lauantai 6. helmikuuta 2016

Terveisiä Tylypahkasta!

Meillä ollaan Harry Potter faneja. Kaikkein intohimoisin fani on Juniori, mutta kyllä me muutkin mielellään katsellan Potter elokuvia. Itse olen lukenut myös suurimman osan kirjoista. Ei tainnut arvannut J.K Rowling kirjoittaessaan tarinaa Harrystä, millaisen suosion tarinat saisivat. Ensimmäinen kirja Harry Potter ja viisasten kivi julkaistuun vuonna 1997 ja jo seuraavana vuonna kirjailija oli jo miljonääri! Mukavinta on tietysti se, että nuo tarinat kantavat edelleen, tuntuu että Potter huuma vain kiihtyy entisestään.

Viime torstaina järjestettiin Espoon Entressen kirjastossa Harry Potter Book Night. Kirjasto oli muuttunut Tylypahkaksi ja esillä oli kaikkea jännittävää tutkittavaa. Eniten tilaisuudessa minua ilahdutti ne kaikki työpajat, jossa vierailijat laitettiin luoviin hommiin. Me kävimme Juniorin ja hänen ystävän kanssa fiilistelemässä Tylypahkaa.


Kun saavuimme sisään, saimme käteemme Kelmienkartan. Karttaan oli tarkoitus kerätä neljä erilaista leimaa, jonka jälkeen pääsi nauttimaan kermakaljaa Vuotavaan Noidankattilaan.


Dumbledore oli lajitteluhatun kanssa paikalla ja pääsimme nostamaan ja selvittämään, minne tupaam pääsimme. Juniorin ystävä oli kovasti ilonen kun hän pääsi Rohkelikkoihin! Meille osui sama tupa Juniorin kanssa, meidän tupamme oli Puuskupuh =D. Tuvan perusti aikanaan Helga Puuskupuh. Hän arvosti kovasti ahkeria, rehtejä ja relellisiä oppilaita. Näiden lisäksi hän hyväksyi tupaansa myös kaikki ne oppilaat, joita muut eivät huolineet. Tuvan pääväri ovat keltainen ja musta. Jokainen sai omasta tuvasta rintamerkin.


Taikaliemipajassa pääsi keksimään oman taikajuoman. Juoman ainekset oli mahdollista keksiä omasta päästä, mutta pajaan oli katettu myös aineksia, joista sai vinkkejä hyvän liemen reseptiin.


Tässä Juniorin ystävän liemi:

Taikaliemi masennukseen:

14 yksisarvisen hammasta
30 litraa sudenmaitoa
4 pulloa rupikonnan kutua
6 lusikallista keijupölyä
2 litraa pitsiperhosen siipiä
3 ripausta hilsettä

Miltä kuullosti? Minulle jäi sellainen tunne, että jos tämä liemi ei auta masennukseen niin ei sitten mikään =D. Määräkin näyttäisi olevan sen verran suuri, että liemestä riittää monelle.

Tässä puolestaan Juniorin liemi:

Eläimenkesytys taikaliemi

1 rkl ihmissuden maitoa
2 rkl suklaamutaa
2 pitsiperhosen siipeä
3 lohikäärmeen pippuria
1 lohikäärmeen muna
4 lohikäärmeen siipeä

Kyllä tällä liemellä kesyyntyy villeinkin tapaus, on siinä niin paljon lohikäärmettä mukana =D.
Tylypahkassa ilmestyvä sanomalehti Saivartelija kaipasi puolestaan apua ihmeotuksen kuvailuun. Osallistujat saivat kuvailla ihmeotuksen ja piirtää siitä vielä viimeiseksi kuvan. Jokainen sivu pääsee Ihmeotusten kirjaan.


Mustain Siskosten taikasauvatakomossa pääsi luovuus todella valloilleen. Siellä oli mahdollista tehdä itselle juuri sellainen unelmien taikasauva. Materiaali oli tarjolla jos vaikka minkälaista. Tässä Juniorin ja hänen ystävän taikasauvat, hienot tuli!


Dobby vieraili silloin tällöin tilaisuudessa myös. Hän tosin oli hieman ujolla tuulella, eikä juurikaan suostunut juttelemaan lapsille. Likö hän sellainen luonne, vähän juro?


Kirjastoauto oli muuttunut tilaisuuden ajaksi Poimittaislinja-autoksi. Kyytiin pääsi vasta kun oli saanut asianmukaisesti matkalipun. Kyydissä oli mukana noita, joka ennusti tulevaa korteista. Lisäksi pääsi kuulemaan siitä, kuinka pystyy suojautumaan pimeyden voimia vastaan. Kuulijalle annettiin lopuksi todellinen taikavoima pimeyden voimia vastaan, heijastin! Todella nerokasta, sillä se jos mikä on taikasauvaakin varmempi tapa suojata itsensä pimeyden voimia vastaan.


