torstai 19. marraskuuta 2015

Kadriorg-puisto Tallinnassa

Kohtuullisen lähellä Tallinnan keskustaa sijaitsee Kadriorg-puisto. Jostan syystä emme olleet koskaan aikaisemmin käynneet kyseisessä puistossa. Onneksi meimme nyt, sillä puisto oli aivan mahtava! Vallankin näin syksyllä oli väriloisto todella upea. Tosin kesällä se on varmasti myös hieno, vain hieman eri värinen. Pahoittelen valtaisaa kuvien määrää, mutta olin tästä puistosta vain niin innoissani ja kamera vain lauloi =D.
Kadriog-puisto on Viron näyttävin palatsi- ja kaupunkipuisto. Alue on suuruudeltaan noin 70 hehtaaria, joten tutustumista riittää. Puiston rakentaminen on aloitettu 1718 Pietari Suuren käskystä. Tällä alueella on hyvin tyypillisiä esimerkkejä 1700-, 1800, ja 190-luvun puistojen suunnittelusta.
Kadriorg-puiston alueella sijaitsee Kadriorgin palatsi. Sen on rakennuttanut Venäjän keisari Pietari ensimmäinen suuri vuosina 1718-1725. Palatsi toimi hänen väliaikaisena kesäasuntoja. Jos väliaikainen näytti tältä, tahtoisin todella nähdä myös sen varsinaisen kesäasunnon =D. Palatsin on suunnitellut italialainen arkkitehti Niccolo Michetti. Tätä en hämmästynyt yhtään, kun katselin palatsin pihassa ympärilleni. Mm. patsaat olisivat voineet olla jossain Italiassa.
Palatsi edustaa tyylisuunnaltaan barokkia. Tänä päivänä on palatsiin sijoitettu Viron taidemuseon ulkomaisten teosten kokoelma.


Suihkulähde tanssi ylös ja alas.
Ruska oli ihan parhaimmillaan kun olimme puistossa.
Puistosta löytyy muistopatsas kuvanveistäjä Amandus Adamsonista.


Ja muistopatsas kuvanveistäjä Amandus Adamsonista.


Puiston suosituimpia kävelypaikkoja ovat Joutsenlammen (Luigetiik) ympäristö, joka on täynnä kukkapenkkejä, ja sieltä palatsille vievä promenadi.


Puistossa oli erilaisia alueita. Löysin paikan omat nettisivut, joissa oli valtavasti tietoa tästä puistosta, valitettavasti tieto oli ainakin tällä hetkellä vain eestin kielellä. Sen verran kuitenkin ymmärsin (jotain) että alueella on ollut rahvaille oma puistoalue erikseen. Lisäksi siellä oli  Japanilainen puisto.


Päivä oli tyyni ja ihana. Oli aivan mahtavaa kävellä ja katsella ympärille.


Lepohetki =D.


Tämä puisto oli meille todellinen elämys ja tänne tulemme aivan varmasti uudelleen. Puiston eestinkieliset sivut löydät täältä. Ja tästä linkistä voi tarkistaa puiston sijainnin. Puisto on todella oivallinen picnic kohde kesällä.

38 kommenttia:

 1. Hieno paikka ja aivan loistavat värit. Todella kauniit kuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Gunilla. Tuo paikka ihastutti minua todella.

   Poista
 2. No Wau! Enpä ole koskaan ennen kuullutkaan paikasta. Aivan upea sää osunut teidän kohdalle. Kuvasi saavat paikan näyttämään niin houkuttelevalta, että tuollahan voisi vaikka käydäkin joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Elina =). En ollut tiennyt minäkään tätä aikaisemmin koko paikasta mitään. Hassua sinäänsä, se on kuitenkin ihan kävelymatkan päästä keskustasta. Niin sitä tuppaa pyörimään Tallinnassa niita samoja kulmia koko ajan. Mene ihmeessä käymään, voin uskon että tykkäisit varmasti =).

   Poista
 3. Oi, Kadriorgin puisto on ihana! Olen käynyt siellä kahteen otteeseen, ratikalla pääsee kivasti puiston portille. Viimeksi kun kävin Pietarin palatsia kunnostettiin. Nyt se näyttää olevan kaikessa loistossaan. Upea palatsi! Puistosta löytyy myös Kumu - "paikallinen Kiasma" - nykytaiteen museo. Kävitkö siellä? Siellä on hienoja näyttelyitä. Kadriorgin puisto on todellinen aarreaitta!
  Luulenpa ettei tämä viimeiseksi kerraksi, kun siellä käyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Tuula. Ei ennätetty ihan kaikkea kiertää ja onneksi niin, pitää mennä uudelleen oikein ajan kanssa. Silloin voisi käydä myös tuolla Kumussa =).

