maanantai 24. helmikuuta 2014

Kiitos Michael!

Perjantaina oli luvassa luksusta, sillä lähdimme äitini ja tyttäreni kanssa yhdessä Michael Bublén konserttiin Hartwall areenalle.


Pienen odottelun jälkeen portit vihdoin avattiin. Turvamiehet varmistivat, että aseet ja muut vaaralliset esineet oli jätetty kotiin =D.
Ennen konsertin alkua ennätimmä tapaamaan ystäväni Leenan ja hänen ihanan äidin. Kilistelimme yhdessä lasit kuohuvaa tulevan konsertin kunniaksi. Michael oli konsertoinnut jo kerran aikaisemmin Suomessa 2012. Leena oli ollut ko. konsertissa ja pitänyt siitä paljon, joten hänen suosituksesta hankin meillekin liput tähän konserttiin.


Ennen herra Bublén saapumista lavalle esiintyi Naturally 7 yhtye, joka on perustettu vuonna 1999 New Yorkissa. Minulla meni hetki huomata, että heille ei ollut soittimia lainkaan, vaan musisointi tapahtui a capella periaatteella. Kuullosti tosi hyvältä!


Ryhmä oli todella taitava. Laulun lisäksi he matkovat todella taitavasti eri instrumenttejä (siksi minulla menikin hetki tajuta, että tosiaan siellä ei ole soittimia lavalla). Ryhmä esiintyi myöhemmin myös Michael Bublén kanssa.
H-hetki lähestyy. Hetkeksi  valot päälle ja lavalta poistetaan edellisen esiintyjän rekvisiitat. Tämä "esiintymislava" oli areenan toisessa päässä ja Michael esiintyi siellä kornsertin loppupuolella.


Tunnelma on käsin kosketeltavan odottava...


.. ja sitten alkaa tuttu musiikki soida ja illan odotettu artisti liukuu esiin esiripun takaa! Tästä lähti upea ilta käyntiin.


Michael Bublé on 1975 syntynyt Kanadalainen laulaja ja lauluntekijä. Hän on saanut urallaan useita palkintoja on tällä hetkellä suositumpi kuin koskaan. Itse tutustuin Michaelin musiikkiin hänen joululevyn myötä, joka on minusta yksi parhaimpia joululevyjä.


Ystäväni Leenan kokemuksesta Bublén edellisestä Suomen keikasta, osasin odottaa konsertilta paljon mutta sain paljon enemmän. Sen lisäksi, että Michaelin lauluääni on ihana, hän osasi todella hurmata yleisönsä. Michael kertoi, että hänestä oli tullut edellisen ja tämän keikan välissä isä, poika oli nyt viisi kuukautta vanha.
Hartwall areena oli täynnä kuuntelijoita.


Michael esitteli kokoonpanonsa lätkämaailman tyyliin. Jokaisesta oli tehty oma esittely "kortti" joka pyöri esittelyn aikana skriinillä.Hän oli todella ylpeä jokaisesta soittajasta ja tiimiläisestä.
Yllä esittelyssä puhallinporukka ja alla jouset.


Sen lisäksi, että kappaleet olivat ihania oli konsertin lavasteet olivat mahtavat. Taustaskriinille heijastettiin mitä upempia asioita. Melkein kaksi tuntia kestänyt konsertti meni yhdessä hujauksessa. Eräs hauska yksityiskohta pisti minua silmään. Michael käytti langallista mikkiä! Hän kulki lavalla ja keri johtoa mennessään välillä kerälle =D.
Kiitos Michael Bublé, yleisösi oli kanssasi ihan liekeissä. Toivottavasti nähdään uudelleen pian!

6 kommenttia:

 1. Teillä oli varmasti hauska ilta! Harmi, että emme kuule ääntä tämän blogin kautta, olisin mielelläni kuullut sen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videoin kolme biisiä, mutta en uskaltanut laittaa tänne blogiin kun en ole ihan varma kuinka nuo tekijänoikeus / julkaisu jutut menee. Mutta voin kertoa, että kuullosti ihanalle =).

   Poista
 2. Näyttää tunnelmalliselta keikalta - upeita nuo supertähtien showt nykyään! Näyttäviä kuvia olet haastavista olosuhteista saanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuvat on otettu vielä pokkarikameralla, sillä minun taskukameralla Canon PowerShotilla =). Järkkäriä en tohtinut ottaa mukaan.

   Poista
 3. Usein järkkärin vieminen konsertteihin on kielletty, syytä en ymmärrä, mutta silti usein kameran kuva on tuossa noiden pyssyjen ja puukkojen rinnalla. Itse jätän kameran siksi usein tuollaisissa isommissa konserteissa suosiolla kotiin, jotta ei tarvitse huonolla tuurilla lähteä portilta takaisin kotiin/hotellille viemään kameraa säilöön. Hyvä, että sinä uskalsit ottaa ja hienoja kuvia saitkin aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa etukäteen tuon järkkärin mukaan ottamista ja päätinkin jättää sen kotiin =D. Mukanani oli se minun kakkoskamerani, pieni ja pippurinen Canon PowerShot SX 260 HS. Se oli minulla taskussa, käsilaukku mimittäin tarkastettiin. Tuo kamera on kyllä ihmeellinen, jaksaa hämmästyttää kuvan laadulla minua vieläkin. Ei sen puoleen, jokainen siellä kuvasi kännykällään ja osa nauhoitteli biisejä =).

   Poista