keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ravintola Uunisaari

Kiertely pirteässä pakkassäässä merenrannalla herätti mukavasti ruokahalua ja välipala alkoi siintää jo mielessä. Niinpä pistäydyimme lämpimällä kaakaolla muhevan katkaravuilla täytetyn croissantin kera.
Ravintola sijaitsee vanhassa vernissamaalitehtaassa. Tehtaan lakkauttamisen jälkeen rakennus oli pitkään tyhjillään. Aivan 90-luvun lopussa se saneerattin museoviraston valvonnassa. Tänäpäivänä rakennuksen sisältä löytyy ravintola, kahvila ja kolme tilaussaunaa.


Tunnelma sisällä oli todella lämmin ja viihtyisä. Kahvilassa paistetaan itse sämpylät ja croissantit, sekä monet muut herkut. Ja kyllä ne maistuivatkin hyvälle. Toki ulkoilu antoi myös oman annoksen maittavuudelle =D.


 Sisustus oli todella minun mieleen. Saaressa merihenkinen toimii aina.
Vai mitä sanotte tästä tarjoilualustasta, jossa tarjoiltiin lämmintä keittoa. Minusta se oli aivan ihana.


Ravintolaa on mahdollisuus varata myös omiin juhlatilaisuuksiin. Puitteet oli aivan upeat, joten kyllä täällä kelpaisi viettää juhlia hyvien ystävien kanssa. Merimatkakaan ei ole liian pitkä, vain kolme minuuttia Kaivopuistosta =).
Minulle oli jostain syystä ihan uusi tieto, että Ravintola Uunisaari on avoinna ympäri vuoden. Onneksi  oli, sillä seillä oli mukava piipahtaa. Suunnittelimme jo kipparin kanssa, että tulemme katsastamaan paikan kesällä uudelleen, omalla veneellä tietenkin =).
Mikäli kiinnostuit paikasta, käy katsomassa heidän nettisivut tästä. Sieltä voit lukea lisää tämän saaren mielenkiintoisesta historiasta. Ja vaikka varata ravintolaa tuleviin juhliisi. Entä miltä kuullostaisi saunailta hyvässä seurassa? Sellainenkin järjestyy. Ravintola Uunisaari oli mukava paikka.

2 kommenttia:

  1. Uunisaaressa ei olekaan tullut käytyä sitten nuoruusaikojen, kun asuin siinä lähellä. Kerran olen käynyt siellä kai lasten ollessa ihan pieniä. Täytynee mennä joskus taas käymään. Kolme viimeistä kuvaa ovat upeita! Wau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos NJ! Uunisaaressa oli kiva käydä näin talvellakin, suosittelen lämpimästi. Aurinkoinen kevätpäivä, ei kun menoksi =).

      Poista