Yllä mainittujen pajojen lisäksi oli vaikka mitä kivaa nähtävää vielä. Kun kelmien karttaan oli saatu tarvittava määrä leimoja, menimme käymään Vuotavassa Noidankatilassa kermakaljalla. Hmm, se maistui... jännittävältä =D. Hyvää oli.

Ilta oli todella mukava ja ennen kaikkea minua ilahdutti tavattomasti se, kuinka paljon siihen oli kirjaston puolelta panostettu. Pajojen vetäjät olivat pukeutuneet Tylypahkan hahmoiksi. Olipa paikalle tulleet todelliset Potterfanitkin myös pukeutuneet Tylypahkan koulupukuihin. Materiaalia riitti kaikille eikä ollut mitään pahaa ryysistä, vaan pisteet oli suunniteltu hyvin. Joten kun seuraavan kerran sama tilaisuus järjestetään, kannattaa mennä ehdottomasti paikalle.

Kiitos Entressen kirjastolle hyvin järjestetystä tilaisuudesta!

46 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar06 helmikuuta, 2016 14:50

  Onpas hieno kirjasto, kun näkee noin paljon vaivaa ja saa aikaan tosi mielenkiintoisen ja tasokkaan tapahtuman! Tuollaisia kirjastoja soisi olevan joka kaupungissa ja kaupunginosassa. Tulisi kirjastot paremmin tutuiksi niillekin, jotka eivät yleensä niissä tapaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi. Tämä oli todella huikea panostus kirjastolta.

   Poista
 2. Voi, miten hauska postaus! Olipa hieno idea muuttaa kirjasto Tylypahkaksi. Heti tunnustan, että itse en ole lukenut yhtään Potter-kirjaa! J.K. Rowlingin tarinan kyllä tunnen. Kirjailija ei halunnut kirjoihinsa etunimeään, sillä naisten kirjoittamia kirjoja eivät pikkupojat lue.
  Kun meillä tuo pikkuväki vähän kasvaa, niin luulenpa, että minäkin tutustun Harry Potteriin ja Tylypahkaan.
  Mainio ilta ollut teillä! Ja jos tuota lientä masennukseen teet. Niin tilaisin pullollisen. Olisi hyvä olla varastossa, ja tuo varmaankin säilyy hyvin :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, laitetaan lientä heti tulemaan kun vain keitos valmistuu =D. Tuon sudenmaidon kanssa on ollut vähän toimitusvaikeuksia =D. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Näyttää ja kuulostaa todella kivalta!

  VastaaPoista
 4. Wau! Onneksi sinulla on sen ikäistä jälkipolvea, että heidän varjollaan voi kunniallisesti osallistua moiseen ;-) Meidän perheessä kun kaikki ovat jo yli kaksikymmpisiä, tulisi kovasti tarve lainata lapsi reksvisiitaksi tuollaiseen tilaisuuteen ;-)

  Todella upeaa, että tuollaista järjestetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi on =D. Lapsen varjolla pääsee mukaan moniin hauskoihin tapahtumiin =D.

   Poista
 5. No VAU! Ihana tapahtuma!!! T. Potter-fani, joka luki kaikki kirjat joitakuita vuosia sitten (= aikuisena) yhtä soittoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma oli todella hauska T: toinen aikuispotterfani =D

   Poista
 6. Aivan loistava juttu! Monenlaista mukavaa ja hyvän näköistä Tylypahkatouhua siellä. Olen sellainen omituinen otus, että en ole lukenut yhtään Potteria. Äänikirjat sen sijaan olen kuunnellut x kertaa -Vesa Vierikon lukemana ne ovat fantastisia. Elokuvista pidän myös tosi paljon. Nuoriso on Potteriin hurahtanut, meillä on ollut Potter teemasynttärit ja oma Potter-näyttely paikallisessa kirjastossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Rita =). Ja ainanaa että tielläkin on kirjastossa Potter näyttely. Tarinat ovat ihania!

   Poista
 7. Kylläpä oli tosiaan kirjasto nähnyt paljon vaivaa. Minun täytyy tunnustaa, etten ole kyllä ollenkaan Potter-fani. Ensimmäistä kirjaa luin ensimmäisen luvun verran, lähinnä sillä mielellä, että voinko antaa sen tyttärellä luettavaksi. Totesin, että kirja on ok ja lapset niitä ovatkin sitten lukeneet. Leffoistakin olen nähnyt vain pari.

