torstai 12. joulukuuta 2013

La Bottega

Sehän on tullut jo moneen kertaan selväksi, että meillä tykätään italialaisesta ruoasta (äiti suorastaan rakastaa). Tallinnassa on monia hyviä ravintoloita. Siellä on myös monia hyviä italialaisia ravintoloita. Yksi meidän suosikki on La Bottega, joka sijaitsee vanhassa kapungissa osoitteessa Vene 4. Pitihän meidän myös syyslomalla käydä siellä herkuttelemassa!


Löysin pienestä ja pippurisesta PowerShotistani mustavalkokuvaus toiminnon ja olin lumoutunut. Olin ihan unohtanut, miten erilainen tunnelma tulee mustavalko kuviin. Esittelenkin siis tämän paikan teille mustavalkoisena =D.


Aloitetaan lampuista. Saan itseni jatkuvasti kiinni lamppujen kuvaamisesta! Joku niissä viehättää. Myös täällä oli minusta tosi kivat lamput.


Paikka henkii italialaista trattorian tunnelmaa. Olimme käyneettä täällä parikin kertaa aikaisemmin, joten tiesimme että takuu varmasti olisi hyvää ruokaa tarjolla.

 
Tässä parsarisottoa! Ruoka ei pettänyt tälläkään kerralla. Päätin kuitenkin pysyä mustavalko teemassa, joten ruoat eivät oikein tule silloin oikeuksiin. Tyydymme siis tällä kerralla pelkästään tähän parsakuvaan ruoan suhteen =D.


Yläkertaan meni rappuset ja sieltä löytyi paikan hotelli helpotus. Seuraa siis vessaraportti =D.


Naistenhuone oli nätti, mutta syy, miksi halusin sen esitellä on alla olevassa korissa. Nimittäin froteiset käsipyyhkeet! Minusta on suorastaan ylellisyyttä, kun saa käsienpesun jälkeen kuivata ne puhtaaseen froteepyyhkeeseen.


Pari kuvaa vielä yläkerrasta.
Hyvän italialaisen ruoan ystäville voin suositella paikkaa lämpimästi. Hyvän ruoan lisäksi La Bottegasta löytyy hyvä valikoima hyviä viinejä. Paikka on rento ja siellä on hyvä fiilis ja palvelu. Pääset tutustumaan La Bottegan nettisivuille tästä.

10 kommenttia:

 1. Ihania noi mustavalkoiset kuvat. Mäkin välillä harjoittelen niitä, mutta tuntuu, että vaatii paljon enemmän kameralta ja kuvaajalta, että saa onnistuneita otoksia. Noi sun on hyvin onnistunut. Ravintola on ihan, tosin viime käynnistä on jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos CurryKaneli <3! Nämä kuvat on otettu pokkarilla eivätkä edusta ihan parhaimmistoa (ainakaan minun mielestä). Sen olen kuvauskursseilla nyt oppinut, että kamera ei niitä hyviä kuvia tee, vaan se kuvaaja. Vielä on hirmuisesti opittavaa, mutta sehän tässä kuvausharrastuksessa mukavaa onkin =).

   Poista
 2. Täytyypä mennä joskus käymään tuossa ravintolassa. Vaikuttaa hyvältä. Tunnelma on italialaisuudessaan hieman Sopranos ;-) Mustavalkoiset kuvat ovat vaihteeksi kivoja! Minua häiritsee niissä välillä se, että valkoista on vaikea saada valkoiseksi ja mustaa mustaksi. Ne näyttävät helposti vaaleanharmailta tai tummanharmailta. Kaipaisin niihin jotenkin lisää särmää. SInun kuvasi olivat hyviä. Tiedätkö miten niihin saisi enemmän kontrastia mustan ja valkoisen sävyihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos NJ <3! Nämä mustavalkokuvat on otettu pokkarilla, joten eivät edusta ihan parhaimmistoa. Olen ollut nyt parilla kuvauskurssilla ja oppinut kameran säädöistä paljon. Kontrastia voit säätää jo valmiiksi myös kameran asetuksista, mutta myös sitten kuvankäsittelyllä. Mustavalkokuvissa jos tummasta yrittää tehdä koneella vaaleaa, syntyy helposti kohinaa. Parasta olisi, jos saisi kamerassa säädettyä arvot mahdollisimmann hyvin, niin että koneella tekisi siten ihan vain enään hienosäätöä. Kannattaa opetella kuvan histogrammin käyttöä, siitä on paljon apua. Itse olen ihan kuvauksen alkutaipaleella vielä, paljon on opittavaa, mutta ihan hirvittävän mielenkiintoista tämä on. Koko ajan voi mennä asiassa syvemmälle ja syvemmälle =). Kuten huomaat, tästä voisi puhua viikon syömättä eikä tulisi nälkä =D.

   Paikkaa voin suositella lämpimästi, sijaitsee hyvällä paikalla ja ruoka ON hyvää!

   Poista
 3. Italialainen ruoka on minunkin suosikkejani. Pitää käydä tuolla, jos menen Tallinnaan.:)

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, käy ihmeessä. Löytyy ihan vanhan kaupungin keskustasta =).

   Poista
 4. Upeita kuvia molemmissa postauksissa!
  Erityisen mielenkiintoista oli katsella näitä mustavalkoisia kuvia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Hieno postaus.Tykkäsin myös näistä mustavalkoisista kuvista!

  VastaaPoista