maanantai 26. elokuuta 2019

Purtse sadam - Viro

Jälleen tuli aika jatkaa matkaa ja suuntasimme Vergistä seuraavaksi purtsen satamaan. Matkaa oli 31,5 merimailia. Pysähdyimme tankkaamaan veneen matkan varrella Eisman satamassa. Siitä saatte esittelyn myöhemmin, sillä yövyimme paluumatkalla satamassa. Viron idän satamia on kehitetty paljon 30MILES-projektin ansiosta. Projektin tavoite oli kehittää koko Itäisen Suomenlahden vierasvenesatamia. Projektissa oli mukana 6 suomalaista ja 6 virolaista satamaa. Ajatuksena oli, että noin 30 merimailin välein löytyy vierasvenesatama. Projekti päättyi toukokuussa 2018. Purtsen koordinaatit ovat 59º26,05.27′ N 26º59,28.56′ E.
Pursen satama oli jälleen tosi kiva satama. Vettä ja sähköä oli saatavana laiturilla. Yhteinen wc ja suihkutila oli tosi siisti. Laiturilla leveät aisat. Polkupyöriä oli mahdollista vuokrata.
Satamasta löytyi myös tämä kiva sauna, Black Pearl. Olimme satamassa vain yhden yön, sillä tuulet laittoivat meidät jatkamaan matkaa. Kipparia jäi kuitenkin vaivaamaan, että emme ennättäneet pyöräillä ympäristössä, joten paluumatkalla tulimme tänne vielä takaisin toiseksi yöksi. Sillä kerralla meidän kanssa oli satamassa toinenkin suomalainen venekunta, joiden kanssa vuokrasimme saunan puoliksi. Oli ihana kylpeä rauhassa hyvässä saunassa.


Sataman ympärillä oli lukollinen aita. Aidan oven sai auki soittamalla kännykällä oven numeroon, numeron sai satamakapteenilta. Oli aika näppärä systeemi =D.


Myös Purtsen satamassa oli hyvätasoinen ravintola, Tulivee. Satama maksu ja polkupyörän vuokra maksettiin ravintolaan.


Ravintolassa oli kivat lamput. Sisustus oli muutenkin kiva. Koska ravintola oli täynnä asiakkaita, en tohtinut ottaa kuvaa =D.Ruoka oli vallan gourmet tasoista ja maistui tietenin tosi hyvälle.


Purtsen satamassa oli idän tapaan myös todella hyvä hiekkaranta. Rannalla kävi paljon ihmisiä uimassa.


Sillä toisella kerralla, kun olimme satamassa, pääsimme pyörillä matkaan. Purtsessa on pieni suloinen linna, jota tietysti piti pysähtyä ihailemaan. Satamasta kolmen kilometrin päästä oli kauppa, linna osui matkanvarrelle, kun meni kauppaan.


Meidän veneessä kulkee mukana nämä kaksi Dahon merkkistä taittopyörää. Näppäriä menopelejä, jotka on varustettu kolmella vaihteella.
Tykkäsimme kovasti myös Purtsen satamasta ja sen ympäristöstä. Satamaan ja ravintola Tuliveehen pääset tutustumaan lisää heidän nettisivuilta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti