perjantai 12. helmikuuta 2016

Pilaako Blogger kuvasi?

Seuraan melko monia blogeja, vallankin sellaisia, missä on paljon valokuvia (yllätttikö =D). Jonkin verran minua häiritsee, että muutamissa blogeissa on ihan selkeesti todella upeat kuvat, mutta kun ne on laitettu blogiin, Bloggeri "parantelee" niitä. Tosiasiassa käy juuri päin vastoin. Ajattelin jakaa teille vinkin, jolla saatte kuvanne suurin piirtein sellaisena blogiin, kuin mitä haluatte. Ja huom, tämä pätee siis vain Bloggeriin, muista minulla ei ole kokemusta. Tosin tiedän, että osa bloggaajista on tämän "parantelu" ominaisuuden vuoksi vaihtaneet blogialustaa. Harkinnassa se on ollut minullakin, vaan en ole vielä päässyt tuumasta toimeen.

Tässä ensin pari konkreettista esimerkkiä kuvien kera, mitä tarkoitan. Ensimmäinen kuva on aina Bloggerin "parantama" ja toinen minun:


Tämä kuva on tuotu sellaisenaan ja Bloggeri on sitä "parannellut".


Ja tässä sama kuva "käsittelyn" jälkeen.




Sama juttu, ensimmäinen tuotu suoraan ja toinen "paranneltu" minun toimesta. Huomaatteko eron, mitä tarkoitan?








Ja nyt sitten se konsti. Olen itse lukenut vinkin alun perin myös jostain blogista ja olin siitä kovasti kiitollinen. 

Valitse bloggerin yläkulmasta kohta HTML, löytyy Luo napin vierestä. Blogisi postaus muuttuu html koodiksi. Etsi koodista kohdat, joissa valokuvat ovat ja muuta niistä kaksi arvoa (ympyröity kuvassa punaisella). Alkuperäiset arvot voivat olla sinulla jotain muutakin kuin s1600 ja s640. Muuta molempiin kohtiin s2000.






Kun painat Luo nappia, pääset jälleen blogin kirjoitustilaan ja näkemään muutoksen kuvissa. Mikäli valokuva on jo kuvaushetkellä epätarkka, ei sitä pelasta kuvankäsittely eikä myökään tämä konsti =D.

Tämän postauksen kuvat ovat viime syyskesältä eräästä saaresta. Talvi alkaa olla täällä etelässä todella ohi. Katse ja mieli suuntaa jo kohti uutta veneilykautta. Uusi veneilykausi alkaa meidän venekunnalla aina venemessuilta ja nehän alkavat tänään! Jes, ei mene montaa viikkoa kun ollaan taas vesillä. Sitä ennen fillistellään messukeskuksessa uusia juttuja ja tavataan veneilyn ystäviä. Ihanaa viikonloppua!

28 kommenttia:

 1. Minun silmilläni ero on mallikuvissasi aika huomaamaton. En ole kiinnittänyt huomiota omissa kuvissani, mutta kuvani eivät ole muutenkaan huippuluokkaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että näytöt voivat olla myös erilaisia, jolloin kaikista eroa ei niin huomaa. Ja pienihän se ero on =D.

   Poista
 2. Selvä ero, käytin itsekin samaa pikku jippoa silloin kun olin bloggerissa. Peukku!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Olen tiennyt ja huomannut, että blogger muuttaa kuvia, mutta en ole tiennyt, miten asian saa korjattua.

  VastaaPoista
 4. Kokeilin tätä Manhattan-postaukseni kuviin ( http://ainalahellani.blogspot.fi/2016/02/tuokiokuvia-manhattanilta-osa-1.html ), mutta en kyllä huomannut mitään eroa :/ Ehkä vika on tässä tapauksessa katsojassa :D Sen sijaan itselläni kuvat olivat laadultaan surkeita ennen Lightroomiin siirtymistä. Käytin ennen PhotoScape-ilmaisohjelmaa, ja kuvat muuttuivat todella huonoiksi, kun siirsin ne tietokoneelta PhotoScapeen. Lightroomiin ne siirtyvät oikean näköisinä. Harmittaa, etten vaihtanut jo paljon aiemmin :(
  Kiitos tästä vinkistä, jatkossa katselen kuvia taas vähän tarkemmalla silmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lightroom on kyllä minun ihan ehdoton suosikki =). Kuvaathan RAWina? Silloin saa kuviin vielä vähän enemmän käsittely perspektiiviä =).

