lauantai 28. joulukuuta 2013

Majakkasaari

Olenko koskaan kertonut, että olen majakkahullu? On tainnut tulla selväksi jo moneen kertaan =D. Volvo Penta julkisti joulunalla kilpailun, pohjoismaiden välisen(!) siitä, että kuka tekee tyylikkäimmain tai hauskimman meriaiheisen piparkakkutalon. Lupa oli luoda vapaasti jotain ainutlaatuista, kunhan on merellinen teema. Onko ollut puhetta koskaan meikäläisen kilpailuhenkisyydestä? Ehkä ei ole tainnut olla, no... sanottakoon, että meikäläinen on... kohtuullisen kilpailuhenkinen =D.


Ei muuta kuin osallistumaan! Liekö mielikuvituksen puutetta, mutta minulle ei muuta merellistä tullut mieleen (ainakaan ihan heti) kuin majakkasaari.


Koska tässä majakassa ei ollut sijaa majakanvartijalle, piti hänelle tehdä oma talo, missä asustaa ja hoitaa majakkaa.
Tämä luoto on kovin kivikkoinen, kuten luodot vain voivat uloinpana merellä olla =D. Vai tuliko niitä kiviä sen vuoksi paljon, että satun rakastamaan majakoiden lisäksi myös kiviä?


Laituri piti olla suuri, jotta saarelle pääsisi rantautumaan isommallakin veneellä.


Tänä syksynä on ollut paljon myrskyjä. Laituri kesti hyvin Einon riepottelun, mutta Seija sai tuhoa aikaiseksi. Niin lähtivät vankat rakenteet liikenteeseen =D.


Helikopteri perspektiivi majakan vartijan talosta.
Kiinnostuin piparkakkutalojen historiasta, mutta ihan helpolla en löytänyt mitään netistä. Piparkakkujen leipomisesta sen sijaan löytyi tietoa, muuta minua olisi kiinnostanut se, että missä vaiheessa (ja miksi, sillä helppoa se ei ollut) taikinasta on alettu vääntään taloja?


Ja tässä koko saari!


Voittoa en tällä tosiaankaan odota, mutta sainpahan oman majakkasaaren =D. Tosin vannoin, että ensi jouluna en hommaan ala, sillä meinasi usko loppua monta kertaa. Leipominen vaan ei ole minun juttu. Mutta mukavaa oli tyttären kanssa tätä väsätä (vaikka melkein poltinkin sormeni kuumassa sokerissa). Ai niin, pakko tiestysti vielä kertoa, mikä olisi pääpalkinto (joka sai osallistumaan), kahden hengen matka Göteborgiin, jossa yöpyminen Gothia Towers hotellissa ja VIP vierailu venemessuilla (tietenkin)! Luulen, että itse on hankittavat liput =D.

21 kommenttia:

 1. Ton post est tout à fait charmant et j'aime beaucoup!
  Merci de tes passages et commentaires sur mes pages!
  Have a nice day! - Cath.

  VastaaPoista
 2. Hei Katinka! Jos minä olisin tuomaristossa, voittaisit! Hieno majakkasaari kivoine yksityiskohtineen. Onnea! Pidän peukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia =). Voittoa tuskin tulee, mutta kiva oli osallistua =).

   Poista
 3. Ihana majakkahulu ja majakka! Kivikkojen toteutuksesta erityistä plussaa :)

  VastaaPoista
 4. Aivan superihana!! Hienoja yksityiskohtia ja ihan mahtavaa että rakensitte myös riittävän suuren ja myrskynkestävän laiturin ;) Kyllä tuolla kivikkoisella saarella majakanvartijan kelpaa asustella! Voittaja-ainesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Saas nähdä miten kisassa käy =).

   Poista
 5. Tosi upean majakkasaaren olet tehnyt. Älä nyt vielä niitä lippuja osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ole ostanut vielä lippuja =D. Katsotaan miten kisassa käy.

   Poista
 6. Olisko sun majakka-"hulluudesta" joskus ollut puhetta :))) Aivan mahtava, upea majakkasaari!

  VastaaPoista
 7. Tämähän on hieno, laituria ja kivikkoa myöten!
  Toivottavasti pärjäät kisassa, ymmärtävät varmasti tämän ison työn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno piparipläjäys! Tuo pitäis raaskia syödäkin?

   Poista
  2. Kiitos Joanna ja Vikki! Sen verran siinä oli hommaa, että jo sen puolesta ei meinaa raaskia syödä =D.

   Poista
 8. Sympaattinen kokonaisuus! Nostan kyllä hattua työllesi. Minun piparirakennelmani ovat olleet merkittävästi vaativattomampia ja siltikin on meinannut uskoa loppua ja hermot mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä tässäkin projektissa väännettiin välillä kyyneliä ja sormet meinasi palaa. Niin vannoin, etten enään ikinä ala moiseen hommaan =D.

   Poista
 9. Hieno!!! Onnea kisaan ja Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Ja hyvää uutta vuotta myös teille!

   Poista