maanantai 22. helmikuuta 2016

Vene båt 2016 toinen viikonloppu ja venebloggaaja tapaaminen

Venemessujen toinen viikonloppu käynnistyi lauantaina venebloggaajien yhteisellä tapaamisella. Tapaamisen oli järjestellyt Matkalla merenneidoksi blogin Merenneito. Meitä oli paikalla kaikkiaan 13 blogin kirjoittajaa ja usealla oli mukana myös heidän paremmat puoliskot =D. Tunnelma oli tapaamisessa heti katossa. Tarinaa ja juttua riitti, yhdistihän meitä kaikkia rakas harrastus, veneily. Oli aivan mahtava tavata livenä ihmisiä, joiden elämää ja meriseikkailuja olen seurannut heidän blogeistaan. Kiitokset mukavat blogit S/y Charlotta, Saaressa, Provioantti, Rantojen mies, Siskoni Amelien, Villa Idur, Entä jos alkaisit ethdä ihan mitä huvittaa, Luotsinblogi, Puolimatruusi seilaa, Aava kutsuu ja Lake at sea. Toivottavati nähdään taas uudelleen! Oli niin mukava tapaaminen että hymyilyttää vieläkin =).
Kun tapaaminen oli ohi kiiruhdimme Kipparini kanssa Pidä Saaristo siistinä osastolle. Siellä oli nimittäin Kenraali Pancho tapaamassa veneilyn ystäviä. Kun rapsuttelun tätä suloista herraa, kerroin hänelle että olen hänen Facebook kaveri. Panchon isäntä tiesi kertoa, että Pancholla on yli 3000 ystävää siellä. Pancho on kahdeksan vuotta vanha ja hän on ennättänyt matkustamaan jo kymmenessä maassa! Melkoinen määrä nähtävää on ollut pikkuisella koiralla.
Rapsutustuokion jälkeen jatkoimme Kipparini kanssa matkaa. Meillä oli edellisellä käynnillä jäänyt tarvikeosasto kesken joten jatkoimme tutustumista siellä.


John Nurmisen säätiö tekee tärkeää ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Heidän osastolla oli myynnissä suolasaippuaa Itämeren hyväksi. Oli muuten ihanan tuoksuista. Itämeri ja vallankin puhdas sellainen on meille veneilijöille todella arvokas asia.


ProSailorin osastolta löysin itselleni parhaan juomapullon ikinä! Pullo oli taattua SIGG laatua ja näistä valkoisista meni tuotto kokonaisuudessaan Itämerelle! Jokainen myyty DROPP tuote tukee Baltic Sea Action Groupin:n työtä Itämeren rehevöitymisen estämiseksi, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja vaarallisten aineiden riskien minimoimiseksi. Ihan sopivasti hajotin juuri edellisellä viikolla töissä vesipulloni, joten tästä lähti tilalle uusi.


Veneilijän verkkokauppa oli myös messuilla mukana. Heidän myymälästä Lauttasaaresta on tullut joka kevät haettua jotain tarvikkeita ennen veneilykauden alkua. Siellä käydään varmasti tänäkin keväänä ennen kuin vene on vesillä =D.
Furunon osastolta löytyi mielenkiintoinen uutuus, maailman ensimmäinen langaton tutka. Sen tunnistaa tutkan kyljessä olevasta tuplaveestä. Koska tutka on langaton voi tutkan näytön viedä minne tahansa. Sen voi laittaa vaikka tabletille tai iPhoneen taskuun. Langaton tutka toimii vain iOS-laitteilla. Lisää tietoa ja ennen kaikkea teknisiä yksityiskohtia voit lukea lisää täältä.


Tarvikeosastolla oli työnäytöksiä jossa peruskorjattiin vanhempaa Sea Ray venettä. Täältä löysimme ratkaisun erääseen haasteeseen, jota olimme Kipparini kanssa jo jonkin aikaa pähkäilleet. Veneen kyljissä olevat värilliset raidat tuppaavaat haalistumaan auringossa. Vallankin vihreä ja punainen väri ovat erittäin alttiita haalistumiselle. Värit saa johonkin kuosiin kevällä vahan kanssa mutta jo juhannuksena yleensä se näyttää ihan samalta kuin ennen käsittelyä. Työnäytöksissä tuli Sea Rayn vihreästä raidasta kuin uusi! Se saatiin aikaiseksi Mirkan tuotteilla. Ne lähtivät messuilta mukaan, samoin kuin opit. Nyt tiedämme Kipparini kanssa mitä tehdään veneemme punaiselle raidalle keväällä. Yritän muistaa tehdä siitä tuolloin myös postauksen, jos siitä olisi iloa vaikka jollekin.


Pari yksityiskohtaa Erottajan majakan osastolta.


Nämä hatut ja kassit odottavat aurinkoisiä kesäpäiviä ja kuumia hiekkarantoja.


Sunnuntai päivälle meille jäi kierreltäväksi vielä alakerrassa ollut Uusi Aalto, joten siitä lisää seuraavassa postauksessa.


Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Helsingin Messukeskuksen kanssa.

10 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan ihana bloggaajien miitti! Vihdoin tavattiin ja kaikki olivat just niin kivoja ihmisiä kuin blogeissaankin.

  Onpa hauskaa seurata sun messupoimintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, ihan huippu päivä just siksi että vihdoin nähtiin =D.

   Poista
 2. Oli kyllä hauska saada seuraamansa blogin taakse kasvot, toivottavasti nähdään uudestaan!

  Kivoja asioita olette bongannut! Ensi vuonna täytyy mennä vissiin kahtena päivänä, tuntuu että puolet jäi näkemättä. :)

  Ja kirjoita keväällä tuosta kylkiraidan parantamisesta, kiinnostaa kovasti meitäkin! Defyrin raita otti pahasti hittiä Karibialla ja vene näyttää vähän nuutuneelta hailakassa raidassaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli oikeasti huippu ihanaa tavata! Toivottavasti nähdään toisenkin kerran. Ajattelin tehdä sellaisen "työ" postauksen just siksi, että jos siitä olisi iloa muillekkin =). Nähdään pian uudelleen!

   Poista
 3. meidän Riku olisi ihastunut taatusti kenraali Panchoon:)

  VastaaPoista
 4. Kiva oli nähdä! Toivottavasti tavataan kesällä myös:)

  VastaaPoista
 5. Oli vähän jännittävää osallistua elämänsä ensimmäiseen blogitapaamiseen, mutta kun samat kiinnostuksen kohteet yhdistävät, tuli heti olo, että on tunnettu kaikkien kanssa iät ja ajat. Oli todella kiva tutustua iloiseen sinuun! Toivottavasti näemme taas uudestaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin jännitti vallan kovasti, mutta oli aivan ihanaa. Ja todellakin, oli mukavaa tutustua sinuun! Kyllä me vielä nähdään eikös vaan =).

   Poista