tiistai 4. helmikuuta 2014

Uunisaaressa

Ilokseni talveksi laitetaan aina  ponttoonikävelysilta Uunisaareen. Minun, joka kammoaa heikkoja jäitä, ei tarvinnut mennä jäälle. Ei siis muuta kuin reippaana kohti saarta. Uunisaaren kahvila oli auki, mutta päätimme ensin vielä jatkaa ulkoilua. Sen jälkeen maisutisi välipalakin paremmalta.
Sillalta kun katsoi vasemmalle Uunisaareen mentäessä, näki Suomenlinnaan.


Kiertelimme pitkin Uunisaaren rantoja. Niin paljon kun vietämmekin aikaa vesillä ja saarissa, oli tämä minulle ensimmäinen kerta Uunisaaressa. Oli mukavaa tutkia uusia paikkoja.


Uunisaari on pinta-alaltaan noin kolme hehtaaria ja se sijaitsee Helsingissä Kaivopuiston edustalla. Se koostuu pienen salmen erottamasta pohjoisesta ja eteläisestä saaresta. Tässä silta saarien välissä.


Talvi luo ihan oman tunnelman, minusta hieman sellaisen uneliaan ja rauhallisen. Kaikki on lumen alla odottamassa uutta kevättä ja heräämistä eloon.


Saarella on ollut aikoinaan teollisuuttaa, josta muistutta saarella oleva tehdasrakennus. Siinä toimii nykyään ravintola. Saarella on tehty mm. vernissaa ja öljyä.
Vuonna 1934 avattu uimaranta on edelleen suosittu helsinkiläisten kesänviettopaikka. Kesällä saareen pääsee yhteysveneellä.
Tältä penkiltä oli mukavat näkymät merelle.


Vastakkaisella rannalla oli jäätynyt vesiputous.
Joku näissä kenollaan olevissa veneissä minua viehättää. Niitä riittä näin rannoilla kuvattaviksi ja kuvia tulikin taas otettua paljon =D.


Aurinko yritti pilkistää itsepintaisesti pilviverhon takaa. Säteitä satoi jäälle. Yritin ikuistaa kaunista kajoa, mutta ihan tyytyväinen en ole tulokseen, pitää opetella lisää. Jatketaan matkaa seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Huikeita kuvia! Sillat kutsuvat saarelle. Surullisia, yksinäisiä penkkejä. Kylmiä, hienoja talven tunnelmia!

    VastaaPoista