  VastaaPoista
 8. Wau! Mielettömän hieno idea ja toteutus kerrassaan upea!
  Teillä taisi olla todella kiva ilta Tylypahkassa =D

  VastaaPoista
 9. Wau! Ihanaa panostamista ja mahtavaa heittäytymistä, olen vaikuttunut =) Kirjastot järjestävät tosi paljon kaikkea kivaa, mutta aika usein kivat tapahtumat menevät itseltä ohi ja niistä kuulee vasta kun on liian myöhäistä. Tosi kiva postitus, tuli iloinen mieli tätä lukiessa. Hauskaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Myy. Minultakin olisi mennyt tämä varmasti ohi, mutta sattumoisin kävin työni puolesta kyseisessä kirjastossa muutama viikko sitten ja näin mainoksen. Päätin heti, että sinne pitää viedä juniori (hih pääsin samalla itsekkin =D).

   Poista
 10. Vaude vaude… kirjastoväki yllätti. Näyttäis olleen mahtava tapahtuma.
  Hauskat reseptit nuoriso keksi. Taidatkos ottaa käyttöön tuon masennusestodropsin (sit joskus kun se masennus yllättää). Tuntuis olevan sangen tehokas mitä aineista voi päätellä.. :) Eläintekesytysliemestä ei taitais olla minulle apua, kun juoksen karkuun jo ihan pikkuisiakin ötököitä. En haluaisi niiden olevan kesyjä.. :D
  Tosi hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki =). Me viihdyttiin tilaisuudessa todella hyvin. Ja tuota masennuslientä pitänee kyllä tehdä varastoon, pahan päivän varalle =D.

   Poista
 11. That's nice Katinka.
  So funny to see all these things of Harry Potter.

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
 12. Hauskaa, että kirjastossakin järjestetään tällaista! Itse en jostain syystä ole päässyt mukaan Pottereiden maailmaan, mutta meidän nuoret kyllä rakastaa niitä. :)

  VastaaPoista
 13. Entressen kirjasto kiittää sydämellisesti! Meitä kiitettiin myös valtiollisella tasolla joulukuussa kun saimme kulttuuriministeriltä Suomi -palkinnon hyvästä työstämme :) Asiakkaiden kiitos lämmittää kuitenkin eniten, koska teitä vartenhan olemme <3 t.Pirkko Ilmanen lastenkirjastonhoitaja,tapahtumavastaava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme, että saitte palkinnon, olitte sen todella ansainneet. Niin hienosti oli paneuduttu Tylypahkan arkeen ja panostettu tapahtumaan. Pitää seurata tiedotteita, milloin tapahtuma on seuraavana vuonna =). Osallistutaan varmasti!

   Poista
 14. Kalkaroksena tapahtumassa pyörinyt Potter-fani haluaa muistuttaa, että Viisasten kivi oli ensimmäinen kirja. Salaisuuksien kammio oli vasta toinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheeta, niin muuten olikin =D. Kiitos kun muistutit, pitää heti mennä korjaamaan =). Kuten kaikki muutkin hahmot, niin Kalkaroskin oli kovasti oikean näköinen! Kiitos hienosta tapahtumasta.

   Poista
 15. Monipuolinen hauska tapahtuma ollut.
  Rekvisiittaa ja monenlaista ohjelmaa, niin kyllä lapset viihtyvät kirjastossa...
  niin ja Äitikin. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi pääsin mukaan Junioirin ja hänen ystävän varjolla =D.

   Poista
 16. Upea tapahtuma! Teillä on siellä loistava kirjasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ollaan kyllä kovasti ylpeitä kirjastosta =).

   Poista
 17. Kirjastot on ihan mielttömän upeita paikkoja! Niissä on vaikka mitä kivaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Upeita kuvia jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Marle =). Onneksi meillä on kirjastot!

   Poista
 18. Jestas ja wau ja jos täällä järjestettäisiin, niin kiitolaukkaa menisin. Hatunnosto kirjastolle, upeasti ovat järjestäneet Potterin maailman. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinäkin pääsisit. Näitä järjestetään kuulema neljäsä suurimmassa kirjastossa =).

   Poista
 19. Really great fun to see these attributes of Hogwarts. I did not know you were Harry Potter fan but now :-) Very nice and great Poto's.
  *****************
  Todella hauskaa nähdä näitä ominaisuuksia Tylypahkan. En tiennyt olit Harry Potter fani, mutta nyt :-) Erittäin mukava ja suuri Poto n.

  VastaaPoista
 20. Harry Potter on kyllä koukuttava ja uppoaa myös hieman varttuneempiinkin. Loistavia kuvia! Hienoa, että tuollaisia teemoja järjestetään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits Wild Child. Itse pidän myös kovasti Potterista =).

   Poista
 21. Voi mikä ihana tapahtuma, tuolla olisin minäkin viihtynyt :D Kaikki Potterit luettu ja leffat katsottu moneen kertaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että varmasti olisit. Tunnut olevan todellinen fani =).

   Poista
 22. Ensi vuonna sit uusiksi? T: kirjastojen yhteisen tietovisan tekijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ehdottomasti =D. Täällä jo selaillaan ebayn kuvastosta Tylypahkan koulupukuja =D.

   Poista