torstai 4. heinäkuuta 2013

Aika vaihtaa maisemaa

Yksi veneilyharrastuksen hyviä puolia on, että pääsee tutustumaan uusiin paikoihin ja voi aina aika ajoin vaihtaa maisemaa. Sama pätee karavaaraneihin, he koluavat mannerta, kun me veneilijät puolestamme koluamme vesistöjä =).


Jonkin aikaa matkattuamme bongasimme nämä linnut. Piti oikein kääntyä katsomaan niitä uudelleen! Minulla ei ole mitään aavistusta, mitä nämä ovat. Jos joku tietää, niin tieto ottaan kiitollisena vastaan. Itse arvelen, että jokun lemmikkiankat ovat päättäneet lähteä seikkailulle =).


Päivän pesuhetki oli menossa ja oli pakko laittaa kaksi kuvaa, koska niin vuoron perään oli pää sulissa. Oikeasti, kyttäsin kamenran kanssa vaikka kuinka kauan niin aina oli toisella pää alhaalla =D.


Nyt oli oikeasti tarkoitus kuvata kummelia, nämä lokit änkesivät kuvaan väkisin =D (Ai että selityksen makua?) Kummeleiden avulla voit tarkistaa sijaintisi kartalta, tärkeitä ja merkityksellisiä kivikasoja siis.


Katsotaanko, mitä google sanoo kummelista? Ensihaualla tuli tieto, että se on suomalainen koomikkoryhmä. Tässä ei kuitenkaan ole heistä kysymys =). Kummeli on kiinteä merimerkki, jollaisia on rakennettu tärkeimpien väylien varteen jo vuosisatojen ajan. Kummelin avulla voidaan visuaalisesti ja karttatietojen pohjalta tunnistaa rannikon eri saaria ja muita maastokohteita. Kummelia ei voi sekoittaa muihin merimerkkeihin, sillä niiden värit tai kuviot eivät saa toistua muissa merimerkeissä.

Uusin tulokas on niin sanottu levykummeli. Se on betonijalustalla seisovaan putkirakenteeseen kiinnitetty, yleensä kahden tai kolmen suorakaiteen muotoisen metallilevyn muodostama merkki. Levyosa on yleensä harmaa tai valkoinen, ja siihen on maalattu kirjain tunnistamisen helpottamiseksi. Ja kiirjain on tietysti merkitty myös merikarttaan.


Tässä pari ihanaa auringonotto paikkaa matkan varrelta.


Tässä kohtaa selatessani kuvia, hieraisin silmiä. Miten nämä tuolit voivat olla tässä kohdassa muistikortilla? Tarkempi tutkimus osoitti että kyseessä eivät olleet samat tuolit, vaikka väritys olikin lähes sama. Tuoleissa oli muotoeroja. Onkohan tämä joku beach tyylin väritys? Niin tai näin, ihana se ainakin on =). Täältä löydät ne toiset tuolit.


Matkamme määränpää oli Hyvinkään pursiseuran ylläpitämä paikka Gölisnäs. Väylältä kun lähdetään kohti Gölisnäsiä, on maisemat aivan erityisen kauniita.


Päivä oli aurinkoinen ja lämmin.


Olimme käynneet yhden kerran aikaisemmin pari vuotta sitten Gölisnässä, joka sijaitsee rauhaisalla ja tuulelta suojatulla paikalla. Täällä on tarkoitus viettää myös juhannusta, tuota ihanaa keskikesän juhlaa.




Edellisellä kerralla eräässä kohdassa gps heittäytyi aivan levottomaksi, meni suorastaan sekaisin ja niin se teki nytkin! Mystistä, ihan samassa paikassa. Onneksi on aina myös paperikartat mukana. Hetken sekoiltuaan, se asettui jälleen aloilleen.




Kameranikin heittäytyi hulluksi ja otti kuvan lokista... taas!


Kuvauskielto listalle on menossa myös käkkärämännyt, niistä kuvia alkaa olemaan kovalevyn täytteenä liian monta =).

Gölisnäs pilkottaa jo, joten kamera laukkuun ja hommiin. Ennen rantautumista kun pitää vetää liina ja virittää poijuhaka valmiiksi, niin ja ne fendarit ja etuköydet valmiiksi. Gölisnäsistä saatte seuraavassa postauksessa kattavan esittely =).

10 kommenttia:

 1. Ihanat nuo värikkäät aurinkotuolit! Niin (harkitun) huolellisesti vain nakattu rannalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja tosiaan hauskaa oli, että samalla reissulla oli kahdessa eri paikassa melkein samanlaiset =).

   Poista
 2. Tykkään kauheasti lukea näitä postauksiasi, tulee moni asia tutuksi ja hirveä vesimatkakuume.:) Olisivatko nuo jotain hanhia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kristiina <3! Ihan pelottaa jo, että mistä sitä kirjoittaa talvella kun ei pääse vesimatkailemaan paitsi jään päällä =D Linnut on edelleen minulle mysteeri, luultavasti hanhia mutta ovatko karanneet jostain vai ihan villejä, niin ei mitään hajua =)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Minäkin murehdin jo nyt, mitä ihmettä kirjoittaa ja kuvata talvella, kun luonto ei ole niin kuvauksellista :(. Meillä mökin lähellä on kummeli, sitä aina välillä katselen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3! Kummeleissa on sitä jotai, vaikka ovatkin yleensä vain kasa valkoisia kiviä. Ehhä niiden merkitys tekee niistä mielenkiintoisen =)

   Poista
 4. Heh, jollain on koneella Saimaan reissusta ihan vaan muutama kuva kummeleista ;) Mä en muuten löytänyt mun lintukirjoista tuon näköisiä hanhia ollenkaan?? Onkohan ne edes hanhia? Noh, niin tai näin, kivoja kuvia olet silti taas ottanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Itse epäilen että jonkun piha-ankat ovat päättääneet leikkiä Nils Holgerssonia =D. Ja kummelit, kyllä niissä on vain sitä jotan että on pakko ottaa kamera esiin ja laukaista =D

   Poista
 5. Hei! Katsoppas Wikipediasta "Kesyhanhi". Siellä on 2 kuva, joista toisessa valkoinen, Merihanhesta polveutuva kesyhanhi,joka on minusta ihan samanlainen lintu, kun kuvassasi. Terveisin Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näkyy olevan, eli ne tosiaankin voisivat olla jonkun karanneet hanhet =D

   Poista