maanantai 7. marraskuuta 2016

Kalamaja kalmistupark Tallinna

Aikamme kierreltyämme Kalamajan asuinalueella, saavuimme Kalamajan hautausmaalle, tosin tällä hetkellä se on puisto. Ensimmäiset viitteet hautausmaasta saa vanhasta kellotornista. Aivan kellotornin vieressä oli tosi mukava leikkipaikka lapsille.


Puisto kylpi keltaisenaan syksyn lehdistä. Tämä puisto pitää kyllä nähdä keskikesällä vihreän loistossa. 
Kalamajan hautausmaa mainitaan kirjallisuudessa jo vuonna 1561. Tuolloin haudattiin tänne 2000 ruotsalaista sotilasta Liivinmaan sodan ajalta. 1700-luvulla hautausmaa palveli Pyhän Hengen kirkon ja ruotsalaisen Mikaelin kirkon seurakuntia. Porttitorni on rakennettu vuonna1780. 


 "Tuhansien muistoksi jotka lepäävät täällä..."
Vuonna 1950 hautausmaa suljettiin ja siitä tuli puisto vuonna1964.  Vuonna 1993 puisto julistettiin myös luonnonsuojelualueeksi.

Puisto oli todella ihana ja rauhallinen vaikka sijaitsikin melko vilkkaan tien varrella.

Tuon vilkkaan tien toisella puolella sijaitsee Lennusadam, Tallinnan merimuseo.
Me olemme käyneet merimuseossa jo aikaisemmin, joten emme menneet tällä kerralla näyttelyyn. Piipahdimme silti sisälle hieman lämmittelemään, sillä ulkona puhalsi todella kylmä tuuli. Samalla oli mukava katsoa, mitä kaikkea kivaa museon myymälässä oli myytävänä.


Minun oli aivan pakko ostaa itselleni pipo, sillä tuuli todella kävi päähän. Näin mallinuken päässä tämän kivan sinisen pipon ja ostin samanlaisen. Oli kyllä todella autuas olo mennä uudelleen ulos, enää ei päätä palellut =D.
Eikö olekin suloisia suola ja pippuri sirottimia?


Nämä majakat olisin voinut ostaa kaikki! Sen sijaan ostin ison majakan kupeessa olevan Eesti Tuletorni passin - Eestin majakkapassin. Olin hypistellyt sitä jo kaksi kertaa aikaisemmin ja nyt vihdoin päätin ostaa sen itselleni. Siinä on esitelty ja lueteltu Eestin majakat. Monta niistä olenkin jo päässyt bongaamaan. Saas nähdä, pääsenkö ensi kesänä bongaamaan lisää? Jonkin verran on Eesti vilahdellut ensi kesän reittisuunnittelu keskusteluissa =D.
Hautausmaan puisto ja meri museo ovat mukavasti lähekkäin, joten ne voi hyvin ottaa kohteeksi samalla reissulla.

10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar07 marraskuuta, 2016 14:31

  Helposti kuluisi pari päivää noita paikkoja tutkiessa. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi yövyin Tallinnassa. Yleensä tulee tehdyksi vain päiväreissuja. Majakat ovat tosi ihania niin luonnossa kuin esineinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen olemaan Tallinnassa kerralla vähän pidempäänki. Katsella paikkoja ja fiilistellä tunnelmia =).

   Poista
 2. Olipa kiva vierailla Tallinnassa, katselin kaikki lomakuvasi läpi.
  Mukava tunnistaa paikkoja, tästä on jo parisen vuotta kun viimeeksi kävin, moni asia on varmasti muuttunutkin. Voi että nuo silmälasien pokat olivat upeita!
  Olet kyllä todella taitava kuvaamaan kaupunkimaisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Vikki. Tallinna kehittyy tällä hetkellä kovaa vauhtia. Siellä on aina mukava vierailla =).

   Poista
 3. Wau, todella mielenkiintoinen puisto. Luulen, että olen nähnyt sen kaukaisuudesta, täytyy joku kerta ihan pistäytyä. En ole tajunnutkaan katsoa merimuseon kauppaa tuolla silmällä, tosi kivoja tuotteita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisto oli kiva, yksi mukavista puistoista ylipäätään Tallinnassa. Merimuseon kauppa on todella kiva. Ne majakat jäi poltteleen hieman :)

   Poista
 4. Tallinna tarjoaa monia mielenkiintoisia paikkoja. Tämä Kalamaja on yksi niistä. Hieno postaus. Kalamajasta on nykyään tullut myös trendikkäitten ravintoloitten "koti".
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna todella tarjoaa joka kerta jotain uutta =). Ihanaa alkavaa viikkoa myös sinulle <3!

   Poista