maanantai 8. heinäkuuta 2013

Palataan hetkiseksi juhannukseen

Vietimme juhannuksen Gölisnäsissä ja tässä teille muutamia kuvamakupaloja. Tänävuona juhannussää oli enemmän kuin mitä oli osannut toivoa. Aurinko paistoi koko päivän ja tuuletkin pysyivät leppoisana.


Varsinainen juhannuksen juhlinta alkoi juhlalippujen nostolla. Heti oli juhlan tuntua ilmassa!


Toki Suomenlippukin nostettiin salkoon. Tämä olisi se ainoa aika vuodesta, jolloin lippu saa olla salossa koko yön! Niin ja sama koskee myös venelippuja =).


Tähän väliin vähän juhannusfaktaa =). Juhannus on ollut alun perin muinaisuskontoon liittyvä juhla. Monet kristilliset kirkkokunnat viettävät juhannusta Johannes Kastajan syntymäpäivänä, mistä tulee nimi juhannus. Juhannukseen on vanhastaan liittynyt erilaisia uskomuksia ja taikoja, joilla on pyritty varmistamaan tuleva sato ja naimaonni. Tyttäreni (9v) kyseli pari päivää aikaisemmin, että: "Äiti, mitä niitä kaikkia juhannustaikoja oikein olikaan?" Minä hänelle ehdotin, että: "No yksi on ainakin semmoinen, että keräät seitsemän erilaista kukkaa (vai montako niitä nyt olikaan) ja laitat ne tyynysi alle yöksi, niin näet tulevan sulhosi". Tähän tytär, että: "Eikö olisi äiti mitään yksinkertaisempaa taikaa" ? =D


Juhannukseen kuuluu myös sauna. Saunassa käytiin miesten ja naistenvuorolla. Oli mukava rupatella lauteilla toisten kanssa kuulumisia. Kuka oli mistäkin tullut ja minne menossa. Naisten saunoessa, asensivat miehet kokon asianmukaiselle paikalle merelle.


Ja sitten saunapuhtaana seuraamaan rannalle H hetkeä, kokko sytytetään! Meiltä on monena juhannuksena jäänyt kokko näkemättä ja nyt päätimme, että vietämmä tämän juhannuksen paikassa jossa takuu varmasti olisi kokko. Ei savua ilman tulta =).


Kokko roihuaa iloisesti. Aivan erityisen tunnelman loi, kun yht' äkkiä ilmoille kajahti Georg Otsin laulamana Saarenmaan valssi. Meinasi ihan tippa tulla linssiin, niin koskettava hetki oli! " Siell' lauantai-iltana valkeat koivut jo kunnaille antavat lehtevän näyn. Ne hartaina näyttävät lausuvan sulle, vain onnea kaukana kukkiat käet."


Kappale lähti tästä ihanan nostalgisesta levysoittimesta. Illan mittaan saatiin tanssia ihanien vanhojen tunnelmallisten kappaleiden tahdissa.

Kaiuttimet oli nostettu puunoksalle.


Juhannuksen aikana kuu oli erityisen lähellä maata. Moni oli kuvannut superkuuta, sainpa minäkin siitä otoksen otettua =)


Illanmittaan olisi voinut lainata Olavi Virran sanoja: " Hopeinen kuu luo, merelle siltaa, ei tulla koskaan voisi kai tällaista iltaa. Odotan turhaan... sinua armain.." Paitsi että minun oma armas oli mukana, ei siis tarvinnut odotella turhaan =D.  Ilta oli kyllä erityisen ihana ja tunnelmallinen. Tämä juhannus muistetaan vielä pitkään.


Tässä vielä superkuu yöllä, kaunis pallo!

8 kommenttia:

 1. Oikein hyviä kuvia olet taas ladannut nähtäväksi. Mua harmitti toi kuu kun meidän mökkitontilta ei oikein saanut tällä kertaa kunnon kuvaa. Jokunen vuosi sitten kuu oli taas mitä parhaimmassa asennossa. Näytti siltä, kuin olisi meidän mökkitieltä päässyt suoraan kuuhun. Oli upea tunne kävellä ja katsella kuuta joka tuntui olvan ihan kosketusetäisyydellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3! Kuu on kyllä jännittävä ja voi tosiaan olla lähellä ja kaukana. Hauskaa on seurata taivaankappaleita ja minut ihan yllätti miten paljon julkisuutta superkuu sai =D

   Poista
 2. Ihania juhannustunnelmia ja aivan upeita kuvia jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Juhannus oli tänävuona todella mieleenpainuva =)

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Ja superkuunkin olet ikuistanut upeasti!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia, joista tunnelma välittyy hienosti meille asti! Superkuu kuvasta olen jopa hieman kateellinen, niin hieno se on!

  VastaaPoista
 5. Voi kiitos NJ <3! Nyt kyllä pelastit päiväni! Siis joku on minun ottamasta kuvasta kateellinen, kiitos kiitos kiitos! (Leijun) =D

  VastaaPoista