tiistai 17. marraskuuta 2015

Tallinnan Teletorn

Olimme Talinnassa monta päivää ja kerrankin oli aikaa katsella rauhassa uusia juttuja. Olimme monta kertaa miettineet aikaisemmin, että joskus pitäisi käydä Tallinnan televisiotornissa. Nyt vihdoin toteutimme haavemme. Taksi alle ja teletorniin!
Teletorn sijaitsee Piritan esikaupunki alueella. Torni näkyy hyvällä säällä meren yli jopa Suomeen saakka. Peruskivi muurattiin 30. päivä syyskuuta 1975. Virallisesti torni saatiin valmiiksi 11. heinäkuuta 1980 sopivasti Moskovan olympialaisten purjehduskilpailuihin. Kisan keskus oli lähellä muutaman kilometrin päässä Piritassa.

Teletorni on 314 metriä korkea. Yleisölle avoin näköalatasanne sijaitsee 175 metrin korkeudessa.Torni oli välillä kiinni yleisötä 2007 alkaen vuoteen 2012, sillä tornista puuttui lain vaatimat varapoistumistiet.


Hississä kuului matkan aikana musiikkia ja matkan etenemistä sai seurata seinässä olevasta näytästä. Kone oli tämänkin hissin valmistanut =D.
Ylhäällä näköalatasanteella oli upeat näkymät. Näissä hauskoissa näytöissä oli tietoa ja mukavia tehtäviä Tallinnan kaupunkiin liittyen. Lattiaan oli kirjoitettu kaupunkeja eri maista, missä päin ne olivat ja kuinka pitkä matka kyseiseen kaupunkiin olisi.


Näköalatasanteen lattiassa oli tällaisia läpinäkyviä kohtia. Vaikka kuinka tiesin, että kestää se varmasti, en uskaltanut mennä seisomaan sen päälle, hui!


Näitä portaita pääsi vielä kerroksen ylös ja sieltä löytyi mukava ravintola.


Ravintola oli jaettu kahteenosaan. Ensin oli vähän rennompi, kahvilamainen osa ja sen jälkeen tuli enemmän ruokailuun tarkoitettu osa, jossa oli kauniisti liinat pöydissä.
Ravintolasta pääsi vielä ulkotasanteelle ihastelemaan maisemia.
Tunnetusti huipulla aina tulee, joten tarjolla oli lämpimiä peittoja lainaksi.


Tornin alakerrassa on pieni myymälä, jossa oli tarjolla matkamuistoja.
Teletorni on kuulema kesäisin todella suosittu. Silloin sinne saattaa joutua jonottamaan. Myös ravintolaan kannattaa sesonkiaikaan varata pöytä etukäteen. Näin syksyllä ei ollut liiaksi muita ihmisiä. Me tykkäsimme tästä paikasta todella, joten voin suositella, kannattaa käydä tutustumassa. Lisää tietoa ja mm. lippujen hinnat pääset näkemään Teletornin omilta nettisivuilta täältä.


20 kommenttia:

 1. Ihana kun veit meidät tutustamaan tähän torniin. Tallinnassa olisi syytä olla päiviä (ja öitä.. hm) eikä vain aina ne tavanomaiset 2-4 tuntia. Joskus minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että kun ottaa enemmän aikaa Tallinassa, ennättää lähteä vähän kauemmaksi siitä keskustasta =).

   Poista
 2. Ehdottomasti pitää päästä käymään ja vielä syödä paikan päällä. Huikeat näkymät. Kivaa tiistaita Katinka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, emme ruokailleet sielä tällä kerralla, mutta ajattelin kanssa että joskus voisi mennä =). Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Belas fotografias desta torre espectacular.
  Gostei.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 4. Kerran olen tuolla käynyt, komea ja huima paikka

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuonne olisi kiva mennä käymään, hulppeat näkymät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittleen, kannattaa käydä. Paikka oli kiva.

   Poista
 6. Kiitos Tallinnan matkasta kanssasi. Kuvien välityksellä pääsi moneen kohteeseen. Itselleni Tallinna on mieluinen kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Aimarii. Tallinna on yksi meidänkin suosikki kaupunkí =).

   Poista
 7. Kappas, on se tosiaan hieman hienompi kuin täkäläinen Näsinneula. :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno ja jännä paikka. Ihanat valokuvat! Käy blogissani :-). Arvonta vuokrastudiolle :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrys. Ja kiitos vinkistä, pitääkin piipahtaa =D.

   Poista
 9. Korkeanpaikankammoisen päätä huimaavat jo nämä sinun hienot kuvat! =D
  Todella hulppea mesta ja mitkä näkymät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Ansku =). Kannattaa mennä käymään, sisällä on turvallista olla =D.

   Poista
 10. Kiitti postauksesta, tämähän olikin yllättävän mielenkiintoinen kohde... Täytyy poiketa, sitten kun on siellä päin. Tuo näköalatasanteen lasilattia -kuva teki vähän omituisen olon vatsaan... Olisi jäänyt seisoskelematta minultakin.

  VastaaPoista