torstai 15. elokuuta 2019

Neeme sadam - Viro

Kun Koljunuki oli fiilistelty, jatkoimme matkaa kohti Neemen satamaa. Viron idässä veneilyssä on se hyvä puoli, että satamia on mukavien matkojen päässä. Koljunukista oli matkaa Neemen vain 4,8  merimailia. Se oli siinä ja tässä, kannattiko edes fendareita nostella ylös matkan ajaksi =D. Sataman koordinaatit ovat 59°31'53.24'' N ja 25°09'37.67'' E.
Satamassa oli tarjolla vettä ja sähköä laiturilla. WC ja suihkutila olivat siistit. Satama kapteeni Anti oli meitä laiturilla vastassa ja kertoi mitä satamasta löytyy. Neemen satama on hyvä huoltosatama, sillä siellä on polttoaineen tankkausmahdollisuus. Lisäksi Neemen kylään oli matkaa vain puoli kilometri. Kylältä löytyi kauppa, kahvila ja ravintola.


Satamasta oli mahdollista saada kyytiä merelle. Satamakapteeni kertoi, että lähellä oleva Rammun saari oli valankin suosittu ulkoilukohde. Sen läheisyydessä nimittäin viihtyivät hyvin hylkeet. Satamassa ei ollut varsinaisesti pyörän vuokrausta, mutta meille kuitenkin yksi pyörä järjestyi. Mukanamme kulkee veneessä kaksi taittopyörää, joten vuokrasimme aina tarvittaessa kolmannen, jotta pääsimme koko venekunta yhdessä matkaan.


Satamassa sijaitsee todella hyvä kalaravintola Ruhe. Kävimme heti varaamassa pöydän illaksi, sillä ravintolaa oli kehuttu meille kovasti jo etukäteen.


Ravintolan sisustus oli miellyttävä ja sen edustalla oli suuri terassi aivan meren rannalla. Puitteet siis olivat mitä mainioimmat nauttia herkullista ruokaa.


Ruoka-annokset olivat ilo silmälle ja todella herkullisia. Voin sanoa, että Ruhessa saimme nauttia lomamme parhaimpia ruokia. Tänne olisi päästävä ehdottomasti uudelleen. Ravintolan henkilökunta oli ystävälista ja palvelu sujuvaa. Voit lukea lisää Ruhe ravintolasta ja heidän herkullisesta tarjonnasta ravintolan omilta verkkosivuilta täältä.
Tykkäsimme Neemen satamasta kovasti. Se oli rauhallinen, kaikki tarvittavat palvelut löytyivät ja tapasimme monia iloisia ja ystävällisiä ihmisiä. Lisätietoa Neemen satamasta voit lukea netistä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti