko?). Tämä on minun ehdoton suosikkini Farmors Cafen mainiosta kakkuvalikoimasta.
Vietimme Högsåralla kaksi yötä ystäviemme seurassa ja jatkoimme sen jälkeen matka. Lomaviikoista viimeinen oli jo menossa, joten pian koittaisi kotiinlähdön aika. Vaan sitä ennen pääsimme vielä piipahtamaan kolmessa eri paikassa. Niistä lisää seuraavissa postauksissa, jotka jatkuvat ensi viikolla, sillä nyt on käsillä puolenviikon mittainen syyslomatauko. Aurinkoista syyslomaa kaikille teille jotka sitä pääsette viettämään!

28 kommenttia:

 1. Käytiin myös tänä kesänä Högsårassa. Se on niin viehättävä saari. Ja Katinka, uskon, että tuo kakkupalasi oli noin suuri :D Farmorsin kakut ovat niitä maailman parhaita. Mutta sellainen huomio sieltä, että ravintolapuolen herkut ovat kovin kalliita, maksoikohan saaristolaispöytä jotain 36 euroa/ henkilö, vai oliko peräti kalliimpi. Ruuan taso on kyllä ensiluokkaista. Veneilevälle lapsiperheelle syöminen tuolla verottaa kovasti matkabudjettia. Mutta tunnelmaltaan Högsåra on ainutlaatuinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, pala oli todella suuri, sillä leikkasin sitä juuri kakunhimossa =D. Saaristolaispöydästä 36 euroa on kyllä paljon, vaikkakin ruoka olisi hyvää ja ensiluokkasita. Todellakin verottaa isomman perheen matkabudjettia.

   Poista
 2. Älä nyt aikuisille ihmisille puhu tuollaista, että kakkupala olisi muka kuvassa jotenkin paljon suurempi kuin oikeasti! Höpö, höpö! Tiesit sen olevan vastustamattoman hyvää ja otit ihan reilunkokoisen palan. Niin minä ainakin olisin tehnyt ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, otin tooooosi ison palan ja söin kaikki, niin hyvää se oli =D.

   Poista
 3. Sulla on vaan liian pieni lautanen, niin siksi toi kakkupala näyttää isolta. Mutta tuli mieleeni näitä kuviasi katsellessa, että tulisipa taas pian kesä ja kärpäset :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sinäpä sen keksit, lautanen oli tosiaan pieni =D.

   Poista
 4. Ihana keisarinviitta. En ole koskaan onnistunut näkemään. Fantastiset maisemat. Leivonnaiset saavat veden kielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaritossa olen päässyt noita keisarinviittoja näkemään usemmassakin paikassa. Se on kaunis perhonen.

   Poista
 5. Tälläisistä paikoista, tunnelmista ja herkuista ei lomailu enää voi paremmaksi tulla.

  VastaaPoista
 6. Kaunista - ja ah, niin kesäistä.
  Lehmä on ihana !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin alkaa olla kesä muisto vain yhä enemmän ja enemmän...

   Poista
 7. Hienoja kuvia! Mekin kävimme Högsårassa matkalla Airistolle ja Turkuun. Farmors Cafe on uniikki paikka, jossa on pakko käydä joka kerta, kun on saarella. Itse otin tällä kertaa marengin ja pari kuppia kahvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos BerrerFisher. Sitä marenkia olen minäkin aina himoinnut, vaan joka kerta sorrun tuohon samaan kakkuun =D.

   Poista
 8. Högsåra on tuttu "asiakkaiden" kertomusten kautta. Siellä pidetään näet paikallisen srk:n rippileirejä! :) Tuo marenki näyttää tosi ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pitää mennä joskus siellä käymään, saarelle pääsee autollakin. Ihana paikka.

   Poista
 9. Ihanaa syyslomaa!
  Olipa mukavaa nähdä yhtä suosikkipaikkaamme - Högsåraa - sinunkin linssisi kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merenneito! Samaa ajattelen aina itsekin, että on mukava nähdä tuttuja paikkoja muiden kuvaamana.

   Poista
 10. Aivan ihana kahvila! Tuo kakkupala näyttää todella hyvältä. Mukavaa syyslomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Gunilla ja Farmors Cafe on todella ihana ja uniikki paikka =).

   Poista
 11. You have friends move, and that is a tough but also fun activity.
  The imperial mantle butterfly is beautifully photographed.
  *******************
  Sinulla on ystäviä siirtää, ja että on kova, mutta myös hauskaa toimintaa.
  Imperial vaippa perhonen on kauniisti kuvattu.

  VastaaPoista
 12. Ihanat kuvat tunnelmallisesta Högsårasta! Ikävä kesää kohtaan iski heti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, kyllä se alkaa ikävä kesää jo täälläkin kolkuttelemaan =).

   Poista