keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Odotus

Minä olen kärsimätön luonne ja odottaminen on minulle joissain tilanteissa suorastaan mahdoton tehtävä. Ainakin silloin kun esim. ollaan ravintolassa ja ruoka vain viipyy ja viipyy, eikä tarjoilija käy mitenkään antamassa välitsekkiä tilanteesta. Silloin alkavat sormet naputtaa pöydän pintaa ja kärsivällisyys loppumaan. Tai oletteko olleet jonossa, joka ei liiku mihinkään? Viereisessä jonossa asiakkaat vaihtuvat ja oma jono vain seisoo.

Saaressa sen sijaan on kesällä kiva odottaa ystäviä. Tarkkailla merelle ja arvailla, että mikä saapuvista mastoista on heidän. Voi tehdä nuotion valmiiksi ja odottaa. Valokuvata ympäristöä ja odottaa.


Tämä odottaja sensijaan seisoskeli Kaivopuiston kulmalla. Teoksen on Helsingin kaupungille lahjoittanut Kesko ja he ovat myös määritelleet tilatulle teokselle aiheen, odotus. Teoksen on tehnyt kuvanveistäjä Pekka Jylhä ja se on paljastettu paikalleen äitienpäivänä 2010.  Naisen vieressä samalla kalliolla on rantapallo.


Teos on kolme metriä korkea ja valmistettu tinapronssista. Patsas kiillotetaan joka vuosi juuri äitienpäiväksi, miksi? Siksi koska nainen odottaa lasta. Teoksen alaotsikko on Äidin rakkaus on suurin. Odottajan vatsan kohdalla mekossa on pitsiä ja iltaisin vatsassa palavat lamput. Teos esittää odottavaa äitiä, joka säteilee ympärilleen valoa, energiaa ja uskoa tulevaisuuteen.


Nainen on kurottautunut varpailleen ja tähyilee merelle. Odottaakohan hän sieltä tulevaksi omaa rakasta? Lapsen isää? Onkohan hän viipynyt matkalla kauankin, hän ketä nainen odottaa? Toivottavasti hänen odottama henkilö pääsee turvallisesti perille. Naisen hiukset ja huivi hulmuavat merituulessa.
Lähellä patsasta oli lasten leikkipaikka. Tälle penkille voi istahtaa ja vaikka odottaa ystäviä.


Tai odotella, että lapset ovat saaneet laskea tarpeeksi monta kertaa mäkeä ja ovat valmiina lähtemään kotiin.
Minä sen sijaan jään odottamaan lottovoittoa, jotta voisin muuttaa jompaan kumpaan näistä taloista. Taidan joutua odottamaan pitkään, sillä lotto tulee harvoin tehtyö =D.


Näiden kaikkien lisäksi odoton jo ihan malttamattomana kesää. Odotan sitä, että pääsen merelle ja luontoon. Mitä te odotatte?

8 kommenttia:

 1. Upea patsas ja kauniita kuvia ja yksityiskohtia, olet taitava kyllä haaveesi on jo totta, eli olet saanut HYVIÄ kuvia ja paljon.
  Minä myös aika kärsimätön usein.
  Odotan kevättä, mökille pääsyä ,perhosia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Seijastiina ihanasta kommentistasi <3! Minä täällä suorastaan leijun =). Itse en koe vielä osaavani, mutta ankara harjoittelu on päällä. Ihania odotuksen aiheita sinullakin. Pian se kesä sieltä tulee ja sen mukana perhoset.

   Poista
 2. Kyllä tuonne pitäisi mennä myös talvisena aikana. Minulla on blogissa myös kuva noista kilpureista - tietty kesältä. Patsasta en kai koskaan laittanutkaan, ei olleet niin hyviä kuvia.
  Sinulla on tosi hyvät ja selvät kuvat.
  Kevättä odotellen, tai ainakin tämän loskan poistumista odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Orvokki <3! Tuo Kaivopuisto on kiva paikka, eteenkin kesällä. Minä odotan samoin myös tuon loskan häviämistä. Kunnon kuiva talvi pienen pakkasen kera olisi ollut mieluisapi.

   Poista
 3. Hienoja kuvia upeasta patsaasta! Kevättä ja valoisampia aikoja odottelen jo kovasti. En vaan enää yhtään jaksaisi tätä loskaa ja harmautta, melko kärsimätön kun olen minäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku <3! Kyllä tuo loska alkaa riittämään täälläkin. Kun ei kerran ole kunnon talvi niin kesä saisi tulla kohinalla =).

   Poista
 4. Ihana patsas ja tarina! Täällä yksi todella malttamaton odottaja, tämän pahemmaksi ei voi tulla. Se on nyt tai ei koskaan, odottelu ei ole minua varten. No, odotan talvilomaa. Onneksi ei tarvitse enää kauan odotella. Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NJ<3! Onneksi löytyy sielunsisiko, yhtä malttamaton kuin minä =D.Odottaminen ei todellakaan ole myöskään minun vahvuuteni, ei ollenkaan =).

   Poista