maanantai 23. marraskuuta 2015

Eesti Meremuuseum

Kävimme pari vuotta sitten Eestin Merimuseossa Lennusadamissa. Löysimme tällä reissulla toisenkin merimuseon, joka sijaitsi entisessä tykkitornissa Paks Margareetassa. Nähtävää museossa oli kaikkiaan neljässä kerroksessa. Näytillä oli vanhanaikaisia sukellus- ja kalastustarvikkeita, merikarttoja, pienoismalleja laivoista ja majakoista, sekä paljon paljon muuta.
Sekä tähän museoon, että Lennusatamaan oli myynnissä yhteislippu. Joten jos haluat nähdä molemmat museot samalla reissulla, kannattaa sellainen lippu hankkia.
Paikka, jossa museo sijaitsee, oli jo itsessään näkemisen arvoinen. Museo oli minusta myös sopivan kokoinen. Näyttelyn jaksoi katsoa hyvin.


Näyttelyä katsellessa oli mukavaa, kun vastaan tuli tuttuja nimiä joihin oli jo aikaisemmin törmännyt Eestin merenkulunhistoriassa.Upea majakan linssi!


Miettikää millaista kuntoa vaatii mennä merenalle tekemään töitä näin raskaan puvun kanssa. Ei ainakaan nouse vahingossa pintaan kesken työn =D. Happi kulkee mukavasti letkua pitkin.


Hieman on mennyt kehitys eteenpäin pelastusliiveissä, onneksi. Nämä olivat aika mahdottomat pukea ja pitää päällä. Juniori toimi mallina. Tosin hyvin nämäkin varmasti hätätapauksessa kelluttivat =D.


Neljän näyttelykerroksen jälkeen oli mahdollisuus nousta katolle näköalatasanteelle. Sieltä olikin upeat näkymat kaupungille ja merelle. Kesäisin katolla on myös jäätelökioski.


 Museon myymälässä oli myytävänä kaikkea kivaa. Löysin sieltä myös patsaan itsestäni rannalla =D.


Eestiläisten majakoiden pienoismalleja, ihania! Lisää tietoa merimuseosta pääset lukemaan heidän nettisivuilta täältä.

16 kommenttia:

 1. Entisajan sukelluspuvut ovat todella kiinnostavia. Hieno kuvasarja!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset virtuaalikierroksesta!
  Oi mitkä ihanat tiiliseinät ja valaistus tuolla museossa on. Tuolla keraamisella rantanaisella ja sulla on varmaan yhteistä onnellinen ja elämään tyytyväinen asenne... ulkonäöstä ei ihan tunnista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Merenneito! Ja kyllä tuo keraaminen nainen minua ihan muistuttaa, jopa ulkisesti =D.

   Poista
 3. Belas fotografias deste magnifico museu.
  Gostei de ver.
  Um abraço e boa semana.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen paikka tämäkin. Jo ihan rakennuksen vuoksi. Kun vain muistaisi seuravalla kerralla Tallinnassa vieraillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva ja on siis siinä ihan keskustassa, lähellä samataa.

   Poista
 5. Upean näköinen ja vierailun arvoinen paikka. Voi Estonia... <3

  VastaaPoista
 6. Párekin Palvelijatar23 marraskuuta, 2015 19:52

  Hyvä museoesittely hienoine kuvineen. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Aivan upea museo ja hienot kuvat! Tuota majakan linssiä en olisi ikinä arvannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JPK. Tuokin oli vain yksi leikattu osa linssistä. Ne on tosi isoja =).

   Poista
 8. Tuolla on kyllä ihan ehdottomasti käytävä seuraavalla Tallinnan visiitillä. Kipparikin innostuu varmasti, varsinkin kun Suomen merimuseo, merikeskus Vellamossa on jo koluttu moneen kertaan kavereiden ja sukulaisten kanssa läpi =D
  Hauska tuo patsas! Sitä katsellessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle. Yhtä iloinen ilme hänellä ainakin on kuin sinulla, muusta yhdennäköisyydestä en sitten sanokaan mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä ja jo ette ole käyneet vielä Lennusadamissa niin sitten vain yhteis lippua ostamaan. Tämä oli mukavasti siinä ihan keskustassa, oikeasti kulkuväylän varrella =).

   Poista