   Poista
 4. Olen käynyt siellä vain kesällä. Syksy näyttää korostavan paikan komeutta entisestään. Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussu. Minä puolestani ajattelin, että seuraavalla kerralla voisi käydä siellä kesällä. Näkisi erilaista kukkaloistaia =).

   Poista
 5. Excelente trabalho fotográfico e gostei de ver o belo jardim.
  Um abraço e continuação de uma boa semana.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kuvia ja vaikkuttava paikka....

  VastaaPoista
 7. Párekin Palvelijatar19 marraskuuta, 2015 19:08

  Älä toki pahoittele kuvien määrää, kyllä vain noita kelpaa katsella. Ja haaveesi hyvästä kuvasta toteutuu joka laukauksella.
  Mikä kamera sinulla on käytössä? Putki ainakin näyttää olevan valovoimainen. Minulla on esteenä tuo riiviö, koiran flexi toisessa kädessä estää ison kameran käytön. Mutta kyllähän kaveri pitää aina olla mukana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset =).Kamera jolla nämä kuvat on otettu on Canonin EOS 70D. Putkista edes valovoimaisin ei ollut mukana, mutta sattui niin ihana aurinkoinen viikonloppu =D. Koira saattaa olla haastava kuvatessa, mutta olen samaa mieltä kanssasi, että pitäähän toisen mukaan päästä. Hän on kyllä suloinen =D.

   Poista
 8. Hello Katinka,
  Very nice pictures. Great with the clear colors.
  Shot 12 is very special.

  Many greetings,
  Marco

  VastaaPoista
 9. Matkailu avartaa on joku sanonut. Ehkä niin, mutta hienoja kuvia olet ottanut ja matkailu antaa ainakin uusia kuvakohteita. Ei noita reissukuvia ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Harry =). Itse vaan innostun aina niin, että homma tuppaa lähtemään lapasesta =D.

   Poista
 10. No ei ihme että oli innoissasi. Uskomattoman hieno paikka, kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
 11. Jopas on puisto. En yhtään ihmettele kameran laulua.. :)
  Tuolla(kin) olisi kiva käydä, mutta kuten sanottu, normaalissa 4-tunnin maissaoloaikana ei oikein ehdi…
  Kuvat on taas tuttua Katinka-laatua - siis upeita.

  VastaaPoista
 12. Raikkaita värejä ja kauniita kuvakulmia!

  VastaaPoista
 13. Tosi ihania kuvia. Meidän piti viime keväänä Tallinan reisulla käydä tuolla puostossa, mutta meillä oli huono tuuri, koska keli oli todella sateinen niinä kahtena päivänä kun olimme Talinnassa, joten käymättä jäi. Ehkäsitten ensi keväänä tai kesänä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset CurryKaneli =). Käykää ihmessä seuraavalla kerralla kun tulee tilaisuus. Uskon että tykkäät varmasti.

   Poista
 14. Ompa kaunis paikka. Syksykin tekee sille oikeutta. Voisipa laittaa korvantaa tämän paikan :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli aivan mahtava joten laita ihmeessä korvan taakse =).

   Poista
 15. A beautiful array of nature and the beautiful buildings in this park.
  The kleruen are great and your photos beautifully clear. I enjoyed it.
  *******************
  Kaunis valikoima luontoa ja kauniita rakennuksia tässä puistossa.
  Kleruen ovat suuria ja valokuvia kauniisti selkeä. Nautin siitä.

  VastaaPoista
 16. Wau, ihan mielettömän upea paikka ja nämä kuvasi ovat vähintäänkin yhtä upeita! Kiitos tästä värikkäästä ja virkistävästä puistopostauksesta :)

  VastaaPoista
 17. Kadriorgin puisto on ihana. Se on upea ja kuvasi sieltä todella näyttäviä. Kaksi kertaa olen puistossa käynyt. Kerran talvella, kerran kesällä. Talvella oli nähtävänä myös jääveistoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Aimarii. Itseasiassa hyvä idea, tuolla voisi todella käydä myös keskitalvella. Olisi jälleen uudenlainen tunnelma.

   Poista
 18. Upea puisto ja loistavasti esitelty kauniiden kuvien avulla.

  VastaaPoista