perjantai 12. heinäkuuta 2013

Voihan tupasvilla...

... miten olet hauskan näköinen kasvi =)

Kun lähdetään Gölisnäsissä kaupalle, on ennen parkkipaikkaa pieni suokaistalale.
Siellä kukki tupasvilla. Ihan kuin joku olisi käynyt heittämässä pumpulia metsään!


Netti sanoo tupasvillasta näin: Tupasvillaa kasvaa pääasiassa karuilla rämeillä ja nevoilla sekä korvissa. Joskus sitä tavataan myös rehevänpuoleisilla soilla. Tupasvillan "tupsuja" on aikoinaan käytetty yhdessä luhtavillan kanssa tyynyjen ja peittojen täytteenä untuvien sijaan ainakin Ruotsissa. Kätevää!


Tupasvilla kuuluu sarakasveihin ja se kukkii touko- kesäkuussa. Suomessa tupasvilla on yleinen koko maassa. Runsaimmillaan se on Pohjois-Suomessa.
Tupasvillaa vai kasa valkoisen koiran karvaa =D?
 Suonhalki menee ihana puinen polku. Ja toisin kuin Neon kaksi laulaa, tämä polku vie tielle.


Tämä kaveri paistatteli päivää puisella polulla. Tiesitkö, että sisilisko on rauhoitettu? Ja että se saattaa elää jopa kymmenen vuotiaaksi! Sen puolestaan varmaan kaikki tietävät, että sisilisko voi pudottaa häntänsä hädän tullen. Meille osalle on varmasti jäänyt lapsena häntä käteen, kun sisilisko on lähtenyt matkoihinsa =D. Pienenä surin, että sitä sattui ja että se joutuisi elämään ilman hännänpäätä, mutta onneksi sain kuulla, että se kasvaa takaisin. Monien muiden liskojen tapaan ne kuitenkin keräävät vararavintoa häntäänsä, joten hännän irtoaminen loppukesästä voi haitata liskon talvehtimista.


Lopuksi vielä hauskaan muotoon kasvanut puu. Tämä on sitä luonnon taidetta parhaimmillaan. Ei tarvitse maksaa sisään taidenäyttelyyn kun lähtee vain metsään samoilemaan =).

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja tuo kuva sisiliskosta on mainio !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sara <3! Sisilisko oli ihana ja rohkea, päästi melko lähelle kuvaamaan =D

   Poista
 2. Sisiliskot ovat ihania ja tuo ottamasi kuva siitä on tosi hieno! Tupasvillaa kasvaa meidänkin lähellä olevalla Suurirahkan suolla, hauskannäköinen kasvi ja kotona nurkissa pyörivät koirankarvatupsut muistuttavat tosiaankin erehdyttävästi noita kuviesi "tuppoja" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Luonnosta löytää kaikkea hauskaa kuvattavaa =D

   Poista