keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Tuljak Tallinna

Kipparini syntymäpäivä osuu aina lähelle syyslomaa, joten vein hänet ja Juniorin syömään ravintola Tuljakkiin. Sain vinkin hyvältä ystävältämme Leenalta ja täytyy sanoa, että ei tarvinnut pettyä. Paikka oli aivan ihana ja ruoka todella hyvää. Edelleen saatte katsella neliskulmaisia kuvia =D.




Tuljak sijaitsee osoitteessa Pirita tee 26e. Se ei siis ole aivan Tallinnan keskustassa, joten taksi kannattaa ottaa alle. Ellei sitten muuten vain lähde kävelylle Piritan suuntaan. Taksista puheen ollen, sen kanssa kannattaa olla todella tarkkana, mihinkä taksiin istuu. Tallinnasta löytyy oikeasti edullisia takseja ja sitten niitä, jotka todella ryöstävät turistin. Me käytimme reissun aikana Amigo taksoa tai Supra Taksoa. Tämä taksin metsästys on minusta suorastaan rasittavaa. Tällä reissulla kuitenkin opimme sen, että kannattaa soittaa kyseiseen taksifirmaan. Auto tuli yleensä 5-10 minuutin päästä. On se meillä Suomessa helppoa kun tietää, että taksiin voi ottaa huoletta sen ensinäisen taksin ja yhtä kallista on aina =D.



Ravintolassa oli kullan väriset veitset ja haarukat. Sisustus oli kaiken kaikkiaan tyylikästä ja modernia. Yksi iso sali, teki tilasta avaran. Suurista ikkunoista avautuu kaunis maisema, joten valitettavasti emme päässeet ihailemaan, koska oli pimeää. Sen sijaan saimme ihastella merellä lipuvien laivojen ja kaupungin valoja. Tänne pitää tulla ehdottomasti kesällä uudelleen, mikäli tulemme lomalla Tallinnaan. Uuden kauden reittisuunnittelu on jo käynnissä ja Eesti vilahtelee kovasti yhtenä vaihtoehtona.




Minulle yksi hyvän ravintolan mittari on kankainen servetti. Se kertoo jo jotain ravintolan tasosta.


Saimme alkuun tummaa, ravintolan omaa leipää ja sen kaveriksi possua. Leipälautaset olivat myös kullan väriset.


Katsoin jännittyneenä, että mitä ihmettä olin mennyt tilaamaan, kun tarjoilija toi minulle kuvin, jossa oli kaksi pientä tablettia, sellaisia kyytabletin kokoisia. Sitten hän kaatoi pienestä kannusta lämmintä vettä ja tableteista kasvoi kaksi käsipyyhettä =D. Sain nämä siksi, koska olin tilannut itselleni kanan siipipaloja.




Söimme Juniorin kanssa samanlaiset annokset tomaattia ja buffalon mozzarellaa. Minä hehkutin mielessäni jo etukäteen tuota mozzarellaa ja se olikin hyvää, mutta tämän annokset todellinen herkkupala oli tuo vihreä tomaatti! Ihan uskomattoman, taivaallisen hyvää. Juniori kehui sitä monta kertaa, 5/5 tuli häneltä annokselle.


Kipparini söi alkupalana tartarpihvin. Puikot oli aseteltu vekkulisti tuollaiseen keksin reikään. Kippari totesi, että annos oli hänen elämänsä paras tartarpihvi.


Kipparini otti pääruoaksi kuhaa kanttarelli kastiketta. Annos oli koottu todella hauskasti. Vihannes-cimmichurryyn oli laitettu pikkuisia kanttarelleja pystyyn =D. Sen lisäksi, että annos oli hauskan näköinen, se maistui kuulema taivaalliselle.




Minä söin marmoripihvin. Kaikki ruoka-annokset olivat kaunisti laitettu esille ja ne veivät kielen mennessään. Harvoin tulee eteen paikkoja, että kaikki menee niin nappiin, ettei mistään löydy parantamisen varaa. Tämä oli sellainen paikka.




Vaikka olen aina sanonut, että jälkiruoalle on mahassa oma osasto, niin jotenkin tämän paikan ruoka livahti myös sinne. Niinpä en kerta kaikkiaan jaksanut enää tilata jälkiruokaa. Sen sijaan otimme Tuljakin itse valmistamaa Limonzelloa. Katsokaa miten kauniisti se(kin) oli laitettu esille! En voinut muuta kuin tuijottaa ihastuksesta. Tarjoilija kertoi etukäteen, että heidän itse valmistama ei ole ihan niin makea, kuin perinteinen Limonzello on. Se oli raikas ja virkistävä, oikein hyvää.


Juniori otti jälkkäriksi "Puolikuun". Se oli suklaakakku kirsikkasorbetilla. Niin kaunis ja niin maistuva (kuulema).


Varasin pöydän hyvissä ajoin etukäteen netistä heidän nettisivujen kautta. Sähköpostiin tuli varausvahvistus ja kaikki meni senkin puoleen hienosti. Tätä paikkaa voin suositella todella lämpimästi. Kiitos Leenalle vielä vinkistä! Voit katsella lisää kuvia paikasta ja heidän herkullisista annoksista Tuljakin nettisivuilta täältä.

14 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja hyvä tarina :)

    VastaaPoista
  2. Um belo restaurante com pratos muito bem apresentados.
    Um abraço e continuação de boa semana.
    Andarilhar

    VastaaPoista
  3. herkullisen näköistä! Aikoinaan kävimme usein miehen kanssa Tallinnassa, ja meillä oli tapana kävellä rantaa pitkin Piritalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi. Piritan ranta on tosi ihana ja sinne oli varmasti mukava kävellä =).

      Poista
  4. Párekin Palvelijatar09 marraskuuta, 2016 13:30

    Onpa hieno paikka ja kaunista, ilmeisen maistuvaa ruokaa. Kuvissa upeat värit ja tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Palvelijatar. Ruoka maistui todella herkulliselle.

      Poista
  5. Upea reportaasi selvästikin oikein houkuttavasta ruokapaikasta!

    VastaaPoista
  6. Tytär kehui tätä paikkaa varsin ylenpalttisesti1
    Onneksi olin juuri syönyt, nyt söin sitten silmilläni, ihanat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tyttäresikin piti kovasti. En ihmettele, paikka oli tosi ihana ja ruoka herkullista.

      Poista
  7. Siis aivan tajuttoman upeita annoksia ja kuvia. Tallinna ei vaan lakkaa hämmästyttämästä. Sanoisinpa, että on jo paljon edellä Helsinkiä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia =). Samaa mieltä, Tallinna on minustakin jo paljon mannermaisempi kuin Helsinki.

      Poista