tiistai 3. joulukuuta 2013

A niinkuin Aleksanteri

Joulun avajaisissa sytytettiin myös Aleksanterinkadun perinteiset jouluvalot. Voitteko kuvitella, että vuodesta 1948 alkaen on Aleksanterinkadun jouluvalot syttyneet ja A:n muotoinen valaistus on ollut aina samanlainen. Museovirasto on suojellut mallin.
Minusta on ihanaa, että tietyt jouluperinteet säilyvät. Itse olen muuttanut pääkaupunkiseudulle 1994, joten olen ennättänyt muutaman kerran nähkemään nämä perinteiset valot. Aleksanterin joulukadun avajaiset ovat aina ensimmäistä adventtisunnuntaita edeltävänä lauantaina. Niin oli tänäki vuona.


Nykyään joulukatuja avataan monissa kaupungeissa, ja hyvä niin, sillä kauniita nämä ovat ja tuovat ihanasti valoa tähän pimeään vuodenaikaan. Ja luovathan ne myös joulun tunnelmaa =).


Toinen jo perinteeksi muodostunut joulunalus traditio on mennä katsomaan Stockmannin jouluikkuna. Tälläkin kerralla paikalla oli ihan jono! Olemme juniorin kanssa käyneet joka vuosi katsomassa jouluikkunaa ja mennään jatkossakin =).
En ole koskaan ollut mitenkään erityisesti jouluihminen, mutta näistä jouluvaloista tykkään kovasti. Minusta valkoiset ovat parhaat ja kaikki soivat ja vilkkuvat ohitan nopesti.Vähemmän on enemmän myös valoasioissa. Varsinkin eriväristen valojen sekamelskaa tulisi minun mielestä välttää.


Esplanadin puiston puut ovat jo useampana vuotena valaistu kauniisti.


Millaiset jouluvalot ovat teidän mieleen?

Valoa jokaisen teidän joulunodotukseen =).

6 kommenttia:

 1. Belles photos !
  Très joli post!
  Merci de ta visite et de tes gentils commentaires sur mes pages. Merci, bonne journée!
  Cath.

  VastaaPoista
 2. On ne kauniita nuo jouluiset valot,ne tuo ilon sydämeen,,Minäkin oon jo laitellu jouluvaloja,kynttelikköjä ikkunalle,pikkuhiljaa valmistelen..hienot kuvat.Hyvää joulun aikaa ja odotusta sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku! Tässä pimeässä ajassa onkin parasta juuri se, että saa laitella valoja ja poltella kynttilöitä =). Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 3. Ihania kuvia ihanista valoista!

  VastaaPoista