   Poista
 5. Ongelmahan tuo bloggerin kuvamanipulointi on, mutta on ollut ihan kätevä käyttää. Tiedä sitten jaksaako sitä perehtyä uuteen alustaan, jos laittaa uuden blogin pystyyn. Ottaa oman aikansakin muutella jokaisen kuvan kohdalla nuo arvot kohdalleen. Mutta suuri kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Marko. Ihan samaa olen mietiskellyt tuon blogialustan vaihdon kanssa, että onko liian suuri ja aikaa vievä projekti. Bloggerilla on kuitenkin melko kätevää (nyt kun sitä on käyttänyt ja suurin piirtein osaa) postailla.

   Poista
 6. Kiitos Katinka vinkistä! Kävin muuttamassa arvot, mutta varmistan nyt vielä sinulta, että pitääkö muutokset tallentaa jostain, vaiko käydä aina jokaisen postauksen kohdalla muuttamassa? Tuossa kun testailin muutamalla kuvalla, jotka sitten poistin ja aloitin tekemään uutta postausta uusilla kuvilla, niin arvot olivat muuttuneet takaisin? Heh, taidan olla ihan kujalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Ansku =). Valitettavasti arvot pitää napsutella joka kerta uudelleen. Itse teen niin, että ensin teen postauksen valmiiksi ja sen jälken copy pastella napsuttelen arvot uusiksi =).

   Poista
 7. Excelente trabalho e belas fotografias.
  Um abraço e bom fim de semana.

  VastaaPoista
 8. Yhteen aikaan blogiin ladatessa kuvat näyttivät huononevan automatiikan ansiosta. Itte kun käsittelee mieleisekseen, niin poskelleenhan menee jos toinen käsittely tulee päälle.
  Nykyisin raahaan kuvan suoraan kansiostani uusi teksti osioon, enkä "lataa kuva" kautta.

  Nähdäkseni blogger terävöittää kuvaa liikaakin.
  En ole tiennyt tällaisesta, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minunkin pitää kokeilla tuota kuvien raahaamsita, ei ole tullutkaan mieleen kokeilla. Kiitos puolestaan sinulle siitä vinkistä! =).

   Poista
 9. En tiennyt tuota, mutta itselläni, johon olen saanut vinkin, on pois päältä se verkkopicassassa oleva kuvan parannus-kohta, verkkopicasaanhan nämä kuvat menee. Kiitti vaan tästäkin vinkistä, täytyypä tuotaki kattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu kun muistutit. Olen myös juurikin tuon täpän ottanut pois. En tosin muistanut sitä enään =D.

   Poista
 10. Kiitos vinkistä, pitänee kokeilla.

  VastaaPoista
 11. Ainakin tarkennus näyttää pelaavan bloggerin toimesta, kauttaaltaan =DD. Joo, olen itse ottanut tuon "parannuksen" kyllä pois päältä, suosittelen muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kaikki "automaattinen" ei toimi välttämättä toivotulla tavalla =D.

   Poista
 12. Hmm… en kyllä huomaa eroa. Katsoin aamulla läppäristä, enkä huomannut eroa, ja päätin katsoa pöytäkoneelta varuilta (nyt vasta), mutta kuten sanoin, en huomaa eroa. Ja kuvaruutu on hyvä. Taitaa ollakin katsojan silmissä se ero.
  Minulla on myös "parannus" poissa.
  Niin, ja jos lataa isoja kuvia, tulee picasa nopeesti täyteen. Kun kaikki kuvat, jotka lataat tänne, menee automaattisesti picasaan, vedät ne tekstiin sitten miten tahansa. Seuraappa tilan "mittoja" picasan alaosassa.
  Hienot kuvat, ettei unohtuisi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Ja kiitos vinkistä, pitääkin katsoa tuota picasan alaosaa... hui nyt alkaa jännittää =D.

   Poista