maanantai 9. marraskuuta 2015

Ystävän kanssa kuvaamassa

Tämä syksy on ollut säiden suhten todella erinomainen. Lämmintä ja aurinkoa on riittänyt. Vietimme syksylläkin kaikki viikonloput saaressa. Eräänä syksyisenä viikonloppuna olimme ystäväperheen kanssa veneseuramme omassa saaressa, kuulumme samaan veneseuraan. Sillä kertaa ei seuratovereista tullut muita paikalle, joten saimme viettää aikaa yhdessä.
Aurinko paistoi upeasti ja kun löysi tuulettoman paikan, se myös lämmitti ihanasti. Sudenkorennot ja perhoset olivat jälleen lennossa. Kipparit lähtivät yhdessä kalaan ja me naiset pääsimme kameroiden kanssa kiertämään kauniita rantoja. Lapset touhusivat saaressa omia juttujaan, kuten aina.
Kävelimme ja katselimme kauniita paikkoja. Vaihtelimme ja testailimme toistemme objektiiveja. Istahdimme kalliolle katsomaan merelle. Siellä oli liikenteessä paljon veneitä. Ei ihme, ilma oli kuin morsian. Oli mukavaa istua yhdessä ystävän kanssa. Olla välillä ihan hiljaa ja sitten taas vaihtaa kuulumisia.
Niin monta kertaa olen kiitellyt, ja teen sen taas, mutta olen niin onnellinen siitä, että meillä on Suomessa näin upea luonto ja ennen kaikkea saaristo. Sitä ei pysty sanoilla kertomaan, kuinka tehokkaasti näissä maisemissa voi nollata kaikein päästään ja ladata akkua tulevaan viikkoon. Luonto on todellinen voimavara ihmiselle.


Aurinkoa ja syksyn sävyjä.
Meduusoja oli jonkin verran liikkeellä. Ne on jollain tavalla tosi suloisia kun lilluttelevat vedessä. Joskus meduusoja on niin paljon, että ne näyttävät ihan meduusa matolta.
Palasimme takaisin veneele, sillä seuraavaksi olisi edessä nuotion sytyttäminen ja ruoan laittoa. Pian palasivat kipparitkin kalasta ja haukea tuli saaliiksi. Tällaisia päiviä on mukava muistella kylminä talvipäivinä.

26 kommenttia:

 1. Saat kaiken näyttämään niin kauniilta. Ihanat saaristomaisemat tälläkin kertaa. Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Kvilttaaja =). Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Aivan upeat maisemat. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Gunilla ja aurinkoa myös sinun alkavaan viikkoon!

   Poista
 3. Onpas taas kaunista ja niin hienoja, teräviä kuvia! Saaristo on kyllä upea, mutta veneettömälle valitettavasti vaikeasti tavoitettavissa. Pitäisi olla sellaisia vuokraveneitä, joita voisi vuokrata viikonlopuiksi. :) Ehkä sellaisia onkin, en vain tiedä asiasta? Täytyy myöntää, että meduusat Suomessa oli minulle ihan uusi juttu! Olen kyllä lapsuuteni kesät viettänyt veneillen, mutta järvellä, en merellä, joten en ole koskaan täällä kotimaassa meduusoihin törmännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Elina =). Meduusoja on todella joskus oikein sellainen parvi, että ei tee mieli mennä sekaan uimaan, vaikka ne eivät teekään mitään =D. Espoosta ja Helsingistä lähtee saaristolais aluksia joilla pääsee lähisaariin. Suosittelen lämpimästi joskus vierailemaan =).

   Poista
 4. Mikäs sen mukavampaa kuin viettää aikaa samanhenkisen ystävän kanssa, kuvailla kaunista maisemaa hienossa kesäsäässä!
  Ja kuvasi ovat jälleen niin upeita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sirpa! Meillä oli ystävän kanssa todella mukava päivä.

   Poista
 5. Voi että miten upeat syysyunnelmaiset kuvat, etenkin nuo yksityiskohdat, ja vastavaloonkin olet saanut upean otoksen!

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia <3 Rakastan merta ja sen rantoja. Olen itse viime vuosina kärsinyt harmaudesta ja pimeydestä ihan eri tavalla, kuin aiempina vuosina ja kaivannut kovasti ympärilleni niin valoa, kuin kaunista nähtävää ja kuvattavaakin. On tässä vuodenaikojen vaihtelussa kuitenkin toisaalta puolensa, niin alku- kuin loppusyksynkin värit ovat kyllä kovin kauniita. Ja ah, ihanaa saada kuvata kiireettömästi upeassa säässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Nunu =). Nyt varmasti kohta eletään oikeasti sitä harmainta aikaa. Onneksi tulee talvi ja valkoinen vaippa kaunistaa luonnon (jos kaunistaa täällä etelässä). Ja sitten onkin pian kevät, jippiii =D.

   Poista
 7. Mielettömän hienot maisemat ja kuvasi ovat sanoinkuvaamattoman kauniita!
  Tällaisten muistojen voimalla jaksamme pimeimmät ja kylmimmät kuukaudet kuin leikiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku! Näihin kuviin ja tunnelmiin sitä palataan vielä monesti talven aikana =D.

   Poista
 8. Wau miten kauniita ja tarkkoja kuvia. Medusat ovat kyllä niin jänniä, enkä ole aikoihin niitä Sipoon rannalla nähnyt. Kivaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tiia =). Meduusat ovat todella ihania "lillukoit" =D. Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3!

   Poista
 9. Hienoja kuvia! En ole vuosiin nähnyt meduusoja. Nuorempana näin niitä paljon ihan Helsingin Tervasaaressa olleelta laiturilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sussi =). Meduusoja näkee hyvin ainakin ulkosaaristossa.

   Poista
 10. Loistokuvia, loistoretki. Minua erityisesti viehättävät meren rantakalliot. Ajattelen samoin, että mielimaisemassaan ihminen nollaa päänsä. Jos on turhaa stressiä, niin ne haihtuvat,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Aimarii! Meri ja kalliot ovat ihan parasta. Vallankin auringon lämmittämä kallio on ihana istuskella.

   Poista
 11. Niin ihanaia kuvia. Olen kanssasi samaa mieltä, että ei ole Suomalaisen saariston voittanutta. Kun istuu lämpimällä kalliolla auringonpaisteessa ja katsoo kuinka laine lyö rantaan ja jokin merilintu lentää ohi, niin kyllä mieli lepää ja rentoutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset CurryKaneli =). Se ON ihan juuri näin kuin kuvalilit =D.

   Poista
 12. Luonto on ❤. Ihanat kuvat!! Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pelaguu =). Onni todella että meillä on luoto.

   Poista