sunnuntai 25. elokuuta 2019

Vergi - Viro

Vergin satamassa oli vuokralla polkupyöriä, joten saimme sen kolmannen pyörän käyttöön ja lähdimme ajelulle katsomaan mitä lähiympäristöstä löytyisi. Matkan varrella on kauniita omakotitaloja ja siistejä tontteja. Monessa paikassa kukkivat kukat kauniisti. Olihan ihan paras kesäaika menossa.
Muutaman kilometrin jälkeen saavuimme Altjan kylään, jossa sijaitsee Altja kõrts tavernan. Koska oli käsillä lounas aika, piipahdimme syömään. Altja kõrtsissä tarjoillaan Viron perinteistä ruokaa. Paikka oli viihtyisä, museomaisesti sisustettu, ja tilaa oli niin sisällä kuin ulkona.
Jätimme pyörät parkkiin tavernan pihaan ja suuntasimme pihan vierestä lähtevälle luontopolulle. Se olisi ollut itse asiassa myös pyöräiltävissä, paitsi rannan lähellä olevalla hiekkaosuudella. Tykkään kuitenkin enemmin kävellä, sillä silloin ennättää tutkia paikkoja enemmän ja ennen kaikkea valokuvata =D. Autolla ei saanut tulla luontopolulle =D.
Luontopolun varrella oli muutamia kylttejä, joissa kerrottiin luonnosta. Yhdestä sellaisesta kyltistä Kipparini bongasi tarinaa kasvista nimeltään "seapea", meriherne. Taulussa kerrottiin, että kasvi on harvinainen ja uhanalainen. Jäin miettimään, että olisipa jännittävää nähdä sellainen kasvi. Ja meillä kävi tuuri, sitä löytyi hiekkarannalta! Suomeksi kasvin nimi on merinätkelmä.


Tykkäämme aina Virossa ollessamme kävellä ja pyöräillä luonnossa. Se vaan on niin kaunis. Kaikki ne kuka (olen paasannut siitä jo monet kerrat). Virosta löytyy paljon luontopolkuja, hyvä niin. Ihmiset pääset ulos luontoon rentoutumaan.


Esa oli rannalla =D. Täältä näki myös Vergin satamaan.


Lomallemme osui myös kivat säät. Aurinko paistoi ja vettä satoi vain parina yönä. Senkin puoleen oli mukava ulkoilla.

4 kommenttia:

  1. Kaunis paikka ja viehättävät kuvat. Kyllä tuolla kelpaisi pyöräillä ♥ Esa rannalla kiinnosti, mutta sehän olikin vene:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja. Tykkäsimme myös paikasta tosi paljon =D.

      Poista