torstai 3. marraskuuta 2016

Telliskivi Loomelinnak Tallinna

Tallinnan päärautatieaseman toisella puolella, Kalamajan kulmilla, sijaitsee uusi ja trendikäs Tallinnan luova keskus Telliskivi Loomelinnak. Keskus sijaitsee entisessä teollisuusrakennuksessa ja paikka on täynnä erilaisia luovia yrityksiä, ateljeita ja studioita. Tämä oli paikka, jossa viihdyimme todella erinomaisesti.
Tässä kohta pitää tunnustaa, että sain räpellettyä uuden kamerani asetukset siten, että se otti neliskulmaisia kuvia! Huomasin asian vasta seuraavana päivänä, joten nyt katsellaan neliskulmaisia otoksia. Vaihtelu virkistää sano kissa, kun mummolla pöytää pyyhki =D. Sen verran on pakko kehua kameraa, että kun otin kuvia automaattiasetuksella, oli kuva tallentunut laajakulmaisena, joten sain Lighroomissa "venytettyä" koko kuvan käyttöön. Mutta jos kuva oli otettu luovilla kuvausasetuksilla, tuli vain neliskulmaista jälkeä.


Telluskivessä on monia aivan ihania ja trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita. Olen aina ihaillut eestiläisten sisustusmakua, enkä pettynyt tälläkään kerralla. Peatus (asema) oli tehty hauskasti kahteen junanvaunuun.


Eurolavoista on nähty ennenkin hauskoja vinkkejä, mutta tässä pari vielä lisää. Hienosti taipuu eurolava istuimeksi ja pöydäksi.
Olimme liikkeellä sellaisena päivänä, että olisi ollut mahdollista käydä tutustumassa studioihin ja työhuoneisiin. Meidän aika meni kuitenkin hyvin ihan liikkeissä ja kahviloissa, niissäkin riitti kovasti ihasteltavaa.


Erilaisia desing liikkeitä oli vaikka millä mitalla, joten täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Laitan muutamia kuvia niistä liikkeistä, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen. Ensimmäinen oli tämä Vintage Chick. Paikka pursusi kaikkia ihania sisustus tuotteita. Siellä oli myytävänä myös sisustusmaaleja. Paikan Facebook sivuille pääset täältä. Vintage Chick, Telliskivi 60 A, Tallinna.


Toinen paikka oli tämä Homeart. Suuri liike oli täynnä kaikkea ihanaa kotiin aina huonekaluista sisustusesineisiin ja keittiötarvikkeisiin. Kipparini osti minulle täältä pastamitan. Hän on kuunnellut monta kertaa sitä, että taivastelen, kuinka paljon pastaa pitää keittää / henkilö. Nyt minun ei tarvitse arvailla, sillä pastamitta kertoo sen =D.


Homeartin yhteydessä oli pieni ja intiimi kahvila. Minusta konsepti oli todella toimiva. Homeartin nettisivuille pääset tästä. Homeart Telliskivi 60 A, Tallinna.
Naisten vessan seinässä, siinä "kopissa", jossa minä kävin, oli hauska piirustus. "Hukun kuin suomalainen =D".
Karl Annuksen ateljeessa oli näytillä toinen toistaan kauniimpia puisia silmälasin kehyksiä! Kippari muisti heti, että oli nähnyt telkkarissa hänestä dokumentin aikaisemmin. Kehyksiä oli saatavana eri puumateriaalista. Hinnat alkoivat 300 eurosta ylöspäin sen mukaan, taipuuko sangat kasaan vai ei. Tällaiset silmälasin kehykset olisivat kyllä tyylikkäät. Pääset Karlin netti sivuille tästä. Karl Disain OÜ, Telliskivi 57, Tallinna.
Telliskivi on ehdottomasti paikka, jonne haluan mennä uudelleen. Sinne ei ole vanhasta kaupungista pitkä matka, mutta myös kakkosen ratikalla pääsee lähelle. Tätä paikkaa voin suositella todella lämpimästi. Alueen kahvila ja ravintola tarjontaan voit tutustua etukäteen täältä. Itse Telliskivestä voit lukea lisää täältä.

11 kommenttia:

 1. Telliskivi on mahtava! Kävin viime reissulla siellä ensimmäistä kertaa ja ihastuin kovasti. Harmittaa, ettei kerennyt puoteihin tutustumaan. Täytyy seuraavalla kerralla tutkia paremmin paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. Minäkin haluan mennä sinne seuraavalla kerrala hengaamaan ihan koko päiväksi =D.

   Poista
 2. Excelentes fotografias e gostei bastante dos grafites.
  Um abraço e continuação de boa semana.
  Andarilhar

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Ja todella mielenkiintoiselta vaikuttava paikka.

  VastaaPoista
 4. Párekin Palvelijatar03 marraskuuta, 2016 16:45

  Loistava esittely mielenkiintoisista paikoista!

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava paikka ja hienot kuvat!

  VastaaPoista