tiistai 10. marraskuuta 2015

Stora Brändö

Stora Brändö on yksi Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen saarista. Saarella on pari grillipakkaa ja lintutorni. Meidän venekunta tykkää tästä saaresta, sillä siellä on kaunis monipuolinen luonto ja upeat rantakalliot. Lisäksi se sijaitsee lähellä, joten sinne pääsee nopeasti heti perjantaina töiden jälkeen. Tänä keväänä (2015) saaren venelaituri oli tullut tiensä päähän ja vietiin pois toukokuussa. Valitettavasti uusi laituri asennettiin tilalle vasta elokuun alkupuolella.


Lähes koko kesän kestänyt laiturin puuttuminen ei onneksi ihan kokonaan estänyt saaren käyttöä, sillä saarelle voi kiinnittyä myös kalliolenkien avulla. Osa rannoista on melko karikkoisia, joten täytyy todella tietää minne voi kiinnittyä.


Heti laiturin päästä löytyy esittely alueesta.


Ja toinen esittely on grillikatoksella.


Kun saavuimme perjantaina saareen, satoi vettä sen verran, että se sai aikaiseksi kauniin sateenkaaren. Tämän jälkeen aurinko paistoi upeasti koko viikonlopun. Ihan parhautta!
Lupaan, että joudutte katselemaan näitä merimaisemia enään vain parin postauksen verran. Pakollinen tauko on jo merellä kuvaamisesta menossa, sillä vene on nostettu jo tältä kaudelta talvilevolle =D.
Tämä pilvi oli jotenkin niin upea minun mielestä . Dynaaminen mutta silti lempeä näkönen. Tykkään tosi paljon pilvistä, kunhan niitä ei ole ihan taivaan täydeltä, että pääsee aurinko paistamaan =D.
Stora Brändö on 38 hehtaaria suuri ja pääsaaren lisäksi siihen kuuluu muutamia pienempiä saaria. Pääsaaren länsiranta on kalliota, joka putoaa osissa saaren rannoissa jyrkänteenä mereen. Saaren eteläreuna ja luodot ovat linnustonsuojelu aluetta, joten maihin nousu on siellä kielletty 1.4.-31.7. välisenä aikana.


Mikäli tämä saari ei ole sinulle entuudestaan tuttu, kannattaa siihen tutustua jo ihan sen luonnon puolesta.  Lisää tietoa Stora Brändöstä ja sen sijainnista voi lukea Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen nettisivuilta täältä.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa katsoa aurinkoisia kuvia nyt marraskuun synkkyydessä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa muuten omaakin silmää viehättää aurinkokuvat juuri nyt =D.

   Poista
 2. Pilvibongaus on kyllä mukavaa merellä. Tuo sateenkaarikuva on yodella upea! Joskus niitä värejä on vaikea saada näkyviin kuvissa. Miutenkin on kiva katsella näitä valoisia ja värikkäitä kuvia tässä harmauden keskellä - kiitos Katinka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Merenneito =D. Pilvet on ihania ja vallankin auringonlaskun aikaan ne maalavat upeita värejä välillä.

   Poista
 3. Magnificas e belas fotografias.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 4. Piristäviä kuvia tähän harmaan ja sateisen syksyn keskelle!

  VastaaPoista
 5. Nautin kovasti merimaisemista, ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. Huikeita pilviä! Tykkään kovasti kuvata ja katsella pilviä. Joskus olen melkein mennyt nenälleni, kun olen innoissani katsellut jotain todella kiinnostavan muotoista pilveä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pilvet ovat tosi ihania ja niitä tulee minunkin katseltua paljon =).

   Poista