sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Tyhjää parempi

Lumi tuli, lumi suli. Ei voi muuta kuin ihmetellä, miten nopeasti se tuli ja vähintäänkin yhtä nopeasti suli pois. Eilen lauantaina aurinko paistoi pitkästä aikaa, joten päätin lähteä kamerani kanssa ulos. Pari viikkoa aikaisemmin, kun olimme venesatamassa katsomassa, että kesäkotimme uinuu antoisaa talviunta, näin satamassa punarinnan ja pari tilheä. Kummastakaan minulla ei ollut kuvaa aikaisemmin, eikä ole vieläkään, koska kamera ei ollut mukana. Niinpä suuntasin eilen kamerani kanssa heti rantaan. Hukkareissu, ei tilhiä ei punarintaa. Näin vain yhden lokin, ja sekin lensi niin korkealla, että ei mitään toivoa kuvata =D. Suuntasin seuraavaksi Suomenojan lintujärvelle katsomaan, mitä sinne kuuluu.


Lumi oli sulanut myös Suomenojalla. Lampi oli vielä vähän jäässä. Jäällä näkyi jälkiä. Kukahan siellä on tepsutellut? Kesän kuhinan jälkeen Suomenojalla oli todella hiljaista, eli mitään ei kuulunut. Vain muutama varis ja harakka lensi ylitseni. Sitten kuulin linnin ääntä. Mustarastasrouva se siellä lauleli, mutta oli niin sisällä pajukossa, että ei mitään mahdollisuutta kuvata. Vaan en luovuttanut vielä. Pakko täältä on jotain löytyä.


Sininen naru ja valkoinen koivu. Siinä oli minusta jotain hyvin isänmaallista =D.


Vihdoin tuli joku lintu kuvattavaksi. Sinitiaisesta minulla on monia kuvia, mutta voin kyllä kertoa, että se on minun yksi ihan suosikki lintu. Niin pieni ja niin kaunis. Lisäksi sininen on yksi lempiväreistäni. Kyllä sitä joka kerta ilolla katselee ja kuvaa. Sinitiainen on myös yksi rohkeimmista linnuista, ainakin tinteistä.
Sinitiaisen jälkeen oli jälleen hiljaista. Poissa oli kesän äänet ja elämä. Suomenojan lintujärvi on kyllä aivan ihana paikka seurata luonnon kiertokulkua. Keväällä täällä taas näkee vaikka mitä. Lintujen puutteessa kuvauskohteeksi kelpaavat talventörröttäjät =D.


Tästä oli pakko ottaa kuva. Olivat oikeasti tämän värisiä, kauniita!
Kun lumi oli sulanut, oli alta paljastunut kauniin vihreä sammalikko. Jotenkin jännittävää. Ensin oli kauniin valkoista, sitten tuli harmaa loska ja nyt jo vihertää. Ihan kuin kevät olisi tullut viikossa! Vaan kevääseen on vielä vähän aikaa. Silti on tosi mukavaa nähdä vihreää tässä välissä.


Yhtä varmasti kun sinitiaisia näkee Suomenojalla, näkee myös sorsia =D. Ja sama juttu. Kyllä nämä ovat aina yhtä sympaattisia katsella, vaikka kuinka usein näkee. Sorsia oli jään reunalla vaikka kuinka paljon. Niillä oli selvästi päivän lepohetki menossa.
Saanko esitellä, herra ja rouva sorsa.


Vaan herra alkoi ilveilemään. Rouva oli sitä mieltä, että "oletkos siinä ihmisiksi... tai siis sorsasiksi, saa tässä hävetä silmät päästään. Kuvaajakin paikalla...".


 "No nyt hävettää, mikset heti sanonut, että meitä kuvataan".


"Mitään en ole tehnyt... ihan olin normaali sorsa koko päivän".


Rouva lähti menee =D.

Sämpylöitä puussa =D.


Usko alkoi jo hiipua, että tällä reissulla ei todellakaan nähdä mitään uutta. Kunnes kuulin ääniä. En siis pääni sisältä (tällä kertaa). Olen oppinut pikkuhiljaa, että kannattaa kuunnella lintujen ääniä. Nyt kuulin jälleen jotain uutta, mitä en ollut kuullut aikaisemmin. Lähistöllä saattaisi olla siis joku, ketä en ole nähnyt aikaisemmin. Jäin katselemaan ympärilleni ja pian näin pyrstötiaisen! Kovin hääviä kuva en siitä saanut, mutta olin tosi iloinen että näin. En ole nähnyt sitä vielä koskaan aikaisemmin. Seuraava tavoite on saada "pyrstiksestä" parempi kuva.
Kävin vielä Suomenojan ruokintapaikalla, mutta en nähnyt muuta kuin talitinttejä. Luonnossa liikkumisessa on se riemu aina läsnä, että koskaan ei tiedä etukäteen, mitä näkee ja kuka tulee vastaan vaikka liikkuisikin samoilla paikoilla. Olen tosi iloinen siitä, että asun melko lähellä Suomenojan lintujärveä. Voin aina silloin tällöin piipahtaa siellä.


Huomenna avataan Helsingissä joulukatu, jälleen ilman lunta. Viikko sitten sitä olisi vielä ollut =D. Ihanaa joulun odotusta teille kaikille!

