torstai 11. heinäkuuta 2013

Kävelyretki kaupalle

Juhannus lauantaina aurinko helli jälleen. Päätimme ystäväperheen kanssa tehdä kävelyretken kaupalle. Gölisnäsissä oli mahdollisuus lainata pyöriä, joten seurueen juniorit ottivat fillarit alleen ja me vanhemmat kävelimme, seuruueen kaksivuotias rattaissa mukana.


 Kamera lähti toki mukaan (vaikka takaisin päin olisi kannettavana myös kauppatavarat).


Erään huvilan ympärille oli tehty vanhoista heinäseipäistä kiva aita. Paalikoneen keksimisen myötä on monessa talossa heinäseipäät jääneet odottamaan uusiokäyttöä. Ja paljon niitä moneen käytetäänkin. Tässä yksi hyvä uusiokäyttövinkki.


Matkan varrella oli ihanaa saarostolaismaisemaa.


Kas vain, käkkärämäntyhän se siellä.... taas =)


Matkan varrelle osui myös Barösuns skola. Näin kauniissa koulussa voisin minäkin opiskella!
Kysyvä ei tieltä eksy, eikä vallankaan hän joka seuraa viittoja =D.


Hieman ennen kauppaa on Barosundin lossi. Tällaisia merkkejä löytyy mantereelta, ennen kuin ajetaan lossille, mm. jarrut tulee testata, että toimivat.


Samassa risteyksessä oli opaskyltti kaupalle, jes, enään ei olisi pitkä matka. Matkaa Gölisnäsin laiturilta kaupan kulmalle on tasan 5 kilometriä.


Maali häämöttää!


Kaupalta löytyi kattava valikoima kaikkea. Lisäksi oli yleisö wc ja pyykinpesumahdollisuus. Vesikanisterit pystyi täyttämään talon seinässä olevasta hanasta.
Alueella oli myös grilli ja kiva kahvila varustettuna isolla terassilla. Kahvilassa myytiin kaikenlaisia ihania tuotteita.


Tarjolla oli myös makoisia leivonnaisia.


Mieheni söi hyvän näköisen rapuleivän ja minulle iski annoskateus välittömästi kun näin sen. Oli kuulema hyvää =).


Täällä voi tankata myös veneen.
Virvoittavan lepohetken ja herkkujen nauttimisen jälkeen kävimme kaupassa ja sen jälkeen jalka toisen eteen ja mars matkaan takaisin päin. Aika kului mukavasti ja näki ihania kesäisiä masemia. Psst, eikä se liikuntakaan tehnyt pahaa parin päivän löhöilyn jälkeen =D.

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas hyvistä kuvista. Valitettavasti siinä koulussa ei enään ole koulutoimintaa, loppui pari vuotta sitten. Viime syksynä luettiin Västra Nylandetista, että sen olisi vuokrannut joku pariskunta, jonka oli tarkoitus aloittaa jotain kahvilatoimintaa tai vastaavaa. Koko talvi odotetteettiin innolla, että kiva nähdä kesällä mitä siihen on saatu aikaiseksi, mutta valitettvasti hyvin hiljaiselta näyttää. Ei tainut suunnitelmmat mennä ihan putkeen. Emme ole käyneet grillillä syömässä, mutta muutamat jotka ovat käyneet ovat sanoneet ruoan olevan makoisaa ja annoskokojen kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta =). Harmi, että koulu on lopetettu, oli ihanan näköinen rakennut. Tosin siihen kyllä saa hyvän kahvilankin perustettua, sen nimi voisi ollaa vaikka cafe koulu tai cafe skolan =D. Voisi sitten aina piipahtaa "koululla" =D

   Poista
 2. Ihastuttavia kuvia! Kivan näköinen paikka. Rakastan tuollaisia aitoja, ne ovat vaan niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna <3! Paikka oli tosi kiva ja kaunis aurinkoinen kesäpäivä tietysti kruunasi kaiken.

   Poista