perjantai 20. joulukuuta 2013

Syksyinen Tallinna

Vietimme syyslomalla Tallinnassa pari yötä, joten oli aikaa hengailla myös kaupungilla. Minun ehdoton suosikkini on vanhakaupunki. En kyllästy siihen varmasti koskaa. Paikasta on pidetty hyvää huolta, sieltä löytyy paljon hyviä ruokapaikkoja ja ihania putiikkeja!


Tämä vanhankaupungin portti on varmasti yksi Tallinnan tunnetuimmista paikoista. Ne kuuluvat Virun porttiin, joka rakennettiin 1300-luvulla. Tallinnan vanhakaupinki on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1997. Vanhakaupunki on arvokas, sillä sen keskiaikainen miljöö on säilynyt meidän päiviimme saakka, toisin kuin muissa Pohjois-Euroopaan pääkaupungeissa.Haluan mennä aina vanhaankaupunkiin näiden porttien kautta, sillä niitä ennen sijaitsee kukkamyyjien rivistö. Minusta on ihanaa ihailla upeita ruusukimppuja ja kukka-asetelmia.
Ruusu on yksi lempikukistani!


Vanhankaupungin kujilla on aivan oma tunnelma. Jotenkin sellainen kiireetön ja keskiaikainen. 1000 -1400-luvuilla rakennetut katuverkostot ovat edelleen lähes muuttumattomia.


Kaikki vanhankaupungin tärkeät kadut johtavat Raatihuoneentorille, joka on vanhan kaupungin keskipiste. Torin laidalta löydät monia hyviä ravintoloita ja heillä oli terassit vieläkin avoinna, asian mukaisesti lämmittimillä varustettuina.


Tässä pari yksityiskohtaa Raatohuoneentorilta.


Kuvia näistä ihanista vanhankaupungin rakennuksista alkaa olemaan kovalevy pullollaan. En voi itselleni kuitenkaan mitään, aina ne vaan pitää kuvata uudelleen ja uudelleen.


Yksi syy siihen, että Tallinnan keskiaikainen vanhakaupunki on säilynyt niin hyvin näihin päiviin saakka on siinä, että useammat rakennuksista on rakennettu kivestä. Ne ovat pitäneet pintansa tulipaloissa. Myös tukevat puolustuslinnakkeet ovat suojanneet kaupinkia sodan tuhoilta.


Olisi kiva kuulla, mikä on teidän mielestä se paikka numero yksi Tallinnassa? Missä viihdytte parhaiten, mikä miellyttää silmää jne. Itse olen liekeissä näistä rakennuksista ja kaikista niiden yksityiskohdista.
Katsellaan seuraavalla kerralla vielä vähän lisää kuvia Tallinnasta ja käydään shoppailemassa =).

4 kommenttia:

 1. Minä myös rakastan kävellä Tallinnan vanhankaupungin kujilla ja kaduilla ja aukioilla. Toinen suosikkialueeni on Kadriorgin puisto Pietari Suuren palatseineen ja taidemuseoineen. Kiitos hienoista kuvista, oli kiva poiketa joulutouhujen keskellä Tallinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuulia <3! Tuo Kadriorgin puisto onkin minulle uusi juttu, pitää laittaa korvan taakse ja käydä seuraavalla kerralla ihastelemassa =). Ihanaa joulun odotusta sinulle, pian se pukki tulee =).

   Poista
 2. Oi miten hienoja kuvia!! Vanha kaupunki on ihana ja ainakin toistaiseksi ollut se suurin syy, miksi ylipäätään Tallinnassa olen käynyt. Tosin, nyt on merimuseo ihan ehdottomasti se tärkein kohde, kun seuraavan kerran Tallinnaan menemme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ansku! Ollaan yhtä aikaa "linjoilla" just kommentoin sinun blogiin =D. Merimuseota voin suositella todella, oli mukava paikka, ja varsinkin se kauppa oli kiva =).

   Poista