tiistai 2. heinäkuuta 2013

GH ja Skåldö Fiskebod

Matkalla Sommaöstrandiin suunnittelimme, että keitämme uusia perunoita ja haemme kaupasta silliä. Aika vaan jotenkin taas vierähti (kuten se merellä tuppaa kauniita maisemia katsellessa tekemään) ja olimme valmiit luopumaan perunankeitosta. Se ei kylläkään harmittanut, päin vastoin, sillä tiesimme entuudestaan, että Sommaröstrandista löytyisi ravintola, josta saisi huippu ruokaa.


Vene laiturissa kiinni, joten ei kun syömään. Ravintola ja kauppa näkyvät kuvassa taka-alalla. Matka sinne ei siis ole pitkä.


GH ravintoloita on kaiken kaikkiaan kolme Tammisaaren alueella. Onneksi Sommarösrtandissa sijaitsee yksi niistä. Täällä kannattaa ehdottomasti piipahtaa syömässä.


Kävimme tilaamassa annokset sisältä ja valitsimme kantapöytämme. Eikös näin voi jo sanoa, jos toista kertaa istuu samassa paikassa, samassa pöydässä =D.


Tässä jälleen näitä yksityiskohtia =).
Tilattuamme annokset, saimme tämän hauskan "numerokyltin".


Minusta hienosti tehty pienoismalli, pinna ja kaikki paikoillaan.


Annosten tuloa odotellessa (joka ei muuten kestänyt kauaa) oli hyvää aikaa heilua taas kameran kanssa. Pöydillä oli samettikukka istutukset, ei kun macro esiin.


Pari vuotta sitten olimme yhdellä saarella ja sinne samaan laituriin tuli sellainen puinen keskimoottorivene. Heillä oli veneen reunoilla paljon kukkalaatikoita, joissa kasvoi salaatteja ja yrttejä sekä niiden lisäksi samettikukkia. Ilahduin ihan valtavasti, wow, vihannesmyyjä, tällasita en ole ennen  kokenutkaan saaristossa. Vihdoinkin on palvelut kohdillaan!


Onneksi en ennättänyt kaivamaan kukkaroa esiin, sillä selvisi, että ihan omiksi tarpeiksi he niitä kuljettivat mukana. Oli kuitenkin pakko kysyä, että ymmärrän kyllä, että kuljetatte syötäviä kasveja mukana, mutta miksi samettikukkia on seassa? Syy oli se, että samettikukka torjuu hyvin tuholaisia hyötyviljelmistä. Kuulema luonnonmukaisessa viljelyssä samettikukkia käytetään joskus eksyttämään tuhohyönteisiä arkojen kasvien kimpusta. Kätevää ja kaunoista =).


Aikamme kukkaa ihailtuamme, huomasi mieheni, että samaan istutukseen oli tullut lepäämään lehmuskiitäjä!


Ei kun pyöräytin kukkaruukun ympäri ja tadaa, siinä se oli. Tämän lähemmäksi ei taida lehmuskiitäjää päästä.


Katsokaa miten kiitäjille tyypilisen karvainen se on! Myöhemmin (kun olimme syönneet) palasimme perhosen kimppuu, huomasi mieheni, että sen jaloissa oli hämäkäkin seittiä. Parka oli joutunut pulaan, mutta onneksi oli päässyt pinteestä irti. Operaatio perhosen pelastus käyntiin! Mieheni irroitteli suurimmat seiti ja perhonen vietiin ulos paikkaan, josta se pääsisi hyvin lentoon, ennen kuin lintu sen ennättää nappaamaan päivälliseksi.


Söimme jokirapupastaa. Ei lienee tarvitse erikseen mainita, että oli aivan järkyttävän hyvää! GH ravintolan nettisivuille pääset tutustumaan tästä.


Syötyämme, menimme ostamaan viereisestä saaristolaiskaupasta sillin, sillä huomenna ei olisi mahdollista virittää mitään tekosyytä ja välttää uusien perunoiden keittämistä =D. Tästä saa niitä grillihiiliä, jos ei itsellä satu olemaan matkassa ja haluaa käyttää Sommaöstrandin grilli paikkaa.


Kauppa on ihana. Elintarvikkeiden lisäksi sieltä löytyy merellisiä asioita ja tuotteita myös lapsille rantaleikkeihin.
Sama tuttu katkaistu puu löytyi tänäkin vuona kaupan pihalta, samat ruukut ja samettikukat (tai siis on kukat kyllä vaihtuneet välillä) =). Lasten leikkilossi loisti poissaolollaan.


Ostimme kaupasta jäätelöt ja istuimme niitä syömään kaupan edustalle. Minä taas samettikukkien kimppuun =).
Tässä maisemaa kaupan edustalta katsottuna. GH ravintolan tesassialuetta on tuo, jossa on sininen alareuna.


Tässä viimeinen ja jälleen pakko jakaa kuva =D Kuka muistaa? Näitä oli muutama varastoituna aluella, oli ihan pakko ottaa kuva ja jakaa tämä nostalgiapläjäys teidän kanssa!

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia. Ja voi miten ihania mukeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna! Itse melkein ostin mukit, mutta oli pakko ajatella järjellä ja jättää ne kauppaan. Meillä on nimittäin melkein kaikki muumi ja majakka mukit, joten paikat on jo ennestään täynnä mukeja =D

      Poista