perjantai 7. helmikuuta 2014

Liuskasaari

Ennen välipalaa Ravintola Uunisaaressa, olimme käyneet katselemassa rantaa myös Liuskasaaressa. Saareen pääsee Uunisaaresta kätevästi aallonmurtajaa pitkin.


Aallonmurtajan päälle oli rakennettu kävelytie ja kaiden, joten se oli helppokulkuinen, vaikka olikin kasa kiviä, kuten aallonmurtajat monesti ovat.


Liuskasaarella sijaitsee Helsinfors Segelsällskarp -pursiseuran  oma satama ja vierasvenesatama. Tällä pursiseuralla on pitkä historia, sillä se on sijainnut saarella jo yli sata vuotta, se on pitkä aika se.Ympärillä olevat maisemat hivelivät silmiä. Lumi ja pakkanen olivat täyttäneet rannat upeilla taideteoksilla. Muutkin olivat kameran kanssa liikkeellä kuin vain minä.
Pursiseuran kerhorakennuksessa sijaitsee paviljonkimainen ravintola. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Runar Finnilä vuonna 1947. Ravintolaan pitää pistäytyä edottomasti kesällä, sillä se näytti todella viihtyisältä. Paikka oli mitä mainioin, ihanat näkymät merelle!


Ravintolan terassin tuolit tähystelivät komeassa rivissä merelle ja odottivat rauhallisina kesää.


Kun oltiin pursiseuran saarella, voitte arvata, että saarelta löytyi monia upeita kuvauksellisia yksityiskohtia.Pihassa näytti aikaa kaunis aurinkokello. Paitsi että aikaa ei nähnyt kun aurinko pysytteli itsepintaisesti pilviverhon takana =D.


Kellon keskellä oli komea vanhanaikainen purjelaiva (johon kamera ei tietenkään ollut tarkentannut).


Yksityiskohdista henkeäsalpaavimmat olivat nämä kehorakennuksen pääovien vieressä sijaitsevat koristeet, kerrassaan upeita!


 Poijut olivat myös ansaitulla talvilevolla. Kesällä saavat taas pidellä perää ahkerasti monille veneille.


Liuskasaarelta löytyy lisäksi polttoainemyymälä, jonka yhteydessä toimii terassi-ravintola.Molemmat avoinna vain kesällä.


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tuli käytyä Liuskasaarella. Tänne palataan ihan varmasti kesällä uudelleen. Maisemat olivat sen kaltaiset, että ne on nähtävä myös silloin kun meri on vapaana. Puhumattakaan ravintola joka on myös testattava, sillä se näytti niin houkuttelevalta.

8 kommenttia:

 1. Taas tosi hyviä kuvia! Kuvissasi on tapahtunu jotain... oman linjan löytymistä - tai kuinka voisi kuvailla näin ihan harrastaja-arviointi pohjalta. Jotain on tapahtunut kuvauksessa... Kuvat on ihania - on ne aikaisemminkin ollut, mutta nyt vielä enemmän :-) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei,leijun täällä liikutuksen vallassa! Kiitos aivan ihanasta kommentistasi <3! Olen käynyt parillakin kuvauskurssilla ja perehtynyt aiheeseen lukemalla oppaita, mahtavaa jos alkaa jotain edistymistä näkymään. Itse olen kylläkin vielä sitä mieltä, että oppimista on ja paljon, mutta se tässä harrastuksessa onkin upeaa. Voi harjaannuttaa itseään niin pitkälle kuin haluaa (ja pussin nyörit kestää) =D.Vielä tulee paljon eteen tilanteita, kun meinaa itseltä usko koko hommaan loppua, mutta onneksi niiden vastapainoksi on saanut muutamia onnistumisen ilojakin.

   Poista
 2. Heips, tartuit hihaan Harryn blogista, Kuvia ja vähemmän tekstiä.
  Sinulla on aivan ihania kuvia Hesan kohteista. Tulin lukijaksi ja pistäydyn toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki <3! Ja tervetuloa, mukavaa että löysit tänne. Toivottavasti viihdyt näiden minun jorinoiden ja kuvien parissa pitkään =).

   Poista
 3. Voisin kopioida tuon Viherryksen kommentin, sillä niin samoilla linjoilla olen! Aivan upeita kuvia ja ihan Katinka sinun näköisiä, jos näin voi sanoa :) Päätin juuri, että 1,5 vuoden kuluttua, kun saan opiskelut kunnialla suoritettua, menen kuvauskurssille ja alan tosissaan perehtymään valokuvauksen saloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, nyt kyllä olen niin otettu! Ootte ihania ja kannustavia, kiitos kiitos kiitos. Tämä rohkaisee jatkamaa ja oppimaan lisää. Ansku, kuvauskursille on kiva osallistua, tosin sinulla on jo nyt niin onnistuneita kuvai, ettei siihen enään kurssia tarvita =).

   Poista
 4. Kauniisti kuvattuja ♥
  Mä tahtoisin mökille aurinkokellon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Seijastiina <3! Aurinkokelloja on kyllä myytävänä jossain, ihan kun olisin nähnyt. Olisiko ollut jossain puutarhamyymälässä. Mitenköhän sellainen laitetaan oikeaan aikaan? =D.

   Poista