perjantai 5. heinäkuuta 2013

Rauhaisa Gölisnäs

Erittäin aurinkoisen ja leppoisan merimatkan jälkeen saavuimme Gölisnäsiin. Gölisnäs kuuluu Uudenmaan virkistysalueyhdistykselle ja Gölisnäsin valvonnasta ja hoidosta vastaa Hyvinkään Pursiseura.


Paikka sijaitsee erittäin rauhaisassa ja tuulelta suojassa olevassa lahdessa. Vaikka väylä näyttääkin kartalta melko ripikoitukselta, pääsee Gölisnäsiin hyvin myös purjeveneellä, syviä vesiä riittää.
Laiturimaksu on vapaaehtoinen ja sen voi suorittaa laiturin päässä olevaan lippaaseen, sähköä saa 3 euroa / vuorokausi (2013).


Tämä paikka on yksi meidän perheen ehdoton suosikki. Siihen on moniakin syitä. Yksi tärkeimmistä on paikalla olevat kaksi, erittäin hyvää ja siistiä saunaa!


Tässä ensimmäinen nk. "pikkusauna".


Ja tässä toinen nk "iso sauna". Joka päivä on oma vuoro miehille ja naisille, saunamaksu yhden euron (2013). Saunoja saa myös vuokrata perhesaunaksi 10 euroa / tunti (2013). Saunasta saa hyvät löylyt, täällä ei ole tarvinnut kertaakaan pettyä  =).


Tässä paikan päärakennus, jonne käydään maksamassa perhesauna ja sähkömaksut. Tuvasta löytyy myös televisio, jos haluaa käydä katsomassa vaikka illan uutiset.
Ja nyt hyviä uutisia myös teille, jotka ette veneile! Täältä voi vuokrata myös mökkejä, sillä vaikka ollaan saaressa, tänne pääsee Barosundin lossilla. Autotie tulee perille saakka ja hyvä parkkipaikkakin löytyy.


Tämä kyltti tervehtii maanteitse paikalle tulijaa.


Paikasta löytyy myös asianmukainen grillikatos.


Tämä pieni talo pitää vielä esitellä. Nimittäin näin siistiä huussia en ole vielä muualla nähnyt!

Sen lisäksi, että se on siisti, siellä on toinenkin ennennäkemätön asia. Tämä on nimittäin minulle tähän mennessä ensimmäinen ja ainut huussi, joka on varustettu suihkulla. Oli ihan pakko kokeilla, tuleeko siitä vettäkin ja kyllä tuli =D. Ja wc paperi ei muuten loppunut kertaakaan, vaikka juhannuksena oli laituri aivan piukeena veneitä.


Täällä vietämme aikaa monta päivää. Tämä kuva on otettu juhannuksena, lairuturissa ei juuri enään ole tilaa. Mutta kaikki tulijat mahtuivat hyvin =). Paikalta voi vuokrata soutuveneitä, jos mielii kalaan ja löytyypä pari pyörääkin, jolla voi käydä Barosundin kaupassa. Matkaa sinne on noin viisi kilometriä. Gölisnäsin nettisivuille pääset tutustumaan tästä.

10 kommenttia:

 1. Kiitos Kati, oli hyvä kuvatarina. Tuli ihan sellainen tunne, että itse olisi paikan päällä käynyt. t. Arne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arne! Ja ei tässä vielä kaikki, matka jatkuu =) ja odotas kun pääsen neljän viikon reissulle (tämä kesti vain viikon) niin siitä riittää tarinaa koko syksyksi =D

   Poista
 2. Kiitos taas hienoista kuvista. Muutaman kerran olemme "retkeilleet" mökiltämme Gölinäsiin tietä pitkin lähinnä pyörillä. Ja kerran rantauduimme kanootillamme sinne. Todella kiva paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos CurryKaneli! Inkoon saaristo on ihanaa aluetta, joten teillä on mökki hienossa paikassa =)

   Poista
 3. Muutama vuosi sitten hain purjehdusreissulla sairastuneen lapsen kotiin tuolta Gölisnäsistä. Vaikka olin vasta puolen yön aikoihin paikkalla, se jäi mieleen mukavana satamapaikkana. Kesäyö oli kovin kaunis ja hiljainen. Pojan mukaan tosin: "Me kuultiin sun auton ääni varmaan Inkoosta asti.".
  Kun lähdin lapsen kanssa takaisin kohti Espoota, ajoimme läpi varsinaisen kesäyön eläintarhan. Muutama hirvi muodosti kunniakujan molemmin puolin kapeahkoa tietä lähellä satamaa (eli olkaa varovaisia jos ajatte sielläpäin), kettu, ihan normeja pupuja ja Länsiväylällä Haukilahden kohdalla yllätti vielä todella kaunis peura (turvaetäisyys siihenkin olisi voinut olla vähän pidempi, mutta onneksi mitään ei käynyt.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä ollut seikkailu! Kesäöinä näkee paljon sellaista mitä päivällä ei näe. Kannattaa siis joskus olla ihan muutenkin vaan yöllä liikkellä =) Lisäksi yöllä on ihan oma tunnelma ja hiljaisuus =).

   Poista
 4. Mukavan näköinen paikka, kyllä tuolla viihtyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus piipahtaa, pääse samalla lossimatkalle =D

   Poista
 5. Kiitos näistä vierassatamapostauksista ! Tulevat varmaan meille käyttöön taas syksymmällä. Mies kysyy aina että "minkä kokoinen vene niillä on"; lähinnä kiinnostaa siis syväys ja maston korkeus. (Esimerkiksi 1.2 ja 1.5 metrin reittejä pitkin ei kaikki pääse kulkemaan, ja on tuolla muutama silta ja shköjohto jotka rajoittavat joidenkin reitinvalintaa.)

  terveisin Elena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kivaa jos niistä on jotain iloa =). Meillä on 25 jalkainen moottorivene jossa syväys on alle metrin. Masto on pieni, joten pääsemme suurimmassa osassa siltojen alta. Paikat joissa käymme, on tähän saakka olleet sellaisia joihin pääsee myös purjeveneellä. Hyvän vinkinannoit, jatkossa voisin muistaa varoittaa jos jonnekkin ei pääse purjeveellä. Meidän veeneestä näet kuvan mm kausi alkaa postauksessa. Myös Inkoo satamasta olevassa jutussa Saga on esillä =).

   Poista