keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Piritan luostarin rauniot

Matkalla teletorniin mennään Piritan kaupunginosassa sijaitsevan luostarin raunioiden ohi. Luostarin komea pääty näkyy hyvin päätielle saakka, joten tätä kohdetta ei voi huomaamatta ohittaa. Tästäkään kohteesta en ole ollut aikaisemmin tietoinen.
Luostarin raunioiden aluelle pääsi sisään tästä kauniista portista. Vastassa oli heti kyltti, jossa opastettiin nurkan takana löytyvälle lippuluukulle.


Paikka sijaitsee Piritajoen rannalla ja sen historia ulottuu aina vuoteen 1407. Tuolloin alueelle perustettuun Vanhan Liivinmaan suurin nunnaluostari.
Luostari sai nimensä Ruotsiin pääluostarin perustaneen Pyhän Birgitan mukaan. Luostari säilyi alkuperäisessä muodossa aina vuoteen 1577 saakka, tuolloin Iivana Julman joukot tuhosivat sen. Vain päärakennuksen upea julkisivu, seinä, kellarit ja hautausmaa ovat säilyneet tähän päivään saakka.
Luostarin rauniot ovat kesäisin suosittu konserttipaikka. Kyllä näissä puitteissa kuuntelisi musiikkia mielellään.


Paikka oli suunnattoman mielenkiintoinen. Täällä viihtyvät perheen pienimmätkin, sillä käytäviä, onkaloita ja tutkittavaa riittää. Aueella on hyvin tehty kartta, jossa on kerrottu, mitä kaikkea luostarinalueella on sijainnut.


Luostari oli tarkoitettu sekä munkeille että nunnille. Molemmille oli omat tarkat alueet luostarissa.


Luostarin alueella oli vanha hautausmaa. Täällä oli tunnelma aivan omaa luokkaansa. Oli jännittävää mietiskellä, että ketä nämä kaikki ihmiset ovat olleet.


Voin lämpimästi suositella myös vierailua näillä upeilla raunioilla. Lisää tietoa löydät luostarin omilta sivuilta täältä ja paikan sijainnin voit katsoa täältä.
Lähes luostaria vastapäätä tien toisella puolella sijaitsee Olympiakeskus ja Kalev jahtiklubi. Kävimme ihastelemassa maisemia ennen kuin palasimme keskustaan. Vielä oli paljon veneitä vesillä.


Kannattaa lähteä Tallinnan keskustasta hieman kauemmaksi tutustumaan näihin upeisiin kohteisiin.

15 kommenttia:

 1. Paljon on aikaa käynnistäni Piritalla ja Luostarissa. Kiitos tästä virtuaalimatkasta. Tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 2. Minunkin viime käynnistä tuolla on jo aikaa. Kiitos, oli upea kuvamatka.

  VastaaPoista
 3. Uma bela reportagem com fotografias fantásticas.
  Gostei bastante.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 4. Oi miten seikkailuntuoksuinen paikka ja nämä aurinkoiset satamakuvat saivat hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että satamakuvat kolahtaisivat sinulle =D.

   Poista
 5. Great photos, it's a very interesting place!

  VastaaPoista
 6. Ihan jalkoja kutisee päästä tuonne. Niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana…
  Aivan ihanalta näyttää, ja etenkin kuvasi on hyvät kannustimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Orvokki, ei muuta kuin laivalippua tilaamaan ;).

   Poista
  2. Kun asuu bussimatkan päässä terminaalista, niin usein ihmettelen, etten tuolla käy useammin. Mutta kai se on niin, että laivamatkat ei enää innosta, ja kaupungin keskusta on jo tuttua, vaikka ei kuitenkaan ole. Mutta kai se on se laiskuus..

   Poista
 7. I am deeply impressed by the ancient monastery. Wonderful to see this old building. The gravestones that go with them are a tribute to antiquity. Beautifully displayed.
  ****************
  Olen syvästi vaikuttunut antiikin luostari. Ihana nähdä tämä vanha rakennus.Hautakiviä, jotka menevät heidän kanssaan ovat kunnianosoitus antiikin. Kauniisti esillä.

  VastaaPoista