27 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Hauskat kuvatekstit =D
  Pyrstistä en ole vieläkään onnistunut näkemään edes vilaukselta. Se on kyllä todella suloinen näky ♥
  Täällä on taas puut ja maa valkoisena, toivottavasti Helsingissä ja Espoossakin. Ns. kreivin aikaan saimme eilen paatin peiteltyä talviunilleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on satanut vettä ja vain vettä ja sitä tulee kuulemma vielä tämä viikko =D.

   Poista
 2. Ihania "keväisiä" kuvia! Samaa ollaan mietitty täällä saaressa, aivan kuin kevät olisi tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pikaseen vaihtuvat täällä etelässä =D.

   Poista
 3. Kyllähän niitä lintuja sitten löytyi paljonkin! Samaa ihmettelin, että niin nopsaan ne lumet lähti ja olihan sitä lunta ihan mukavasti jo. Muutama päivä plussa-asteita ja vesisadetta teki tehtävänsä. Pyrstötiaisia lähdin katsomaan lintuyhdistyksen ruokintapaikalle, mutta ei näkynyt, vaikka siellä on ollut ihan kunnon parviakin ed. viikonloppuna. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia ruokintapaikkoja pitäisikin ihan etsiä. Onkohan niitä muuallakin täällä Espoon suunnalla kuin vain Suomenojalla? LÖytyykö niistä tietoa netistä?

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Näitäkatsellessa mieli lepää. Sorsakuvat oli tosi hauskoja hyvine teksteineen!

  VastaaPoista
 5. Párekin Palvelijatar20 marraskuuta, 2016 13:18

  Taattua Katinkaa jälleen. Tämän blogin jokainen kuva on hyvä kuva.

  VastaaPoista
 6. Hulppea postaus taas sinulta! Kauniit jopa stemmaavat värimaailmat toisiaan seuraavissa kuvissa. <3
  Oli, kuin pieni luontodokkari,kiitos! <3

  VastaaPoista
 7. Kyllä sitä kuvattavaa löytyy tähänkin aikaan vuodesta, kun kulkee silmät avoimina.
  Hieno postaus kaiken kaikkiaan, tuo pyrstötiainen on toivomuslistalla, ei taida olla ihan helppo pongattava1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Jos ei muita niin ainakin talventörröttäjiä =D. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta kun näin pyrstiksen. Ei tule ihan joka päivä vastaan.

   Poista
 8. Hi Katinka,
  you show beautiful pictures. When you are cold and the water already frozen. Here in the Netherlands, it is just a little around freezing and sometimes above. The ducks in and around the ice are very nice. The reflection of the duck is very nice :-) I see a blue tit and a tail tit and are always super fun to watch. The reeds in the ice and mosses I think appears quite attractive.
  Best regards, Helma
  **************************
  Hei Katinka,
  näytät kauniita kuvia. Kun olet kylmää ja vesi jo jäätynyt. Täällä Alankomaissa, se on vain hieman jäätymispisteen ympärillä ja joskus yli. Ankat ja ympärillä jään ovat erittäin mukavia. Heijastus ankka on erittäin mukavaa :-) näen sinitiainen ja hännän tissi ja ovat aina erittäin hauska katsella. Kaislat jään ja sammalten mielestäni näyttää varsin houkutteleva.
  Terveisin, Helma

  VastaaPoista
 9. Korva herkkänä täytyy olla, jotta näkee uusia lajeja. Näin elämäni ensimmäisen kerran pyrstötiaisia Lauttasaaren Ryssänkärjessä viikko sitten. Enkä saanut yhtään kuvaa. Suomenojan lintuallas on hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo korvajuttu. Olen vasta viime aikoina tajunnut ottaa "kuulon mukaan" kuvauksiin =D.

   Poista
 10. Noi sorsat *monta sydäntä ja iloinen hymynaama" Huikeita nuo sorsakuvat, muutkin myös, mutta sorsat osu ja upposi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorsat on aina yhtä kivoja. Niistä vaan tulee niin hyvälle tuulelle =D.

   Poista
 11. Hauskat sorsakuvat ja muutenkin kiva kuvasarja.
  Pyrstötiaiset ovat niin vikkeliä liikkeissään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo. Tuntu että kaikki pikkulinnut ovat kovin vikkeliä, ainakin minulle =D.

   Poista
 12. Ihanat sorsat.
  Joulukatu avattiin, mutta sen ehtii nähdä myöhemminkin... Se on aina upea näky etenkin illalla kun valot palaa Aleksilla, ja entä ne Stockan ikkunat. Lapsuuden paras paikka oli seistä nenä kiinni ikkunassa :)
  Ja koskapa Hesassa olisi lunta tähän aikaan. Se olisi enempi poikkeus kuin sääntö. Mutta hyvä niin, ei sen lumen tarvitse kaupunkiin tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki =). Joulukatu on ihana ja tykkään kanssa Stoccan jouluikkunasta. Ollaan otettu tavaksi juniorin kanssa käydä sitä ihastelemassa. Vieläköhän hän innostuu asiasta (on jo 12v) =D.

   Poista
 13. wau, pyrstiksiä! Pitäisi varmaan käydä siellä itsekin. mahtavat sorsakuvat!

  VastaaPoista
 14. Hyvin löysit kuvattavaa vaikka lumi katoaakin.
  Ihana luonto kuvasarja!

  VastaaPoista